PARALYSERTE PARIS: Abelvik Rød og Kolstad med ny bragd! – Norsk Topphåndball

PARALYSERTE PARIS: Abelvik Rød og Kolstad med ny bragd!

Kolstad kom godt ut av hoppkanten, vinglet litt i lufta – men deretter så rødtrøyene seg aldri tilbake og kjempet og skapte frem en ny magisk håndballkveld foran over 8840 elleville tilskuere Trondheim Spektrum i kveld.

– Kjeder du på tribunen nå, må du ha hjelp! mente kommentator Peder Seierstad på stillingen 34-30 og fire minutter igjen på tavla i Trondheim.
For i kveld ble det levert propaganda-håndball og propaganda-stemning i Trondheim Spektrum. bragden mot Kiel ble spillmessig toppet mot seiersvante franskmenn. Kolstad vant til slutt 36-31 over Paris SG i kveldens Champions League-runde. Magnus Abelvik Rød banket inn 11 kasser. Nå er trønderne på samme poengsum som Paris SG i gruppa.

Slik var kampen
Med en særdeles kampklar Sander Sagosen var det flere kamper i kampen da Kolstad inviterte til nok en potensiell, magisk helaften i Trondheim Spektrum. Paris SG, anført av det som kanskje er verdens beste spiller gjennom tidende, Nikola Karabatic på laget, var oddsfavoritt på forhånd – skal vi tro bookmakerne.
Men, odds er odds og trønderne åpnet sterkt og viste frem gnistrende angrepsspll og kontant forsvarspill i åpningsminuttene. Etter ti minutter sørget Sigvaldi Gudjonsson for 6-5 ledelse til vertskapet. Dog, det var jevnt i førsteomgangen i Trondheim Spektrum foran 8600 tilskuere mot landslagsyndling Sagosens tidligere franske klubb.


Lagene fulgte hverandre som skygger og da Simen Lyse hamret utligning til 11-11 etter 21 minutter bar det bud om en ny, potensiell magisk aften i Trondheim. Derfra og ut overtok franskmennende initiativet ut omgangen. Anført av franskmennenes strekspiller i storform, Kamil Syprzak, utnyttet Paris SG en svakere Kolstad-periode bomskudd og tekniske feil til 12-15 på tavla etter 25 minutter. Paris gikk til pause med ledelsen 16-14.  

Foto: Ida / tittMelhuus

Prestasjoner på stripe

Etter hvilen ble det enda mer fartsfylt i Trondheim. Målene rant inn i begge ender av banen med solide enkeltprestasjoner begge veier. Tre minutter ut i omgangen sto det 18-20 på tavla. Gøran Johannessen og Magnus Abelvik Rød viste seg frem med sin sedvanlige eksplosivitet, men resultatmessig hjalp det lite ettersom Luc Steins styrte gjestenes angrepspill med stø hånd i motsatt ende av banen. Etter 36 minutter sto det 21-23 på tavla. Da meldte Sagosen seg på igjen med to reduseringer til henholdsvis 22-23 og 23-24, før stjernespilleren ble sendt ut på en billig utvisning etter duell med nevnte Steins.
Simen Lyse viste hvilken skuddarm han besitter da han sendte hjemmepublikummet opp av stolene med en kanonkule Jannick Green var glad ikke traff ham og utligning 24-24. Og hjemmepublikummet leverte også varene – med piping og en støtte som fikk gåsehuden frem for for de nesten 9000 tilskuerne. Bedre vilkår for gåsehud ble det da Henning Limstrand  og Magnus A. Rød sørget for 26-25 og 27-25 etter 42 minutter spill. Stikkord: Vilje!


Da nevnte Lyse steg til værs og banet inn inn 29-26 bak en forfjamset Jannick Green, var trampeklappen vel fortjent. Sigvaldi Gudjonsson økte til 30-26 minuttet mot dels rådville franskmenn.
Verken Torbjørn Bergerud eller Lars R. Eggen fikk det helt til å klaffe før et stykke ut i andreomgangen, men da ble det bom stop for franskmennene. Midtveis ut i omgangen vartet Bergerud opp med tre redninger på kort tid og Kolstad så sitt snitt til å øke ledelsen til 32-28 med ti minutter igjen på tavla. Magnis Abelvik Rød satt inn sin tiende (!) scoring i undertall (33-29) og Oslo-gutten var på godt norsk skrudd på i kveldens kamp. Rød satt inn nummer elleve til 34-30 minuttet etter.
Prikken over i’en skapte en strålende Torbjørn Bergerud da han plukket nevnte Syprzak straffekast ved full tid. For i kveld var det Kolstads kveld!

For i kveld skapte Kolstad ny håndballhistorie!

PS: Det er i skrivende stund ikke publisert bilder fra kampen, derfor har topphandball.no valgt å bruke et arkivbilde av Magnus A. Rød i denne saken.