SISTE: Ny strømmeavtale sikrer norske seere gratis tilgang til norske Champions League-kamper – Norsk Topphåndball

SISTE: Ny strømmeavtale sikrer norske seere gratis tilgang til norske Champions League-kamper

Strømmetjenesten Pluto TV har sikret seg rettighetene til Champions League-kampene til Kolstad og Vipers. Det melder strømmetjenesten i en pressemelding i dag. Allerede onsdag kveld starter avtalen i praksis når Kolstad tar i mot giganten Paris SG.

Avtalen sikrer strømmetjenesten, som er en del av Paramount, i utgangspunktet elleve kamper med Kolstad og Vipers på den største håndballscenen fremover. Den første kampen som sendes på strømmetjenesten er onsdagens match mellom Kolstad og Sander Sagosens gamleklubb Paris SG.

– Vi er begeistret over å bringe et så sterkt utvalg av sportsinnhold til Pluto TV-seere ved å sikre rettighetene til verdens største klubbturnering i håndball. Vår investering i sport er et bevis på vår forpliktelse til å gi et svært godt innhold til publikum. Med Pluto TV kan seerne glede seg over en unik og organisert opplevelse som lar dem engasjere seg i timevis med innhold som spenner over forskjellige kategorier fra film til underholdning. Dette inkluderer store hits som Luksusfelle, Eventyrlig oppussing, Top Gear og Frasier, og sportstilbud som boksing og futsal. Nå kan også håndballfans finne sporten de elsker på plattformen vår, sier Jesper Dahl, administrerende direktør for Pluto TV i Sentral- og Nord-Europa i pressemeldingen tirsdag.

Fire kamper klare

Dermed sikres norske tv-seere gratis tilgang til regjerende Champions League-mester Vipers og Kolstads matcher i Champions League. Avtalen har dels samme trekk som danske tv-seere fikk presentert tidligere i høst. I Danmark sendes en del av kampene på rikdsdekkene DR, mens resten av kampene blir strømmet på handball-kanalen.tv. Foruten onsdagens duell mellom Kolstad og Paris SG, opplyser Pluto TV at helgens oppgjør mellom Vipers og rumenske CS Rapid Bucuresti også er bekreftet sendt på plattformen. De to øvrige oppgjørene som er bekreftet er Kolstads returoppgjør i Paris (22. november) og bortekampen mot den tyske giganten Kiel (6. desember).
Den første kampen vil bli kommentert av av Håkon Bjercke, mangeårig kommentator blant annet for Eurosport. Som ekspert stiller tidligere landslagsspiller Simen Schønningsen, som til daglig spiller i danske HØI.

Handball-kanalen.tv fortsetter

Ifølge pressemeldingen blir Handball-Kanalen.tv fortsatt strømmetjenesten der samtlige kamper i Champions League for kvinner og menn blir sendt direkte og i opptak.

– Dette er et utmerket eksempel på hvordan integrering av ekspertise innen medierettigheter og teknologisk innovasjon sammen skaper partnerskap som møter seernes endrede krav. Denne avtalen sikrer at fansen får sømløs tilgang til det øverste nivået av europeisk klubbhåndball gjennom en komplementær blanding av TV- og streamingløsninger i Norge, skriver Amikam Kranz i rettighetshaver Infront i pressemeldingen.

Pluto TV kan streames på mobil, nett og på enheter koblet til TV, opplyser selskapet i pressemeldingen.