For en strålende halvtime! – Norsk Topphåndball

For en strålende halvtime!

Paris Saint-Germain kom som stor favoritt til Trondheim, dro fra Spektrum med hengende hoder, skuffede ansikt og uten poeng. Ett av verdens beste klubblag ble banket av Kolstad (36-31), som leverte en aldeles strålende 2. omgang. 

En vanligvis nøktern Christian Berge dristet seg til å si: «I 2. omgangen var vi dritgod» – men måtte naturligvis også si at den første halvtimen ikke var til å ta bølgen for. Likefullt lå vi bare to mål bak det franske favorittlaget. 

Sander Sagosen understreket at PSGs kontringsstyrke er lagets kanskje aller sterkeste side. Jo, vi fikk se litt av det, men vi kan også kontre – scoret flere mål før etablert angrep enn det gjestene presterte, også før pause.  

Men et par individuelle topper, strekspiller Syprzak og venstreback Prandi, som Sander også trakk frem i intervjuet, de klarte vi ikke å håndtere godt nok før pause. Den to meter og syv centimeter høye polske strekspilleren henter jo ned pasninger nær taket. I førsteomgangen var han nærmest ustoppelig fikk syv sjanser og scoret på fem av dem. Prandi var nesten like mye i støtet, selv om fire mål var bare 50 % uttelling. Noe lignende var vår effektivitet før pause. Keeper Palicka sto i veien for syv kolstadskudd. I vårt mål hadde Torbjørn ikke klaff – to redninger.  


Så gjorde Christian og Stian målvaktbytte seks-syv minutter før pause – smart. Lars kom inn, slapp inn bare to og reddet to, to veldig viktige redninger. Til andreomgangen startet vi igjen med Torbjørn  – også smart disponert. Mens det forventede topp målvaktparet i PSG bare vartet opp med tre redninger den siste halvtimen, viste Torbjørn virkelig klasse. Elleve redninger, eller var det kanskje til og med 12… 

– I garderoben gjorde jeg meg fort ferdig med det som hadde skjedd i førsteomgangen. Jeg lette frem godfølelsen, den hadde jeg da kampen startet også, uten at det ble så bra i førsteomgangen. Jeg var litt irritert over at det var noen skudd som jeg nesten tok. Men jeg har gjort dette så ofte og vet at jeg kan snu en lite bra prestasjon til en god én. Så var det kjekt ganske fort å få en redning – som hjalp i fortsettelsen. 

Stolt over 2. omgangen

Gjett om det gjorde. Og etter det hele var over var det brede smil i mixed-sonen – det var det all grunn til. Og for liksom å sette et realt utropstegn både etter egen andreomgang og den imponerende seieren over storfavoritten, så reddet Torbjørn like så godt syvmeter fra Syprzak, det siste som skjedde i kampen. 

En halvgod første halvtime – husk vi lå bare to mål bak til pause, selv med litt misfornøyde spillere til garderoben – så var det altså rom og anledning for forbedringer: 

– Vi leverte en maks andreomgang etter at vi sleit litt i den første – ikke minst med Syprzak inne på streken. Men prestasjonen vår i andreomgangen er jeg veldig stolt over. Nå venter det også en riktig tøff returkamp i Paris, men med to omganger som andreomgangen i dag, kan vi vinne igjen. Vi er i stand til det, sa Sander, som også i møtet med sitt tredje ex-lag (Kiel, Aalborg og PSG), leverte varene. 


«Utrolig å slå PSG med 5»

 Magnus Abelvik Rød ble vår toppscorer med 11. I andreomgangen var han helt ustoppelig. Kryss-spillet med i første rekke Sander og Gøran, også Simen, var effektivt. Gjennombruddene var sugende tøffe og nesten ikke til å stoppe: 

– Det var en super kulisse, skikkelig moro å spille, og å slå PSG med fem mål, er smått utrolig. Vi viste at vi har et høyt toppnivå og har mange strenger å spille på, vi gjør hverandre gode, og i dag var det mange som var nettopp det – god.  


Og returkampen i Paris om en uke, Magnus, hvordan blir den? 

– Den blir utrolig tøff. Men først skal vi spille mot Haslum i Kolstad Arena på lørdag.

Snakk om nøktern innstilling! Haslum-spillerne trenger ikke å håpe på å få en gratissjanse mot en favoritt som ikke «er til stede»… 

Nesten surrialistisk 

Og Adrian Aalberg, i nok en kamp imponerende sikker; fire skudd og tre mål. Utmerket, og følelsen etter en kamp med et resultat som nok har vakt oppsikt i håndball-Europa: 

– Å slå PSG på denne måten føles egentlig litt surrialistisk, men det er også en bekreftelse på at det vi holder på med, hver eneste dag, er riktig. Det er rett og slett høyt nivå. 


Så har jeg slett ikke glemt at Simen igjen viste hvilket nivå han har inne – ikke minst offensivt. I kveld knallet han inn seks baller bak Palicka/Green. Imponerende.

Da jeg intervjuet Sander på mandag var punchline: «Hvis vi har en maksdag, kan vi slå PSG.» Så presterte vi i én maks omgang – og det holdt i kveld…

FAKTA
KOLSTAD – PSG HANDBALL 36-31 (14-16)
Champions League – spilleomgang 7
Trondheim Spektrum 
Tilskuere:  8800 – fullsatt  
KOLSTAD: Torbjørn Bergerud, Lars Eggen Rismark – Aksel Hald, Vetle Eck Aga, Sander Sagosen 5, Sander Rønning, Adrian Aalberg 3, Gabriel Setterblom, Magnus Langeland, Henning Limstrand 2, Magnus Gullerud, Gøran Søgard Johannessen 5, Simen Lyse 6, Sigvaldi Gudjónsson 4(2), Erlend Johnsen, Magnus Rød Abelvik 11. 
Toppscorer: PSG:
Kamil Syprzak og Elohim Prandi, begge 7
Utvisninger; Kolstad: 4 x 2 min. – PSG: 1 x 2 min.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Ida / tittMelhuus