SEIERSTAD: – Klart de kan ryste Flensburg – Norsk Topphåndball
oto: Magnus Stenseth

SEIERSTAD: – Klart de kan ryste Flensburg

Håndballkommentator Peder Seierstad er mer spent enn vanlig når Elverum og den tyske giganten Flensburg møtes i EHF European League i kveld i Terningen Arena.

– Flensburg har variert noe helt uforståelig denne høsten. De har et urovekkende bunnivå. De har slått Kiel i Bundesliga, for deretter å slite seg til uavgjort mot Lemgo uka etter. De har tapt mot Stuttgart og variert noe kraftig. En ting er at de har et urovekkende bunnivå, men de har også et toppnivå som er en glede å se på.

Peder Seierstad. Foto: Privat/arkiv

Jeg liker denne Flensburg-utgaven nesten bedre enn de foregående, men jeg forstår ikke resultatene deres denne sesongen. Derfor ligger det noen muligheter for Elverum i kveld. Det er opp og ned, men selv om Flensburg ikke topper i Bundesligaen snakker vi om et lag som vet hva som kreves. Bundesligaen er massiv og det er bakteppet her. Oddsmessig er tyskerne favoritter i kveld, men jeg håper på en ny magisk kveld i Terningen Arena sett med Elverum-øyne, analyserer og håper den folkekjære håndballkommentatoren timer før Terningen Arena fylles opp til nok en håndballfest på den europeiske scene.

Topp og bunn

I forrige runde i EHF Champions League, borte mot sveitsiske Kadetten Schaffhausen, leverte Elverum en svak forestilling de første førti minuttene. De siste tjue minuttene luktet det svidd av. Opphentingen startet litt for sent til at Grøndahl & co maktet å hente inn de to siste målene på målstreken da.
– Slik Elverum fremsto i de siste tjue minuttene i Sveits, er alt mulig. Det nivået der var solid. De var skikkelig gode. Det er nivået som kreves i EHF European League, mener han.

– Klarer spillerne å slippe seg ned, kan de ryste Flensburg, sier han.
– Klart de kan ryste Flensburg, gjentar han med sedvanlig entusiasme.
– Helt utvilsomt. Elverum har rystet flere storheter de siste årene og sikret seg poeng. Tyskerne mangler også Simon Pytlick som er ute med skade. Det er egentlig et perfekt tidspunkt for begge lagene å møte hverandre, avslutter håndballkommentator Peder Seierstad.

Flensburg var i flere år en base for en rekke norske landslagsspillere, som Torbjørn Bergerud, Gøran Johannessen, Magnus Abelvik Rød og Magnus Jøndal som bærebjelker. Nå er telemarkingen August B. Pedersen og Aksel A. Horgen de norske alibiene i den tradisjonsrike klubben fra grensebyen.

Elverum og Kadetten har begge to poeng, mens Flensburg er ubeseiret med fire poeng. HC Lovcen-Cetinje ligger poengløse i bunnen.

PS: Kampen ses best i Terningen Arena med avkast 18:45. Kampen sendes også på handball-kanalen-tv. – med Seierstad bak mikrofonen.