Centimeter unna bragd mot Flensburg(!) – Norsk Topphåndball

Centimeter unna bragd mot Flensburg(!)

Elverum-Flensburg 32-33 (13-13)

Elverum tok imot det tyske storlaget Flensburg til dyst i Terningen denne kvelden, og hjemmelaget fikk en fin start på oppgjøret. En opplagt Magnus Søndenå sørget for Elverums to første scoringer, og Tobias Grøndahl satte inn 3-2 etter fem minutter av oppgjøret. De hvitkledde fortsatte å imponere og ledet 5-3 etter fint overtallsspill noen minutter senere. I den neste perioden kom det stjernespekkede tyske laget mer med i kampen. Med tre scoringer på rad, der den siste var fra den danske landslagskanten, Johan Hansen, så var kampen plutselig snudd igjen.

Etter 19 minutter reduserte Grøndahl nok en gang for Elverum, og da en god Robin Haug fulgte opp med nok en redning, så var Tobias nok en gang frempå og utlignet til 9-9. Elverum hadde egentlig passe god kontroll på alle spillerne til Flensburg, men danske Lasse Møller klarte de ikke helt å få tak på i denne kampen.

Hjemmelaget vartet opp med god håndball i den 1.omgangen. Daniel Blomgren satte inn en utligning til 11-11 etter at de spilte Flensburg ut av hallen. Inn mot pause var det fortsatt jevnt mellom lagene, men Elverum klarte å sette inn 13-12 ledelse ved Peter Lukacs med bare 20 sekunder igjen på klokken. Dessverre for Elverum var tyskerne kalde, og klarte å spille ballen inn til en god Lukas Jørgensen som sørget for at lagene kunne gå i garderoben med 13-13 i sekken.

Den 2.omgangen startet i et forrykende tempo, og begge lag løp inn tre mål hver før det var spilt 3 minutter av omgangen. Elverum utlignet til 16-16 da Kasper Lien satte inn sin fjerde scoring for kvelden etter en god avslutning. Mange i en fullsatt Terningen Arena trodde festen var over da Flensburg gikk opp til 17-19, og Elverum ikke maktet å score da de spilte 6 mot 4, men gutta fra skogen ga seg aldri. De hvitkledde lå også under 19-21, men etter dette viste de seg godt frem i egen hall.

Da klokka i hallen passerte 15 minutter var Elverum bare målet bak tyskerne, og det virket som at gjestene ikke var helt komfortable med hvordan kampen hadde utspilt seg til nå. Daniel Blomgren sørget for at lagene var like langt, etter at Robin Haug hadde levert to fantastiske redninger i en veldig god periode for hjemmelaget. Jim Gottfridsson sørget for at gjestene tok ledelsen på nytt, men banens beste spiller i Tobias Grøndahl var igjen kjapt frempå og utlignet til 25-25, med 13 minutter igjen å spille.

Scott Wolkoff kom inn i Elverums målet da det var igjen 12 minutter av kampen. Dessverre for Elverum måtte Robin Haug ut etter at han landet skeivt etter en god parade mot Kay Smiths. Selv om en 18-åring fra Elverum kom inn i målet så klarte ikke gjestene å rive til seg overtaket i kampen. De siste 10 minuttene ble akkurat så spennende som man som tilskuer kan håpe på. To jevne lag som byttet på å lage mål, og spenning helt til slutt. Daniel Blomgren, Magnus Søndenå og Tobias Grøndahl viste rett og slett klasse i denne perioden – og med under fire minutter igjen å spille truet Terningen Arena med å revne da Grøndahl satte inn en straffe som sendte Elverum opp i en 31-30-ledelse.

Dessverre for Elverum var det tyskerne som var det skarpeste laget de siste minuttene av kampen. Elverum fikk en gigantmulighet til å utligne til 33-33, men det ville seg ikke for hjemmelaget, som allikevel må si seg veldig fornøyd med en god kamp mot lagt som per nå ligger nummer fire i bundesligaen. Tobias Grøndahl ble fortjent kåret til banes beste spiller med sine 10 scoringer.

Takk til alle som fulgte oss. Neste gang bør du ta turen til hallen for å oppleve magisk håndball. Vi ses på kamp allerede på lørdag når Sandnes kommer til Terningen arena klokken 15:00.