NY HÅNDBALLFEST: – Gnisten og hele utstrålingen hans er tilbake – Norsk Topphåndball
Foto: Lars R. Skaug/ FotoLars

NY HÅNDBALLFEST: – Gnisten og hele utstrålingen hans er tilbake

At håndballkommentator Peder Seierstad er som et barn foran smågodt-hylla en lørdagskveld denne uka er ikke vanskelig å forstå. For høydepunktene kommer fortløpende, men den største godteposen skal spises i kveld når giganten Paris SG gjester Sander Sagosen, Kolstad og Trondheim Spektrum.

– Nå er Kolstad der de har sagt de skal være. Hallen fylles og prestasjonene blir bedre og bedre. Det er rett og slett moro. Man leverer varene og det er optimisme når storlagene står for tur, beskriver kommentatoren overfor topphandball.no.

Fullsatt hall

For målet til ambisiøse trøndere er å fylle Trondheim Spektrum hver gang de europeiske storkanonene gjester Trondheim til kamp om ære og håndballstolthet. Selv om trønderne har høyere ambisjoner enn 5121 tilskuere (mot Szeged der trønderne herjet) og 5611 mot polske Kielce, mener Seierstad at seieren hjemme mot det som kanskje er klubbhåndballens største klubbnavn, tyske Kiel, ble banebrytende med rundt 7000 tilskuere. Bragden har åpnet enda flere øyne og styrket interessen ytterligere. Prosjektet reiser seg og er blitt fyrtårnet man har sett og ser for seg, mener han.

– Interessen drar seg til inn mot matchen. Seieren mot Kiel var viktig for prosjektet Kolstad. Selv om Kielce har et fantastisk lag, er klubben like kjent for hvermannsen som det Kiel er. At det er meldt om et utsolgt Trondheim Spektrum mot Paris SG er ikke overraskende etter den kvelden mot Kiel. Seieren og festen mot Kiel var ekstremt viktig for klubben. De sa de skulle skape opplevelser i Europa, og det gjør de nå, mener han.

Se høydepunktene fra Kolstad – Kiel som en hyggelig oppvarming til onsdagens kamp mot Paris SG her:


Vinnerkandidat

Den franske giganten, med oljekroner fra Qatar i velvet, har i en årrekke hatt ambisjon om å hente hjem Champions League-gullet. Den ambisjonen er ennå ikke innfridd. Seierstad mener franskmennene, med legenden Nikola Karabatic still going strong i troppen, er en het kandidat til nettopp gullet i Champions League denne sesongen.

– Ja, jeg mener det. Tidligere har man skrevet Barcelona med to streker under svaret der, men spanjolene er ikke like sterke som tidligere sesonger. Paris SG er åpenbar kandidat til Final4 til sommeren.
Han trekker særlig frem den fotrappe, lille, nederlandske playmakeren Luc Steins, den fysiske kruttønna Elohim Prandi og danske Jakob Holm som Christian Berge må legge en slagplan for å stoppe. Holm herjet i Berlin i en årrekke før han ble hentet til Frankrike i sommer. Kent Robin Tønnessens kvaliteter trenger ikke ytterligere gjennomgang. Den norske høyrebacken deler på spilletiden med tidligere Elverum-spiller Dominik Mathé. Sander Sagosen omtalte sin tidligere klubb som favoritter i går, men at trøndernes flytsone kan skape nok en magisk håndballaften.

– Det er klart at PSG kommer til Trondheim som stor favoritt. Men vi har et utsolgt Trondheim Spektrum i ryggen, og vi er i en god «flow». Vi skal gå ut på der med senkede skuldre og gjøre så godt vi kan. De har presset på seg, favorittstemplet, og så får vi se. Jeg tror at om vi har en maksdag, så har vi muligheten til å slå dem, sa Sagosen.


Utstråling

Sagosen spilte tre sesonger i den franske storklubben – en periode Seierstad mener Sagosen var på sitt absolutt beste så langt i karrieren. Nå ser han konturene av Sagosen 2.0.
– Klart han gleder seg til å treffe gamleklubben igjen. Man så det mot Aalborg borte og mot Kiel hjemme. Vi skal ikke glemme at han spilte sin beste håndball i årene i Paris. Da var det smil om munnen og en fin tid. Jeg synes han ligner mer og mer på den utgaven igjen nå. Man ser det på måten han stusser ballen på. Han ser lettere ut. Gnisten og hele utstrålingen hans er tilbake og det er tydelig at han vet det selv også. Når han er i den flytsonen, er han etter min mening verdens beste angrepsspiller. For Sander må fungere om Paris SG sendes på flyet og hjem uten poeng. En fullsatt hall og en Sander som utstråler håndballglede. Livet kan ikke bli bedre enn det, avslutter håndballkommentator Peder Seierstad til topphandball.no.  

Onsdagens håndballfest sendes på Pluto TV (gratis) og på handball-kanalen.tv (krever abonnement). Kampen har avkast klokken 18:45 i Trondheim Spektrum.