håndballNØRD – Topp 5 Menn før alt skal avgjøres – Norsk Topphåndball
Foto: Kolstad Håndball

håndballNØRD – Topp 5 Menn før alt skal avgjøres

Dette er topp 5 i REMA 1000-ligaen før medaljer, sluttspillplasser, kvalik og nedrykk skal deles ut

Før alt skal avgjøres tar vi en rask titt på hvilke spillere som har prestert best gjennom sesongen. Her bruker vi MEP-statistikken som hentes inn fra håndball LIVE i hver kamp. Spillerne i Topp5-listen må ha spilt minst 14 av lagets 22 kamper for å komme på listen. Og vi har plukket ut de spillerne med høyest MEP per kamp (snitt-MEP)

I denne artikkelen ser vi på REMA 1000-ligaen menn, fordelt på posisjonene kantspiller, målvakt, bakspiller og linjespiller. Kvinnenes statistikk finner du her.

Topp 5 målvakter

Torbjørn Bergerud
Bergerud, som i helgen sikret OL-plass sammen med resten av landslaget, har vært en avgjørende brikke for at Kolstad er landets suverene enere. Eneste målvakt med over 2 i snitt-MEP.

Nikolai Wiig
Wiig er målvakten med flest redninger i REMA 1000-ligaen, og er også den målvakten med flest målvgivende pasninger (15). Blir avgjørende for et Haslum som kjemper om plass i sluttspillet.

Lars Eggen Rismark
Rismark har levert en meget god sesong serieleder Kolstad, og har vist seg som en meget god partner til Bergerud. En sterk målvaktsduo kan bli avgjørende i sluttspillet, og Kolstad er godt «skodd» dersom en av målvaktene skulle bli skadet – eller har en dårlig dag på jobben.

Tord Vårdal
Bergen-målvakten har vært helt avgjørende i flere kamper denne sesongen. Har nest flest redninger i REMA 1000-ligaen, og har klart flest målpoeng med sine 12 scoringer og 8 målgivende pasninger.

Mats Bjørnstad
Bjørnstad har vært en trygg og solid målvakt i Runar. Leverer jevne prestasjoner, og blir viktig for Runar i kampen om medalje i serie- og sluttspill.

Topp 5 kantspillere

Dagur Gautason
Gautason er eneste kantspiller på Topp 10-listen over antall scoringer. Islendingen har levert på høyt nivå gjennom hele sesongen, og gir ØIF Arendal en ekstra «boost» når det trengs.

Morten Bøe Linder
Høyrekanten til Fjellhammer har levert varene i en vanskelig sesong for de grønne. Mange målgivende pasninger for å være en kantspiller (14). Blir viktig i kampen for å unngå nedrykkskvalik.

Adrian Aalberg
Kolstads venstrekant har vært en stabil og god bidragsyter for Norges beste herrelag. Rask i kontra, og et konstant uromoment for motstanderne med sin ballorienterte forsvarsstil.

Leander Myklebust Seime
Bækkelagets lynving har levert en meget solid sesong for de gule fra «høgda». Har ikke gjort en eneste teknisk feil så langt denne sesongen! Blir ekstremt viktig for Bækkelaget i kampen om å unngå nedrykkskvalik.

Sindre Heldal
Bergenseren på Elverums venstrekant har igjen levert en god sesong. God på kontra, og høy uttelling på skuddene sine. Blir viktig for de hvite fra skogen når sluttspillet kommer.

Topp 5 bakspillere

Mathias Rohde Larson
REMA 1000-ligaens beste spiller? Rohde Larson har vært en attraksjon i årets sesong. Har 284 målpoeng på 22 kamper, og blir selvfølgelig helt sentral i ØIF Arendals jakt på edelt metall.

Tobias Grøndahl
Magikeren til Elverum (og Norge) har levert meget godt i sin siste sesong før han drar utenlands. Playmakeren har vært en av de aller mest solide bakspillerne i REMA 1000-ligaen, og er per nå også den beste straffeskytteren i ligaen (54 straffemål på 62 forsøk)

Simen Ulstad Lyse
Kolstads nye stjerne, med et etternavn som får alle journalister til å finne på mange morsomme overskrifter. Vi nøyer oss med å kalle Simens sesong for «Lysende». Har vært ekstremt viktig for Kolstad i år, og har fått en enda større rolle enn mange hadde trodd før sesongen. I tillegg til sitt definitive gjennombrudd på landslaget.

Sander Sagosen
Sagosen har kommet tilbake til norsk håndball og løftet interessen til et nytt nivå. Solid sesong for Kolstad (samt en sterk OL-kvalik), og er nesten alltid best når det skal avgjøres. Står med hele 154 målgivende pasninger i REMA 1000-ligaen denne sesongen.

Rasmus Carlsen
Carlsen, som tidligere har blitt kåret til årets nykommer og årets playmaker, har funnet tilbake til gamle takter. Nå er han en av hovedgrunnene til at Bergen kjemper om sluttspillplass. Det eneste skribenten har å utsette på Carlsen, er frisyren…

Topp 5 linjespillere

Sondre Gjerdalen
Nok en ØIF Arendal-spiller på toppen i sin kategori. Gjerdalen har fått sitt ultimate gjennombrudd i år, og peser de etablerte landslagslinjene i nakken. Scorer på nesten 80 % av skuddene sine, og er en meget god forsvarsspiller for de røde og sorte.

Vegard Sørlie Tennfjord
Haslums bauta har vært en sentral brikke i årets sesong. God begge veier, og leverer alltid maks innsats på banen. Blir avgjørende for et Haslum-lag som kjemper om en plass i sluttspillet.

Christoffer Tofte Langerhuus
Bækkelagets danske linjespiller har nok en gang levert en solid sesong. Røff spillestil, og en spiller som det er vondt å møte. Er nok den spilleren i REMA 1000-ligaen som lettest hadde irritert på seg en gråstein.

Marius Galta Ferkingstad
Den rutinerte strekkjempen har vært en viktig brikke for Sandnes, og var sentral i rogalandsklubbens flotte start på sesongen. Har kun spilt 14 av 22 kamper, men Sandnes håper nok på Ferkingstads bidrag i serieinnspurten

Sasser Valde Sonn
Kristiansand sin sterke linjespiller har levert på høyt nivå i flere kamper denne sesongen, spesielt mot lag som kjemper om samme tabellplassering. Det er en god egenskap nå når kampen om å unngå nedrykkskvalik skal utkjempes.

Artige fakta:

Assistkongen: Kjetil Johansen (Sandnes) – 170 målgivende pasninger
Flest utvisninger: Miguel Neves (Bergen) – 18 2-minuttere og 2 røde kort
Penalty-killer: Lars Eggen Rismark (Kolstad) – 10 redninger på 27 straffer