håndballNØRD – Topp 5 kvinner før alt skal avgjøres – Norsk Topphåndball
handballfoto-Kenneth-McDowell

håndballNØRD – Topp 5 kvinner før alt skal avgjøres

Dette er topp 5 i REMA 1000-ligaen før medaljer, sluttspillplasser, kvalik og nedrykk skal deles ut

Før alt skal avgjøres tar vi en rask titt på hvilke spillere som har prestert best gjennom sesongen. Her bruker vi MEP-statistikken som hentes inn fra håndball LIVE i hver kamp. Spillerne i Topp5-listen må ha spilt minst 14 av lagets 22 kamper (to lag har spilt 23) for å komme på listen. Og vi har plukket ut de spillerne med høyest MEP per kamp (snitt-MEP)

I denne artikkelen ser vi på REMA 1000-ligaen kvinner, fordelt på posisjonene kantspiller, målvakt, bakspiller og linjespiller. Herrenes statistikk kommer som egen artikkel.

Topp 5 målvakter

Katrine Lunde
Lunde er fortsatt en av verdens beste målvakter, noe hun viser uke inn og uke ut. Skaper usikkerhet hos skytterne bare ved å entre banen. Har nesten 40% redninger hvis man ser på skudd i spill. Går inn i et utrolig spennende halvår, både med Vipers og det norske landslaget.

Eli Marie Raasok
Raasok har vist seg frem som en solid sisteskanse for Storhamar i årets sesong. Har hatt over 30% redninger i 16 kamper i REMA 1000-ligaen. Er også meget viktig i Storhamars fremoverspill, og står med 14 målgivende pasninger så langt. Blir ekstremt viktig for de gule resten av denne sesongen, med kollega Lykke Nygaard ute med skade.

Olivia Lykke Nygaard
Nygaard har sammen med Raasok dannet ligaens beste målvaktsduo i årets REMA 1000-liga. Skadet seg dessverre under Final8, og er ute i lang tid. Fram til skaden leverte hun fantastisk målvaktsspill, og fikk også oppleve VM på hjemmebane i desember. Vi ønsker Nygaard god bedring. Vi gleder oss til å se henne tilbake på banen.

Rikke Marie Granlund
«Bobo» har stått en flott sesong for Sola, og vært direkte avgjørende flere ganger – både her hjemme og ute i Europa. Trygg sisteskanse som skaper ro for forsvarerne. Er den målvakten i Norge som står med flest målgivende pasninger så langt denne sesongen (20). Blir viktig for Sola, som skal kjempe om medaljer både her hjemme og i European League.

Eli Skogstrand
Skogstrand har levert en meget god sesong for Larvik, og er en av hovedgrunnene til at laget spilte Final8 i februar, samt er med i kampen om de fire øverste plassene i REMA 1000-ligaen. Har hatt positiv MEP i hele 14 av kampene hun har spilt så langt i årets REMA 1000-liga.

Topp 5 kantspillere

Camilla Herrem
Herrem viser kamp etter kamp at hun fortsatt kan regnes som en av verdens beste kantspillere. Eneste kantspiller i REMA 1000-ligaen som er på topp10 totalt når man ser på snitt-MEP. God i forsvar, strålende i kontra, og sikker fra kant. I tillegg er hun ekstremt viktig for Sola i avgjørende situasjoner. Noe som trengs de neste ukene og månedene.

Maja Magnussen
Magnussen har spilt en fantastisk sesong for Sola, og viser at laget fra Rogaland er farlige fra begge kantposisjoner. Har levert positiv MEP i 18 av de 20 kampene hun har spilt i årets REMA 1000-liga, noe som viser stabilitet på høyt nivå.

Sara Berg
Berg har vært en ekstremt viktig spiller for et Fana som har slitt litt mer enn vanlig denne sesongen. Berg har levert strålende kamper, og scorer på over 71% av sjansene hun får. Berg har scoret mål i alle Fana sine kamper så langt i REMA 1000-ligaen 23/24, og blir veldig viktig for Bergenslaget i kampen om å unngå nedrykkskvalik.

Tuva Høve
Høve har spilt en meget solid sesong for de rosa enerne fra Vipers. Veldig sikker fra kant (71,2%), og ekstremt sikker fra straffemerket (92,9%). Har vist at hun er en meget god makker til rutinerne Knedlikova, og kan få en enda viktigere rolle resten av denne sesongen enn hun har hatt tidligere.

Tiril Jørstad Palm
Palm har vært en av de viktigste bidragsyterne til Gjerpens gode comeback-sesong i REMA 1000-ligaen. Ungjenta har hatt over 70% uttelling i 14 av Gjerpens kamper denne sesongen, og er også tøff å møte når hun står i forsvar. Blir viktig for et Gjerpen som kjemper om plass i sluttspillet.

Topp 5 bakspillere

Maja Furu Sæteren
Sæteren har fått sitt definitive gjennombrudd i årets sesong, og har vært en attraksjon i REMA 1000-ligaen (nok en gang). Er allerede på 8. plass over mestscorende spillere i en enkelt sesong gjennom tidene, og har fire kamper på å komme enda høyere på den listen. Blir naturligvis helt avgjørende for Larvik i det kommende sluttspillet.

Christine Alver
Nok en gang har Alver levert en fantastisk sesong for sitt Molde, selv om de blå fra Møre sikkert skulle ønske en bedre tabellplassering. Står foreløpig med 285 målpoeng, og blir helt sentral i Moldes jakt på sluttspill. Ligaens beste straffeskytter.

Eira Aune
Oppsals motor har spilt en vanvittig sesong, og levert 221 målpoeng for de blå. Spiller (nesten) aldri en dårlig kamp, og har levert over 1,1 i MEP i 19 av de 20 kampene hun har spilt i årets REMA 1000-liga. Blir veldig viktig for Oppsal i kampen om å komme seg til sluttspillet.

Anna Vyakhireva
Hva skal man si og skrive om denne dama. Herregud for en håndballspiller. Man blir glad i hjertet av å se Anna spille håndball. Hun får ekstremt vanskelige ting til å se lett ut, og hun skaper trøbbel hver gang hun nærmer seg motstanderne. Dessverre plottes det ikke hvem som er tredje sist på ballen før en scoring (enda), men der er hun mest sannsynlig helt i toppen. Blir ekstremt viktig for Vipers de neste ukene og månedene.

Frida Brandbu Andersen
Andersen har vært en åpenbaring for Fredrikstad denne sesongen, og har bidratt til at laget nå kjemper om å ta medalje! Hun har levert på høyt nivå gjennom hele sesongen, og står med positiv MEP i 19 av de 21 kampene hun har spilt.

Topp 5 linjespillere

Maja Muri
Muri har imponert stort for Romerike Ravens i årets REMA 1000-liga, og er helt oppe på 5. plass totalt i ligaen når man ser på snitt-MEP. Det er ekstremt godt gjort for en linjespiller som sjelden har målgivende pasninger. Muri «mepper» på over 3,7 i 14 av 22 kamper så langt, og blir helt avgjørende for et Ravens som kjemper om å unngå nedrykkskvalik.

Sherin Obaidli
Obaidli har nok en gang vært ekstremt viktig for Molde, og leverer solid i begge ender av banen. Høy uttellingsprosent, og er en av linjespillerne i REMA 1000-ligaen som skaffer sitt lag flest straffekast

Heidi Løke
Evigunge Løke viser enda en gang at hun er blant landets beste linjespillere. Alltid 100% innsats, og et konstant uromoment for sine motstandere. Skaper mye plass for sine lagvenninner, og har denne sesongen KUN spilt kamper med positiv MEP!

Ingvild Westersjø
Westersjø har spilt en utrolig solid sesong for Gjerpen. Meget god i angrep, både med tanke på uttelling, men også det å skape rom for medspillere. Tøff spiller, som blir sentral i Gjerpens jakt på sluttspill. Har levert positiv i MEP i 21 av 22 kamper så langt i REMA 1000-ligaen.

Mathilde Arnstad
Arnstad har vært en meget solid spiller i et Byåsen som dessverre har fått mye utenomsportslig fokus denne sesongen. Hun går alltid foran i krigen, og setter et godt eksempel for resten av laget. Har positiv MEP i ALLE kamper hun har spilt denne sesongen – noe som viser stabilitet for et lag som kjemper om sluttspillplass.

Artige fakta:

Assistdronningen: Celine Solstad (Fana) – 156 målgivende pasninger
Flest utvisninger: Sherin Obaidli (Molde) – 24 2-minuttere og 2 røde kort
Penalty-killer: Eli Skogstrand (Larvik) – 17 redninger på 44 straffer