FINALEDRAMA: – Vi får ikke drept kampen – Norsk Topphåndball
Torbjørn Bergerud. Foto: Ole Martin Wold / NTB

FINALEDRAMA: – Vi får ikke drept kampen

Publikum ble evakuert etter brannalarm. Kampstarten ble utsatt. Kolstad ledet 7-1. Elverum kjempet seg tilbake. Så tok rødtrøyenes stjerner grep og sikret 30-28 seier. Dermed må Elverum vinne lørdag kveld for å holde liv i Champions League-drømmen.

– Jeg synes at vi når vi kommer de målene foran, så inviterer vi Elverum inn i matchen. Vi slipper de til litt enkelt. Vi får ikke drept kampen. Det viktigste er at vi står med en seier. Det er ikke den beste andreomgangen jeg har hatt. Vi får noen viktige redninger på slutten som holder Elverum litt på avstand. Det blir en fryktelig tøff batalje også på lørdag, oppsummerte Torbjørn Bergerud til TV2 Sport etter kampen.

Tobias Grøndahl var naturlig nok skuffet over starten på kampen. Kolstad ledet 7-1.
– Da blir det tungt å vinne håndballkamper. Vi drar fra Trondheim Spektrum med masse tro på det her og at vi kan ta de i Elverum og i Terningen. Vi kommer til å gi alt, sa Grøndahl blant annet til TV2 Sport etter kampslutt.

Slik var kampen

Kampen ble utsatt i fem minutter etter at brannalarmen gikk i Trondheim Spektrum under oppvarmingen. Det lå med andre ord an til hete tilstander etter at grytekluten i pølsekiosken ble utpekt som synderen. For på banen tok det full fyr fra avkast. Trønderne, anført av Magnus A. Rød, fikk en flying start og ledet ikke mindre enn 7-1 etter drøye syv minutters spill.

Men Elverum har vært med på finalespill før. Det hvite kollektivet fikk medvind og reduserte og reduserte helt opp til 9-8 etter 18 minutters spill. Trønderne beholdt det lille forspranget og økte inn mot pause. Særlig Magnus Abelvik Røds flyver – til ledelse 14-11 – var av det mektige slaget. Sigvaldi Gudjonsson avsluttet med scoring i omgangens siste sekund til 17-13.

Rød on fire

Rød åpnet andreomgangen med å hamre inn sitt sjette på seks forsøk – til 18-13, mens Kolstads daglige leder Jostein Sivertsen trippet hvileløst rundt på indre bane. For det sto mye på spill i Trondheim Spektrum i kveld for trønderne. Historien om at det skulle bli en enkel affære for seriemesteren, ville ikke Tobias Grøndahl og Elverum være med på. Innspillet hans til Kassem Awad (redusering til 20-16) vil huskes i lang tid. En perle er en mild beskrivelse av det lekre innspillet, men trønderne hadde ingen planer om å la seg affisere av Grøndahls kvaliteter.

Sigvaldi Gudjonsson satt inn 22-18 etter 38 minutter på sikkert vis, men i håndball svinger det som kjent raskere enn raskest. Minuttet senere sto det 22-20. Elverums høyrekant Simen Søgaard satt inn sitt femte mål for kvelden til 23-21. På stillingen 26-24 bommet Awad alene med Torbjørn Bergerud. Konsekvensen var nådeløs. Sekunder etter økte Adrian Aalberg vertenes ledelse til 27-24. Elverum skapte ny spenning da nevnte Søgaard satt inn 28-27 da det gjensto tre minutter.

Bergerud-redninger

Da sto Sander Sagosen frem – akkurat slik TV2 sin håndballekspert Bent Svele formante måtte skje i forkant av finalen. Etter en rask Sindre Heldal-scoring, tok Christian Berge timeout. Teori ble omsatt i praksis og Simen Lyse steg til værs og satt inn 30-28 med drøye halvminuttet igjen. Torbjørn Bergerud vartet opp med en ny redning – hans 14. for kvelden – helt på tampen.

Kolstad vant dermed 30-28 og tok dermed første stikk i jakten på sluttspillgull og Champions League-billetter. Dermed må Elverum vinne lørdag kveld – i det som i skrivende stund ser ut til å bli en fullstappet Terningen Arena. Det blir garantert en ny jevn, neglebitende affære.

Magnus Abelvik Rød ble Kolstads toppscorer med åtte mål. Torbjørn Bergerud endte med pene 35 i redningsprosent.
Elverums toppscorer ble Simen Søgaard med syv mål.

PS: Lørdagens finale i Terningen Arena har avkast klokken 18:15.