BERGE: – Vi skal være på stasjonen – Norsk Topphåndball
Christian Berge, her ved siden av årets forsvarsspiller i REMA 1000-ligaen Vetle E. Aga. Arkivfoto: Ole Martin Wold/NTB

BERGE: – Vi skal være på stasjonen

Christian Berge var Elverum-sjef før han overtok Håndballgutta i 2014. I 2022 ble landslaget byttet ut med gigantprosjektet i Kolstad. Den neste uka kan trønderne sikre seg deres sjette gull på to sesonger.

– Vi spiller om en tittel og en Champions League-plass. Det er nå det skal avgjøres. Det er nå siste fase kommer. Vi skal være på stasjonen og være klar, melder Christian Berge i et videointervju med klubbens egen media-avdeling tirsdag.

Sjette?

Berges inntreden i Kolstad Arena og Trondheim Spektrum har – sammen med landslagsprofilene Sigvaldi Gudjonsson (2022), Janus Smarason (dro tilbake til Tyskland og Magdeburg i fjor sommer), Sander Sagosen (2023), Vetle E. Aga (2022), Magnus Gullerud (2022), Torbjørn Bergerud (2022), Magnus A. Rød (2023) og Gøran Johannesen (2023), endret opp ned på maktbalansen i norsk herrehåndball.

Trønderne tok storeslem i fjor med NM-gull, seriegull og gull i sluttspillet. Denne sesongen har trønderne allerede sikret seg seriegull og NM-gull. I kveld spilles den første av potensielt tre finalekamper i sluttspillet. I potten ligger som kjent Champions League-billetten som Elverum har kjempet frem gjennom solid håndverk før trønderne endret på den nevnte maktbalansen i 2022.

– De beste Kolstad-minnene er sluttspillet og cupfinalen (NM-finale) i fjor. Så det har vært noen høydepunkter og det var litt av det samme da jeg var trener for Elverum. Det var titlene som ble tatt, sier Berge videre i intervjuet.


– Er bra

Berge, som vant en rekke titler som Elverum-trener i perioden 2008-2014, er tydelig på at en ny Kolstad-tittel ikke kommer uten de klassiske komponentene på toppnivå.

– Elverum er bra. Det er klassisk at vi er nødt til å være ordentlige gode bakover og få kontret på de. Få veldig lite tekniske feil fordi de også er glad i å kontre. Det blir en fartsfylt kamp, spår 50-åringen.

Det skal forhåpentligvis skje – sett med Kolstad-øyne – skje foran et høyt antall hjemmepublikum i Trondheim Spektrum.
– Det finnes ikke mye artigere enn å spille i Spektrum enn når den er fullstappa. Den gir oss energi og gir oss trykk, sier Berge blant annet i videointervjuet.

Kampstart? 18:15 i Trondheim Spektrum i kveld onsdag. Og 18:15 lørdag i Terningen Arena.