SØNDENÅ: – Jeg synes ikke det er en feig prosent – Norsk Topphåndball
Magnus Søndenå. Foto: Magnus Stenseth

SØNDENÅ: – Jeg synes ikke det er en feig prosent

Magnus Søndenå går inn i skjebneuke på håndballbanen.

Vinner hans Elverum sluttspillet og sikrer Champions League-billett, blir det uten sandefjordingen i troppen. Taper Søndenå og Elverum mot Kolstad, blir det Champions League-spill for høyrebacken i Kolstad til høsten. Favorittstempelet gir han trønderne.

– Klarer du å holde tunga rett i munnen der du kan ødelegge for din kommende klubb?
– Ja, det gjør jeg, svarer nåværende Elverum-spiller – og kommende Kolstad-spiller, Magnus Søndenå, kontant.

Finalespill

Onsdag kveld står Søndenå og Elverum klare for den første av potensielt tre finalekamper mot regjerende sluttspillmester og seriemester Kolstad. Det hele er enkelt. Finalen spilles over best av tre kamper og vinneren er sikret billetter til Champions League – mye takket være østerdølenes mektige innsats i en årrekke på europeisk toppnivå, med påfølgende klatring på EHF sin nasjonsranking.

Høyrebacken og Elverum røk ut av EHF European League etter gruppespillet i fjor høst. Man behøver ikke å scrolle langt i sosiale medier for å få med seg at hvittrøyene har ambisjoner om å vinne tilbake den norske plassen i herrenes Champions League på bekostning av Sander Sagosen & co.

– Spillergruppa har klokkertro på at vi kan ta dette hjem. Vi hadde til gode å slå ØIF Arendal denne sesongen før semifinalene. Vi har ennå til gode å slå Kolstad denne sesongen, men troen er sterk. Samtidig er det Kolstad som har presset på seg. 60-40 favør Kolstad, vil jeg si.

– Feig prosent?
– Jeg vil ikke si at det er en feig prosent. Kolstad har vunnet alt forrige sesong og alt frem til nå denne sesongen. De er favoritter, men vi har en sterk tro på dette, gjentar Søndenå som gjorde comeback på landslaget i Gjensidige Cup for to uker siden. Særlig mot Argentina viste han seg frem for hjemmepublikummet i Nye Jordal Amfi.

Avbrekk

Før landslagspausen blåste Elverum det daværende formlaget ØIF Arendal av banen i den andre, avgjørende semifinalen (41-30) på Sørlandet. Elverum tar derfor med seg ekstra selvtillit inn i finaleoppgjørene.

– Avbrekket kan slå begge veier for begge lag. Begge lag har skader på sentrale spillere og det handler om å gjøre det beste ut av situasjonen, sier han videre.

Kolstad stiller fortsatt uten langtidsskadde Gøran Johannesen, mens Elverums Kasper T. Lien er ny på skadde spillere i Terningen Arena. Faktum er at lagene ikke har annet valg enn å stille med mannskapet som er tilgjengelig. Søndenå merker at det er og har vært en egen finalestemning i garderoben i Terningen den siste uka.

– Jeg merker at det er en annerledes spenning om dagen. Det handler om å finne det riktige spenningsnivået til onsdag og gjøre det vi er enige om å gjøre. Nå skal vi slippe oss løs, nyte og få det ut. Jeg merker at klubben er finalevant og stått i mange avgjørende situasjoner. Hele gjengen meldte seg på i semifinalene mot ØIF Arendal. Nå må vi gjenta dette.

Vi får håpe det blir publikumsrekorder begge steder, slik at finalene får en ramme som fortjent. Vi er klare, melder kommende Kolstad-spiller Magnus Søndenå.

Er du fortsatt i tvil om onsdag? Trondheim Spektrum klokken 18:15. Lørdag: Samme tidspunkt i Terningen Arena.