ÅRETS NYKOMMER: – Fått mye støtte fra gutta på russebussen – Norsk Topphåndball
Foto: Roy Johnsen/DHK

ÅRETS NYKOMMER: – Fått mye støtte fra gutta på russebussen

Onsdag kveld ble det offentliggjort at Drammen-komet David W. Haugstvedt er «Årets nykommer» i REMA 1000-ligaen. Det ble feiret med måte i russedressen.

– Først og fremst er det en skikkelig rå pris å få. Veldig gøy at sesongen ble slik for min del. Det er nesten litt overveldende, fastslår høyrebacken overfor topphandball.no.

Jardar-gutten har tatt REMA 1000-ligaen med storm denne sesongen. Fra det som skulle blitt spilletid, fikk han rikelig med spilletid – en tillit han og klubbens øvrige unggutter tok godt vare på. Høyrebacken endte med 53 mål og 35 målgivende i seriespillet. Det var foreslått femten kandidater til «Årets nykommer». Drammen-spilleren vant med 18,1% av stemmene, med lagkompis August Lind Oma på andreplass.

Skadet

Selv om prisen kommer gått med, ville Haugstvedt helst sett at sesongen endte på en helt annen måte enn hva som ble tilfellet. For etter å ha imponert kraftig i Drammen-trøya utover i sesongen, pådro han seg brudd i hånda rett etter påske. Dermed mistet Kristian Kjellings menn en viktig brikke i sluttspillet. Drammen røk som kjent ut mot Kolstad i semifinalen i sluttspillet – uten Haugstvedt i troppen.
– Kjipt, men jeg har likevel fått trent godt. Treningshverdagen her i Drammen frem til sommeren ser bra ut. Vi satser på en treningskamper i juni før ferien. Etter ferien blir det en tung oppkjøring, forklarer han.


Russefeiring

Den ambisiøse Drammen-spilleren går siste året på videregående skole, men håndballsatsingen har gått foran russefeiringen. De siste dagene har han likevel prioritert å få med seg noe av feiringen.

– Etter at jeg ble skadet, har jeg fått mye støtte fra gutta på russebussen. Det er blitt noen få dager med feiring for min del, men det lever jeg fint med. Etter at det ble kjent at jeg fikk prisen har jeg mottatt mange hyggelige tilbakemeldinger. Spesielt fint var det å få en melding fra gamletreneren i Jardar. Sesongen har gått over all forventningen, selv om avslutningen ikke ble så godt som jeg skulle ønske med brudd i hånda. Nå blir det en lang oppkjøring inn mot neste sesong for meg og gutta, sier han videre.

Han blir neppe å se på banen før treningskampene etter ferien.
– Nei, for min del blir det nok ikke noen treningskamper før ferien. Jeg tar ingen sjanser på denne tiden av året, avslutter «Årets nykommer» i REMA 1000-ligaen, David H. Haugstvedt.

Vi gratulerer Haugstvedt med den gjeve prisen!