Kenneth Gabrielsen før sluttspillsemi’en: – Vi er jaggu heldige – Norsk Topphåndball

Kenneth Gabrielsen før sluttspillsemi’en: – Vi er jaggu heldige

Onsdag må Storhamar vinne borte mot Sola for å sikre en tredje og avgjørende sluttspill-semifinale på Hamar lørdag.

Storhamar vant European League-finalen søndag kveld. Nå er fokus på neste kamp som er mot Sola borte onsdag klokken 18.00. Semifinalen spilles best av tre kamper. Storhamar tapte 25-27 hjemme og trenger seier for å få en tredje kamp lørdag.

Vi tok en liten prat med Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen tirsdag ettermiddag.

– Kommer denne kampen for tett på etter Final4?

– Mine tanker er at det blir tøft. Det hadde det nok blitt uavhengig om vi hadde hatt fri i helgen eller vært i Graz og spilt to håndballkamper mot særdeles god motstand. Ønsker vi som klubb å bli en stabil Champions League klubb på sikt, må vi ha spillere og et team rundt laget som klarer å håndtere dette. De beste gjør dette hver eneste sesong. Så her må vi heller tenkte litt motsatt. Vi er jaggu heldige som får lov  til å spille så betydningsfulle kamper. Vi reiser til Sola onsdags morgen å skal fighte med alt hva vi har for å presse frem kamp tre på Hamar 18 mai, sier Kenneth.

– Med andre ord du tro på seier? 

– Vi var i samme situasjon i fjor. Der vi tapte første semi mot nettopp Sola. Vi klarte å snu det og spilte sluttspillfinale til slutt. Selvfølgelig har jeg tro på at vi skal klare det igjen. 

– Hva er det å ta tak i fra forrige kamp mot Sola?

– Det er ikke så mye som skal til før ting ser en del bedre ut. Jeg tror vi skal klare å finne ut av det sammen før avkast i morgen kl 1815. Tiden er knapp, men det viktigste er å være best på de enkleste  tingene. Man kommer langt med det.

– Har dere fått til noen fellestrening etter hjemkomst fra Østerrike?

– Nei, dessverre det har ikke vært tid til. Det ble logistikk-utfordringer på vei hjem fra Graz. Det gjorde at fire stykker kom hjem til Hamar først tirsdag ettermiddag. Vi har avreise til Sola klokken 09 onsdag morgen. Så vi får bruke litt tid på taktikk og visualisering 

SPENNING: Guro Nestaker og Storhamar spiller borte mot Camilla Herrem og Sola onsdag kveld.