håndballNØRDs OL-tropper – Norsk Topphåndball
Foto: Javad Parsa/NTB og Beate Oma Dahle/NTB

håndballNØRDs OL-tropper

håndballNØRD er laget for deg som er ekstra glad i håndball. Kanskje er du også en håndballnerd, og kunne tenke deg å bidra? Se nederst i denne artikkelen for å finne ut hvordan

Jonas Wille og Thorir Hergeirsson sitter i disse dager med listene som inneholder Norges OL-tropper i Paris 2024. Vi i håndballNØRD har gjort samme jobb (dog ikke like nøyaktig som landslagssjefene). Wille og Hergeirsson skal ta ut 14 spillere samt én reserve til de olympiske leker. Det blir spennende å se hvor godt vi treffer på vårt uttak. Her er våre OL-tropper:

OL-troppen kvinner

Målvakter: Katrine Lunde og Silje Solberg-Østhassel
Den rutinerte duoen, som blir lagvenninner i Vipers kommende sesong, er verdens beste målvaktspar. Det skal nok bare skader eller sykdom til for at disse to ikke representerer Norge i OL.

Kantspillere: Camilla Herrem, Sanna Solberg-Isaksen og Stine Skogrand
Da OL-troppen kun er på 15 spillere, tror vi at det holder med tre kantspillere – der Skogrand i tillegg kan steppe inn som høyre bakspiller hvis det kniper. Herrem er en av verdens beste kantspillere, og Solberg-Isaksens forsvarsegenskaper gir henne en plass i «vår» OL-tropp.

Bakspillere: Henny Reistad, Veronica Kristiansen, Stine Bredal Oftedal, Thale Rushfeldt Deila, Nora Mørk og Kristine Breistøl
Noen av disse spillerne sier seg selv. Deila sin fordel er at hun kan spille på alle tre bakspillerposisjoner, og er en meget habil forsvarsspiller. Breistøl sin X-faktor er skuddet, som kan bli veldig viktig i avgjørende deler av flere kamper.

Linjespillere: Kari Brattset Dale, Vilde Ingstad og Maren Aardahl
Norges tre beste linjespillere har vært en viktig del av Norge, og det skal nok mye til for at de ikke kommer til OL. Både med tanke på at alle tre kan spille begge veier – og at de er så jevne.

Reserve: Marit Røsberg Jacobsen
Vår OL-tropp har få venstrehendte spillere, og derfor må reserven være venstrehendt – både dersom det blir skader og sykdom. Eller hvis Mørk/Skogrand ikke presterer på høyt nok nivå.

OL-klare? Henny Reistad, Camilla Herrem, Katrine Lunde og Stine Skogrand jubler etter seieren i semifinalen i håndball-VM mellom Danmark og Norge i Jyske Bank Boxen. håndballNØRD tror alle disse fire blir å finne i den norske OL-troppen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

OL-troppen menn

Målvakter: Torbjørn Bergerud og Kristian Sæverås
Disse to har vært landets beste keepere i flere år, og er nok ganske «bankers» i den norske OL-troppen dersom de holder seg friske.

Kantspillere: Alexandre Blonz, Sebastian Barthold og Kristian Bjørnsen
Blonz og Barthold er begge to ekstremt gode, og Bjørnsen er kanskje verdens beste høyrekant i skrivende stund. I vår OL-tropp finner vi ikke plass til fire kantspillere.

Bakspillere: Sander Sagosen, Simen Lyse, Tobias Grøndahl, Christian O’Sullivan, Harald Reinkind og Gabriel Setterblom
Her tar vi ut to spillere i hver posisjon, der de høyrehendte spillerne kan bekle både venstre og midtre bakspillerposisjon. O’Sullivan er lagets beste forsvarsspiller, og Grøndahl bli meget viktig i rollen mellom våre hardtskytende og duellsterke bakspillere.

Linjespillere: Petter Øverby, Thomas Solstad og Magnus Gullerud
En av de viktigste grunnene til å ha med tre linjespillere er belastningen disse spillerne har gjennom et langt mesterskap. I tillegg kan Norge havne i situasjoner der man må spille 7 mot 6, og da er det bra å ha med tre linjespillere dersom en av dem er skadet/sliten når det skal legges om til 7 mot 6.

Reserve: Magnus Søndenå
Søndenå kommer inn som jokeren etter «mannefall» blant de venstrehendte spillerne. Han kan bekle høyre kant, høyre back og midtback. I tillegg har han rutinen som trengs dersom han blir tatt inn på laget i all hast. Spilte seg inn i 15-mannstroppen under Gjensidige Cup i Jordal Amfi.

OL-klare? Alexandre Blonz, Kevin Gulliksen og Harald Reinkind jubler. håndballNØRD tror to av disse blir å finne i Jonas Wille sin OL-tropp. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

håndballNØRD er artikkelserien der du kan dele dine tanker. Har du en god historie, eller er det noe du mener det bør rettes mer søkelys mot? Du kan både sende inn ønsker om hva det skal skrives om – og du kan sende inn artikler du selv har skrevet. Det gjøres via den blå knappen under.