håndballNØRD – Hvordan gikk tabelltipset for kvinnene? – Norsk Topphåndball
Foto: Magnus Gulliksen

håndballNØRD – Hvordan gikk tabelltipset for kvinnene?

håndballNØRD er laget for deg som er ekstra glad i håndball. Kanskje er du også en håndballnerd, og kunne tenke deg å bidra? Se nederst i denne artikkelen for å finne ut hvordan

Dagens håndballNØRD er skrevet av: Stig Aa. Nygård

Så var også kvinnenes Rema1000-liga ferdigspilt. Jeg vurderte i det lengste å droppe å skrive en oppsummering av tabelltipset mitt for å opprettholde en viss troverdighet.

Men når jeg nå likevel gjør det, så er det bare å sende en uforbeholden unnskyldning til Gjerpen og Oppsal. De har virkelig gjort tipsene mine til skamme.

På forhånd skrev jeg at Vipers vinner, Storhamar og Sola gjør opp om sølvet. Jeg trodde tre lag ville skille seg ut bak dem. Der bommet jeg på både Molde og Byåsen. Jeg trodde Gjerpen og Aker ville kjempe for å unngå sisteplassen.

Men la oss ta det lag for lag.

1. Vipers (Tips: 1. plass)
Jaggu traff jeg ikke med gulltipset mitt. Selv uten Ole Gustav Gjekstad på benken så var Vipers fullstendig overlegne i serien også denne sesongen. Men alt annet ville tross alt vært tidenes sensasjon i norsk kvinnehåndball.

2. Storhamar (Tips: 3. plass)
«Den evige toer» er fortsatt nettopp den evige toer. Nok en andreplass på hedmarkingene. I norsk kvinnehåndball er den gull verdt. For det er den høyeste oppnåelige plass en kan få hvis en bor utenfor Kristiansand.

3. Sola (Tips: 2. plass)
Det var 50-50, som Thorir Hergeirsson pleier å si. Men jeg bommet da jeg plasserte Sola på andreplassen foran Storhamar. En del skader kan nok forklare litt, men denne sesongen var Storhamar nærmere Vipers enn Sola var Storhamer.

4. Larvik (Tips: 5. plass)
Larvik er det eneste av de tre lagene jeg trodde skulle kjempe bak Storhamar og Sola som innfridde. Maja Furu Sæteren har banket inn 234 mål denne sesongen, og har løftet Larvik opp som en medaljekandidat.

5. Fredrikstad (Tips: 7. plass)
Kontinuitet er en fin ting. Og få har hatt mindre utskiftninger i laget sitt enn Fredrikstad-trener Elias Mar Haldorsson. Islendingen har fått jobbe i ro og fred, og etter tre strake sjuendeplasser, så tok østfoldingene et byks opp til femteplass.

6. Oppsal (Tips: 10. plass)
Jeg var ganske sikker på at Oppsal ville gjøre det best av de nyopprykkede lagene, og jeg åpnet opp for at de kunne være med i kampen om sluttspillplass. Men at de skulle havne så høyt som sjetteplass hadde jeg ikke trodd. Nykommerne Karoline Lund og Eira Aune har gått rett inn og tatt lederroller i laget, og gjort Oppsal til et lag å regne med.

7. Molde (Tips: 4. plass)
Sesongens kanskje største skuffelse. Savnet av Mona Obaidli og Thale Rushfeldt Deila ble større enn forventet. De utenlandske erstatterne har ikke klart å tette hullene etter de to. Nå må Tor Odvar Moen trylle i sluttspillet for at sesongen skal bli godkjent.

8. Gjerpen (Tips: 14. plass)
Jeg dro frem den gamle slageren «Her kommer Gjerpen, et kjempelag med stjernenavn» da jeg plasserte Gjerpen nederst på tabelltipset mitt. Det er kanskje ikke noen stjernenavn Pål Oldrup Jensen råder over, men du verden for et lag han har klart å sette sammen. Det har gjort alle forhåndstips til skamme, og nå skal telemarkingene spille sluttspill. Det er bare å ta capsen av.

9. Tertnes (Tips: 8. plass)
Om jeg ikke fikk så mye annet rett, så tippet jeg i hvert fall rett på hvilket bergenslag som ville bli best. Det ble ikke sluttspill på Tore Johannessens jenter, men de slipper i hvert fall å spille kvalifisering for å holde plassen denne sesongen. Henriette Espetvedt Eggen har fått sitt gjennombrudd, og det unge Tertnes-laget kan bli enda bedre i årene som kommer.

10. Byåsen (Tips: 6. plass)
Økonomisk kaos og fristilling av spillere midt i sesongen skal nok ha sin del av skylden for at Byåsen ikke nådde målet sitt (og mitt tips) om å ta steget opp blant de seks beste denne sesongen.

11. Fana (Tips: 12. plass)
Fana startet sesongen lovende og så ut til å gjøre det mye bedre enn mange (meg inkludert) hadde trodd før sesongstart. Men så kom skader på sentrale spillere, og en syltynn tropp så ut til å få det veldig tøft. Hadde ikke Martine Kårigstad Andersen kommet på lån fra Vipers, så kunne det blitt en skikkelig nedtursesong for bergenserne.

12. Romerike Ravens (Tips: 9. plass)
Jeg trodde ikke Romerike Ravens ville klare en sluttspillplass, men at de skulle ende på en kvalifiseringsplass var skuffende. Maja Sofie Muri har vært et sjeldent lysglimt hos Ravens, og blir den de må sette sin lit til i kvalifiseringskampene mot Flint.

13. Follo (Tips: 11. plass)
Follo vant 1. divisjon forrige sesong, og jeg trodde de ville holde plassen etter opprykket. Nå kan de fortsatt holde seg, men må ut i kvalikkamper mot Volda før de vet hvilken divisjon de spiller neste sesong.

14. Aker (Tips: 13. plass)
Jeg trodde det skulle stå mellom Gjerpen og Aker om den siste plassen på tabellen. Jeg bommet totalt på Gjerpen, men fikk da måtte det bli Aker som tok steget ned en divisjon. Har vært tro mot filosofien med å satse på unge spillere. Midtveis i sesongen tok også den gamle Haslum-ringreven Anders Røe over som trener. Nå blir jobben hans å ta klubben tilbake til Rema1000-ligaen.

håndballNØRD er artikkelserien der du kan dele dine tanker. Har du en god historie, eller er det noe du mener det bør rettes mer søkelys mot? Du kan både sende inn ønsker om hva det skal skrives om – og du kan sende inn artikler du selv har skrevet. Det gjøres via den blå knappen under.