håndballNØRD – Hvordan gikk tabelltipset? – Norsk Topphåndball
Foto: M. Gulliksen

håndballNØRD – Hvordan gikk tabelltipset?

håndballNØRD er laget for deg som er ekstra glad i håndball. Kanskje er du også en håndballnerd, og kunne tenke deg å bidra? Se nederst i denne artikkelen for å finne ut hvordan

Dagens håndballNØRD er skrevet av: Stig Aa. Nygård

Seriespillet er over, hvordan gikk tabelltipset?

Så har dommerne blåst feil for siste gang i REMA 1000-ligaen for herrer denne sesongen. Nå venter sluttspillet for både pipeblåsere og de fleste spillerne.

For Haslum, Sandnes, Bækkelaget og Viking TIF blir det tidlig sommerferie, mens Kristiansand og Fjellhammer må ut i kvalifisering mot henholdsvis Melhus og Sandefjord for å beholde plassen i divisjonen. For resten venter sluttspillet.

Når grunnspillet er over, så er det kanskje på tide å rote i arkivet og finne frem tabelltipset mitt før sesongen.

Det var to ting jeg var sikker på. Det var at Kolstad og Elverum ble nummer en og to, og at Sandnes og Viking skulle ende i bunn. Mellom nummer tre og seks, og sju og tolv var det helt åpent. Jeg bommet på Sandnes. En sterk høstsesong gjorde at de tok Fjellhammers plass blant de tolv beste.

Men ellers synes jeg at jeg traff ganske bra. Det er kanskje ikke til 20 i stil, men 17,5 mener jeg at jeg fortjener.

Vi kan ta tipset lag for lag:

1. Kolstad (Tips: 1. plass)
Jeg tror ikke jeg blir invitert til å delta i Åndenes Makt som synsk etter å ha spådd at Kolstad skulle ta seriegullet. Til tross for en turbulent start på sesongen, med økonomisk rot og noen overraskende poengtap, så har trønderne vært i en klasse for seg. To av tre titler er i boks. Nå venter bare den viktigste – nemlig sluttspilltittelen.

2. Elverum (Tips: 2. plass)
Jeg blir ikke høy og mørk over å ha hatt rett på Elverum heller. Har vært en like klar nummer to, som Kolstad har vært nummer en. Maks uflaks med korsbåndskader på begge målvaktene tidlig i sesongen. Det bittelille håpet om å ta Kolstad røk da kneet til Robin Paulsen Haug gikk i stykker. Men ingen har truet dem i kampen om andreplassen.

3. ØIF Arendal (Tips: 6. plass)
Etter at alt gikk galt forrige sesong, så har arendalittene vist hvem som er storebror på Sørlandet. Det var stilt store forventninger til danske Mathias Larson da han kom fra GOG før forrige sesong, men en skade holdt ham ute store deler av sesongen. Denne sesongen har han ikke bare innfridd forventningene, han har overgått dem til de grader. Han ble den første spilleren som scoret over 200 mål i Rema1000-ligaen etter at man endret seriesystemet. Jeg forventet at ØIF skulle løfte seg, men at de skulle ta medalje så jeg ikke i august.

4. Runar (Tips: 5. plass)
Startet sesongen forrykende, og kan slå seg hardt på brystkassen og skryte av å være eneste laget som slo Kolstad i serien. Det gjorde de uten veteranen Christoffer Rambo. Men det var da kneet til Rambo røk at medaljehåpet brast for sandefjordingene. Han scoret 60 mål på de ti kampene han fikk denne sesongen, og med ham hele sesongen så tror jeg det kunne blitt medalje for andre sesong på rad.

5. Drammen (Tips: 3. plass)
Drammen solgte tredjeplassen da de lot Sindre Aho gå til tyske Melsungen i november. Frem til da hadde playmakeren vært en av Rema1000-ligaens beste spillere. Jeg tror tabelltipset mitt ville stått seg dersom DHK hadde hatt økonomi til å si nei til tyskerne. Det vil vi aldri få svar på, så derfor setter jeg godkjent på tipset før sesongen.

6. Nærbø (Tips: 4. plass)
Sesongens lille skuffelse. Det må det være lov å si. Jeg trodde jærbuene skulle ta steget opp og kjempe om medalje. Men intern uro, trenerbytte midt i sesongen og en Andreas Horst Haugseng som har slitt med kroppen, har gjort at i stedet for medaljekamp, så har de kjempet til siste serierunde for å klare sluttspillplass.

7. Halden (Tips: 11. plass)
Jeg tar av meg capsen for det Jan Thomas Lauritzen gjør i Halden. År etter år mister han sine mest sentrale spillere. Opp av hatten drar han en danske eller to, samtidig som lokale unggutter tar steg og plutselig er habile eliteseriespillere. Også denne sesongen har magikeren fra Sarpsborg tryllet og gjort alle forhåndstips til skamme. For det var ikke mange som trodde det skulle bli sluttspill på haldenserne denne sesongen – heller ikke jeg.

8. Bergen (Tips: 7. plass)
Dette var tipset jeg fikk mest «kritikk» for. Det var ikke mange som trodde de nyopprykkede bergenserne skulle kjempe om en sluttspillplass, så tipset mitt var nok farget av min geografiske tilhørighet. Men under Fredrik Tønnes ledelse har de gitt meg rett i min tro på dem. Rasmus Carlsen har vært solid fremover, mens Tord Vårdal har hatt en god sesong mellom stengene.

9. Haslum (Tips: 10. plass)
Jeg hadde Haslum på åttendeplass på mitt første tabelltips, men da Stig Tore Moen Nilsen røk ut rett før sesongstart, så flyttet jeg dem ned to plasser. Og med skuddkåte nordlendingen ute store deler av sesongen, så ble det for tøft i kampen om en sluttspillplass for de unge bæringene.

10. Sandnes (Tips: 13. plass)
Denne så jeg ikke komme. Sandnes ble nest sist forrige sesong og mistet sine mest sentrale spillere, uten å hente inn de store forsterkningene. Men trener Dalibor Sedjak har fått inn en enorm krigerinnstilling i gjengen sin. Med «galskaphåndball» overrasket de mange lag i første halvdel av sesongen. Etter jul er de blitt litt avslørt, men hadde nok poeng i første halvdel til å sikre plassen tidlig.

11. Bækkelaget (Tips: 8. plass)
En skuffende sesong av Jørgen Laugs gutter. Jeg trodde de skulle kjempe om den siste sluttspillplassen, i stedet ble det en kamp for å unngå kvalifisering. Fornyet Rema1000-kontrakt ble først sikret i siste serierunde. Nå blir det lang sommerferie på osloklubben.

12. Kristiansand (Tips: 12. plass)
Som ventet ble det en tøft for landets sydligste Rema1000-lag. Skader på sentrale spillere som Trondur Mikkelsen og Øyvind Frigstad gjorde det til en tøff debutsesong for trener Victor Skillhammer. I stedet for sluttspill, så blir det kvalifisering mot Melhus for å berge plassen i divisjonen.

13. Fjellhammer (Tips: 9. plass)
Sjetteplass forrige sesong og en veldig ambisiøs storsatsing med ny hall, landets mest meritterte trenerteam og flere spennende nykommere. Optimismen var stor i Fjellhammer før sesongen. Men satsingen viste seg å være i overkant av hva klubbøkonomien tålte, og kostnader måtte kuttes. Spillere forsvant, og spesielt ble det merkbart at målvakt Vegard Bakken Øien forlot klubben. Det ble en tung vårsesong og man måtte tidlig vinke farvel til sluttspillet. Nå blir det kvalifisering mot Sandefjord.

14. Viking TIF (Tips: 14. plass)
At Viking TIF skulle havne sist er omtrent like overraskende som at Kolstad ble seriemester. Bergensklubben overrasket alle da de vant 1. divisjon forrige sesong. Men etter opprykket forsvant suksesstrener Khaled Chentout og tre av lagets aller beste spillere. Erstatterne var ikke av samme klasse, og da var nedrykket uunngåelig. Blåtrøyene glimtet til i noen kamper, som da de slo ØIF Arendal, men fem poeng og 180 minusmål forteller det meste om debutsesongen i Rema1000-ligaen.

håndballNØRD er artikkelserien der du kan dele dine tanker. Har du en god historie, eller er det noe du mener det bør rettes mer søkelys mot? Du kan både sende inn ønsker om hva det skal skrives om – og du kan sende inn artikler du selv har skrevet. Det gjøres via den blå knappen under.