SVELE: – Det er nå stjernene skal stå frem – Norsk Topphåndball
KLARE: Bent Svele og Harald Bredeli er klare for finale-kommentering.

SVELE: – Det er nå stjernene skal stå frem

TV2s håndballekspert Bent Svele er ikke i tvil før finalekampene for menn kastes i gang i kveld. Trøndernes største profiler må stå frem når alt skal avgjøres.

– Det er ingen tvil om at Kolstad er favoritter til å hente hjem sluttspillet, særlig når man ser hva de har levert utover i sesongen. De vil være klare favoritter. De stiller uten Gøran Johannesen, men Rød (red.anm: Magnus Abelvik) er tilbake. De stiller med et mer fryktinngytende mannskap nå enn for noen måneder siden. Trønderne har alt av press på seg og uten en ny Champions League-billett vil det være en gedigen nedtur for hele prosjektet i Trondheim. Det er nå de store stjernene skal stå frem. Dette vet Sagosen, Bergerud og resten av profilene veldig godt, mener TV2s mangeårige håndballekspert.

Fylles

I skrivende stund selges det billetter til kveldens finalekamp i Trondheim Spektrum. Som Svele nevnte, ligger de gjeve Champions League-billettene i potten. I fjor måtte lagene gjennom fire finalekamper før Kolstad kunne juble for klubbens første sluttspill-tittel. Finalespillet denne sesongen spilles over best av tre kamper. Står det 1-1 i kamper etter lørdagens returoppgjør i Terningen Arena, blir det en tredje og avgjørende finalekamp i Trondheim.

– Blir det to eller tre kamper?
– Det er alltid vanskelig å si, men Elverum har vært på skuddhold mot Sagosen & co tidligere i sesongen. Det kollektivet som Elverum viste frem i semifinalen mot ØIF Arendal var imponerende og solid. For spenningen og underholdningens del er det lov å håpe på tre finaler, svarer Svele som selv sitter bak mikrofonen i den TV2 Sport-sendte kampen i kveld i tospann med Harald Bredeli.

Hipp som happ

Begge lagene stiller uten flere profiler i sluttspillfinalene. Som kjent mistet Elverum begge målvaktene (Simon Mizera, Robin Haug) i høst – begge med korsbåndsskade. Inn kom Morten Nergaard og Vegard B. Øien. Landslagskant Kasper T. Lien ble som kjent skadet i Gjensidige Cup. For Kolstad er nevnte Gøran Johannessen ute med skade.

– For Elverums del er det litt hipp som happ. Nå har den Nergaard og Øien stått bra, så jeg tror ikke det betyr så mye. Sesongen går mot slutten og noen skader kommer, men for Kolstads del er det klart at Magnus A. Rød gjeninntreden betyr mye. Det forstår alle, men det blir spennende. Det er lenge siden semifinalene ble spilt. Kolstads store kanoner må levere. Skal Elverum ha en reell mulighet, må målvaktspillet ligge på samme nivå som Kolstad, det defensive må ligge på nivået de viste mot ØIF Arendal. Dette må utnyttes ved noen raske kontringsmål. Elverums kollektiv må stå frem, men presset og favorittstempelet er det Kolstad som har, gjentar og avslutter Bent Svele.

PS: Onsdagens finale har avkast 18:15 i Trondheim Spektrum. TV2 Sport 2 starter sendingen klokken 18:00.