Trygve gjør suksess i sin første sesong som hovedtrener for et kvinnelag – Norsk Topphåndball
Foto: Ravnfoto

Trygve gjør suksess i sin første sesong som hovedtrener for et kvinnelag

I fjor var Trygve Trangerud spillende assistenttrener i 1. divisjon for Herulf Moss.  I sommer takket han ja til å ta over hovedansvaret til Flint Tønsbergs kvinnelag etter svenske Torbjörn Klingvall. 

Trygve hadde for noen sesonger siden ansvar for et jenter 13-lag, men har aldri hatt ansvar for et kvinnelag innen topphåndballen. 


Flintspillerne var spent på deres nye trener som var et ubeskrevet blad for de fleste innen kvinnehåndball.  En av lagets nøkkelspillere Amalie Mogstad sier dette om ansettelsen:

– Vi var veldig spente på hvem vi skulle få inn som trener før denne sesongen, og jeg synes klubben har truffet godt med Trygve. Han la nylig opp som spiller selv, og har sånn sett veldig god innsikt i vår hverdag. Det tror jeg er en stor fordel! Han inkluderer oss i det taktiske, og som gruppe tar vi nye steg hele tiden. Første halvdel av sesongen har vært veldig morsom!

Foto: Ravnfoto


– Jeg trives veldig bra som Flinttrener, jeg synes det er veldig moro, forteller Trygve Trangerud (32).  – Det er en læringsvillig og ivrig gruppe, de er gøyale, humrer han.


Hvordan ble du aktuell som trener for Flint?

– Det er en morsom historie det egentlig.  Det var noen i klubben som spurte om jeg kjente noen som kunne være trener for et yngre guttelag denne sesongen.  Da sa jeg at jeg for så vidt var tilgjengelig for å være trener for dem, men er ikke dere på utkikk etter en hovedtrener til kvinnelaget, sa jeg på spøk.  Så hadde vi noen møter og nå er jeg her.   

– Det var litt tilfeldig det hele og det opplevdes som litt skummelt plutselig å gå fra å være assistenttrener til å ha hovedansvaret alene.  Men jeg har aldri angret, sier han. 


Fortell om spillergruppa di.

– Det er en gruppe med mange gode kvaliteter, det har man sett så langt, de er ivrig og positive.  Det er en fin gjeng å ha, rett og slett, skryter treneren. 

Foto: Ravnfoto


Flint Tønsberg har ligaens to mestscorende spillere i Malin Lundemo og Amalie Mogstad.  De står med henholdsvis 120 mål og 101 mål.  De er samtidig spillerne i stallen med mest erfaring.

– Det er kjempeviktig å ha to sånne typer ledere som Malin og Amalie, men det er mange andre som bidrar også.  Men det er godt å ha noen som går foran.  Det er det, sier han fornøyd. 
Etter 16 serierunder ligger Flint på tredjeplass med 12 seire, 1 uavgjort og 3 tap.  Tønsbergklubben ligger et poeng bak Volda og er fem poeng bak lederlaget Haslum.  Laget som vinner 1. divisjon rykker direkte opp mens lag nummer to og tre spiller kvalik om opprykk. 

Pr dato har Flint god kontroll på kvalikplassen da Utleira på fjerdeplass ligger seks poeng bak.

– Sesongen har vært veldig bra, vi ligger topp 3 så vi har gjort mange gode kamper og mange gode prestasjoner som vi er fornøyde med.  Det er noen kamper vi gjerne skulle spilt om igjen, hvis vi kunne.  Men det har vært veldig bra så langt og fokuset har vært upåklagelig. 


Høydepunkt et så langt?

– Det er ingen spesiell kamp som dukker opp, men jeg vil jo si at det å vinne serieåpningen hjemme i REMA 1000 Arena mot Nordstrand var et høydepunkt for min del.  Det var første kamp der jeg hadde ansvaret.  Ellers er jeg jevnt over fornøyd med prestasjonene.

Foto: Ravnfoto


Skuffelser?

– Det var ganske surt å tape borte mot Utleira og det var skuffende i bortekampen mot Volda hvor vi tapte med et mål hvor vi helt på slutten spilte oss til en mulighet som kunne gitt oss et uavgjort resultat.   Jeg skulle også gjerne ha byttet bort uavgjort-resultatet mot Glassverket med en seier.  Og fått det uavgjort-resultatet mot Volda.  Det er sånt man kunne ha ønsket seg, men vi får ikke gjort så mye med det nå og vi skal gjøre et godt forsøk på å revansjere oss når den muligheten kommer. 


Flint-jentene har også overbevist i kampene i januar og har vunnet alle sine tre kamper så langt, mot Nordstrand, Fyllingen og Storhamar.

– Vi hadde en litt svak og variabel kamp mot Nordstrand helt i starten etter juleferien.  Men vi har absolutt spilt oss opp.  Nå skal man ikke være for pirkete for man får ikke mer enn full pott uansett så da skal vi være fornøyde med å ha tatt 3/3. 

Foto: Ravnfoto


Hva er det som gjør at dere vinner så mange kamper?

– Vi står veldig bra i forsvar og har to gode målvakter i Erica Johnsen og Christine Neumann Strøm som vår målvaktstrener Gunnar Pettersen har gjort en veldig jobb med.  De har levert veldig bra bak der.  Det gir oss mulighet til å kontre mye med det løpssterke laget vi har.  Det er en av våre store styrker, sier treneren fornøyd.


Målsetting videre i sesongen?

– Vi ønsker å være i toppen, men for oss blir det å sørge for at vi er stabile, gjør den jobben vi skal og forbereder oss så godt som vi kan til hver kamp.  Vi satser på å vinne hver eneste kamp vi stiller opp i, så får vi se hvordan regnestykket ser ut når serien er ferdigspilt, sier Trygve Trangerud avslutningsvis.