Flint med imponerende høstsesong – kan ende i direkte opprykk – Norsk Topphåndball
Foto: Ravnfoto

Flint med imponerende høstsesong – kan ende i direkte opprykk

Flint Tønsberg har en smal tropp og nøkkelpersonene i laget har gjerne stått 2×30 minutter på banen i hver kamp.  Men det har ikke gått utover poengfangsten, snarere tvert imot.  Selv uten pauser underveis er det Flintspillerne som har det ekstra giret når kampene skal avgjøres.

Det har gitt 8 seire og 1 uavgjort på ti kamper.  Kun en gang har Tønsberglaget gått av banen uten poeng.

Flint har sammen med Haslum og Volda festet grepet om opprykksplassene.  Et lag går direkte opp mens lag nummer to og tre spiller kvalik mot lagene på plass 12 og 13 i REMA 1000-ligaen. 

Foto: RavnfotoDet var ingen selvfølge at Flint skulle kjempe helt der oppe i år.  Etter forrige sesong mistet de tre målgarantister i venstrekant Julie Dybdahl (74 mål), høyrekant Charlotte Koffeld Iversen (97 mål) og bakspiller Andrea Holmsveen Moen (109 mål).  Disse tre stod for 40% av scoringene til laget totalt, i en sesong hvor Tønsbergklubben havnet på fjerdeplass.


– Styrken i årets mannskap er at vi er mange smarte håndballspillere som har stått i mange jevne kamper tidligere, forteller linjespiller Amalie Mogstad (24).  – Det at vi klarer å holde hodet kaldt og finne løsninger i jevne kamper er en kjempeviktig egenskap.  Vi har et bra tempo i spillet og har mange gode individuelle ferdigheter som kan avgjøre kamper på egenhånd. 


Hva er fordelen med at dere stort sett står med samme mannskapet i hver kamp?

– Vi er godt samspilt.  Jeg vil vel påstå at vi er et av de best samspilte lagene i divisjonen.  Vi begynner å kjenne hverandre veldig godt nå.  Timingen sitter bra, det er vel fordelen, forteller 24-åringen.

Foto: Ravnfoto


Hva er ulempen med å gjøre så få bytter?

– Det er vanskelig å svare på, det er ikke mine valg, det er kanskje Trygve som må si noe om det.  Men alle på trening trøkker til og bidrar.  Selv om ikke alle spiller i kamp så synes jeg folk er gode til å bidra på trening uansett.  Og det er like viktig for de resultatene vi har nå, understreker Amalie. Motstanderne til Flint har gjerne yppet seg underveis i kampene, men Tønsbergklubben har hatt mest å komme med når det har dratt seg til.  Lørdagens oppgjør mot Fjellhammer er et godt eksempel på det.  Kampen var jevn i 50 minutter, men på stillingen 28-28 tok Flint over kommandoen og avsluttet de siste ti minuttene best og kunne innkassere sesongens åttende to-poenger etter seier 34-31.

– Vi har mange godt trente spillere på laget som gjør at vi holder ut fulle kamper.  Det er en kjempestyrke at vi klarer det.  Vi har folk med god kapasitet på laget, det er en fordel, smiler hun.

Foto: Ravnfoto


Amalie Mogstad og Malin Lundemo er gode venninner etter at de også spilte sammen i ungdomsårene.  Amalie har scoret 70 mål på ti kamper, Malin står med 72 mål.  Duoen står bak 53% av Flints mål denne høsten.  I lørdagens seier over Fjellhammer markerte de seg også sterkt i målprotokollen hvor Amalie scoret 13 ganger og Malin 10.  

– Jeg spilte sammen med Malin i Nit-Hak i Lerøy-årene og vi gikk et år på Wang Oslo i sammen.  Det er kjempekult å få spille med en så god venninne igjen, og en så god håndballspiller ikke minst.  Det var en av grunnene til at jeg kom til Flint.  Det var Malin som overtalte meg i fjor sommer om at dette var en god idé.  Jeg er glad jeg hørte på henne, smiler hun. – Jeg har utviklet meg mye og laget har utviklet seg mye i det 1.5 året jeg har vært i Flint. Miljøet i gruppa er helt fantastisk, det var et godt valg.


Hvor morsom har denne høstsesongen vært for dere?

– Det har vært artig!  Det var sånn jeg håpet det skulle bli, men man kan ikke ta noe for gitt.  Det at vi har tatt så mange poeng som vi har gjort denne høsten har bare vært kjempegøy.  Det er innmari god stemning i laget og alle har god tro på det vi driver med.  Nå har vi det veldig gøy med håndballen, sier linjespilleren engasjert.


Er du overrasket over de gode resultatene?

– Nei, egentlig ikke. Jeg er alltid veldig optimistisk før sesongstart og jeg har veldig stor tro på dette laget her.  Det er så mange gode håndballspillere og på vårt beste er vi innmari bra.  Det gjelder å få det ut i kamp og at vi har klart det, med unntak av to litt dårligere kamper mot Glassverket og Utleira, har vært kjempemoro. 

Foto: RavnfotoFlint har igjen tre kamper før det er juleferie.  Motstanderne er Haslum, Volda og Kjelsås.  Allerede søndag kommer Haslum til REMA 1000 Arena.  Bærumsklubben står med 11 strake seire, men ble trukket to poeng av forbundet og står med 20 poeng.  Flint har 17 poeng med en kamp mindre spilt.

I fjor ble Flint nummer 4 mens Haslum havnet på plassen bak.  Volda endte sist i REMA 1000-ligaen i fjor og rykket ned til 1. divisjon.

– Det blir en spennende innspurt frem mot jul.  Det er viktige poeng vi kjemper om der.  Vi begynner med Haslum og kronekamp hjemme på søndag og da håper jeg at vi klarer å fylle hallen til toppkamp, det hadde vært kjempekult, sier Amalie ivrig. – Andrea Holmsveen Moen kommer hjem igjen, det blir veldig moro.  Vi er klare for siste innspurt mot jul nå, det blir en viktig periode. 

Foto: Ravnfoto


Hvordan må dere fremstå for å vinne kampene mot Haslum, Volda og Kjelsås?

– Vi må spille på det vi er gode på;  Tempoet vårt, duellspillet vårt og stå tøft bakover.  Vi har fått i gang to gode målvakter i Erica Johnsen og Christine Neumann Strøm som har hatt gode redningsprosenter i år, så samarbeidet mellom forsvar og målvakt har vært ganske jevnt godt gjennom hele sesongen.  Hvis vi klarer å treffe på det bakover så er jeg aldri bekymret for at vi ikke skal score nok mål fremover i banen.  Der synes jeg vi er veldig gode. 

– Vi må bare fortsette med det vi har gjort, ikke endre på noe, for på vårt beste er det mer enn godt nok til å spille jevnt mot de aller beste lagene også.


Går dere for opprykk?

– Nå som vi ligger så nære at den muligheten finnes, er alle interessert i det.  Det siste jeg har hørt er at klubben skal tåle et opprykk rent økonomisk.  Men det er en lang vei dit fortsatt, så det gjelder å gjøre jobben på banen først, sier Amalie Mogstad avslutningsvis.