Martina Jurisic (22) tar steg som førstemålvakt i Nordstrand – Norsk Topphåndball
Foto: Tone Langbakken / Antenna Foto- og Designstudio

Martina Jurisic (22) tar steg som førstemålvakt i Nordstrand

Martina Jurisic levde i skyggen av Thea Granlund i Haslum i fire sesonger og valgte å bytte klubb for å kunne være med å kjempe om mer spilletid.  I Nordstrand opplever hun å få tillit og er blant målvaktene i 1. divisjon med høyest redningsprosent i høst.

– Thea fikk mye spilletid og jeg følte jeg ikke hadde tillit og ble ikke sett av trenerne.  Da ble det lettere å reise, forklarer Martina Jurisic (22). 

– Nordstrand kontaktet meg etter 2021/22-sesongen, men da valgte jeg å takke nei og bli et år til i Haslum.  Etter sesongen i fjor kontaktet de meg igjen og jeg fikk et godt tilbud som ville gi meg en fin treningshverdag og fin oppfølging.  Og da tenkte jeg «hvorfor ikke ta sjansen.»

– Jeg ble tatt godt imot av en utrolig fin gjeng med spillere, trenere og støtteapparat.  Det er veldig hyggelig å være i Nordstrand, sier hun fornøyd. 

Foto: Tone Langbakken / Antenna Foto- og Designstudio


Med tillit fra trenerne og mer spilletid har Martina spilt på seg en god dose med selvtillit.  Hun har gjort gode kamper for Nordstrand i hele høst og står med en redningsprosent på 36 etter de ti første serierundene.

– Jeg er veldig fornøyd med egen innsats, smiler hun.  – Jeg synes jeg har prestert bra og har fått selvsikkerheten tilbake.  Jeg føler meg mer sikker på meg selv og har det mer gøy med håndballen nå enn da jeg følte meg presset i Haslum.  Da presterer man bedre også, når man har det gøy. 

Og hun legger til:

– Jeg føler meg mer forberedt på hva som kommer til å skje i kampsituasjon og det resulterer i flere redninger.  Og ikke minst føler jeg at vi er flinke til å motivere og støtte hverandre.  Det har bidratt ekstremt mye også til å ville fortsette. 


Hvordan er treningene?

– Trenerduoen Jeanette Røhmer og Mathias Nævestad er flinke til å se alle spillerne.  Vi har varierte treninger og får planen på forhånd som gjør at vi kan stille godt forberedt til treningene. 


Er du vant til det?

– Nei, det er jeg ikke vant til i det hele tatt, det er noe som er nytt for meg.  Men jeg er veldig fornøyd med det, jeg liker det godt.


Hvordan fungerer oppfølgingen av dere målvakter?

– Vi har egen målvaktstrener, Tone Wølner, og vi har ganske tunge økter med henne.  Man tror kanskje at for en målvakt er det bare å stå stille å redde en ball.  Men det er mye hopp og sprett og utfall, fotarbeid og styrke ikke minst.  Så vi får kjørt oss godt i øktene med Tone, kommenterer hun fornøyd. 


Nordstrand ligger på delt fjerdeplass etter ti serierunder med fem seire og fem tap.  Osloklubben stod med fire strake seire før det ble tap 26-23 mot Junkeren i siste serierunde.

– Vi begynte fint i oppkjøringen og var sikre på oss selv.  Så fikk vi noen skader og ikke minst tøff motstand i de første seriekampene som gjorde at vi falt litt mentalt.  Men så ble vi enige om i gruppa at vi måtte ta i et tak og glemme omstendighetene rundt og det hjalp veldig.  Skuldrene ble senket som førte til at vi fikk noen seire.  Det ble bedre stemning etter det, smiler 22-åringen.


Nordstrand har hatt en del endringer i bakspillerrekka i høst.  Blant annet forsvant lagets storscorer Nora Asbjørnsen ut med skade etter fire serierunder og Veriana Veliqi byttet til Follo etter seks spilte kamper.  Til glede for Osloklubben ble Julie Hattestad spilleklar på utlån fra Oppsal og har i de tre oppgjørene hun har spilt et snitt på ni mål pr kamp. 

– At Julie har kommet inn har hjulpet oss ekstremt mye.  Ikke minst er hun en erfaren spiller med mye kunnskap fra før.  Hun bidrar godt for oss.

Foto: Tone Langbakken / Antenna Foto- og Designstudio


I slutten av oktober og begynnelsen av november hadde Nordstrand en god periode med seire over Levanger, Ålgård, Glassverket og Utleira.  Da satt forsvaret fra starten av kampene og da løsnet det også fremover i banen. 

Veien videre?

– Vi har Sarpsborg, Haslum og Fjellhammer igjen før jul.  Det blir tøffe kamper, men vi føler absolutt at vi har mulighet til å slå alle de lagene.  Jeg er i hvert fall veldig giret på å slå Haslum.  Kampen spilles i Nordstrand Arena og da skal jeg vise dem at de har kommet på min hjemmebane, humrer hun. 

– Vi ønsker å være i øvre sjikt på tabellen og prestere så høyt opp vi kan.  Vi begynte trått med å møte Flint og Volda i starten og var ikke samspilte.  Nå når vi har blitt mer samspilte mener vi at vi skal kunne kjempe om en plass i toppen, sier Martina Jurisic avslutningsvis.