SKILLHAMMAR: – Det har vært og er et puslespill – Norsk Topphåndball
Viktor Skillhammar måtte selv på banen i første del av sesongen. Foto: Terje Refsnes

SKILLHAMMAR: – Det har vært og er et puslespill

KRS-trener Victor Skillhammar er fornøyd med prestasjonene på hjemmebane denne sesongen, selv om poengkontoen ikke har fylt seg opp i rikt monn. Søndag gjester skadeplagede Kristiansand et skadeskutt Haslum i Aquarama.

– Vi har vært gode på hjemmebane gjennom hele sesongen, men prestasjonene på bortebane har vært for dårlige. Vi har en jobb å gjøre på bortebane, men nå står for Haslum for tur hjemme.
For Kristiansands prestasjoner på bortebane var onsdag kveld borte mot Nærbø heller ikke av den kvaliteten svensken hadde håp om før sesongen med tap 30-23. Men, søndag skal hjemmebanefordelen brukes for alt det er verdt. Skillhammar legger ikke skjul på at det er en fordel – dessverre – at Haslums storskytter er ute med skade. Det har satt bæringene tilbake.
– At Felix Abrahamsen Lunde (red.anm: Haslum-spiller) er skadet igjen, merkes. Vi merker på dem at han er ute, mener Skillhammar som ikke har fått den starten på trenerkarrieren som håpet denne høsten.

Comeback

Skillhammar har hatt mye å tenke gjennom høsten. Skader på en rekke, sentrale spillere og en dårligere poengfangst og comeback som spiller. Han legger ikke skjul på at det har vært krevende for rollen som trener.
– Det har vært litt opp og ned ettersom jeg gjorde comeback i noen kamper der. Denne høsten har ikke vært som forventet for å si det slik, forteller svensken til topphandball.no.

– Det har vært og er et puslespill å sette sammen gode treninger og forberede kamper når situasjonen har vært og dels er som den er. Vi får ikke drillet og terpet på systemer og detaljer slik jeg hadde håpet på, men vi kan kun jobbe med det vi får gjort noe med. Vi er ikke der vi skal være, men tendensene i de siste hjemmekampene tar vi med oss. For det er ikke langt oppover på tabellen, sier han optimistisk.

Skal snu

For Skillhammar har få positive nyheter om skadde spillere på vei inn i trening igjen. Svensken ser først og fremst frem til jul, men håper situasjonen bedrer seg etter mesterskapspausen i januar.

– Vi får ikke tilbake noen spillere fra skade til denne kampen mot Haslum, men det handler om å se hele sesongen under etter. Vi har Final8 å se frem til i februar og håper skadesitusjonen ser langt bedre ut etter januar.

Kristiansand kjempet seg til 29-29 mot medaljekandidat Drammen i forrige hjemmekamp.
– Og på hjemmebane skal Haslum være mulig å slå?
– Ja, det skal være mulig, fastslår Viktor Skillhammar.

For hjemme i Aquarama har Kristiansand vist bedre og bedre spill utover høsten. Det er bare å spørre de 1059 tilskuerne som i snitt har møtt frem for å heie frem Kristiansand.’
– Vi ønsker å spille en attraktiv håndball og interessen for oss øker her på Sørlandet. Det er også flere som stopper meg på gata og vil snakke håndball. Mye er bra i Kristiansand, men nå må vi bare begynne å plukke nok poeng, avslutter Skillhammar overfor topphandball.no.

Søndagens kamp mot Haslum har avkast klokken 18 i Aquarama.