Nedtur for Kolstad mot Aalborg – Norsk Topphåndball
Gøran Johannessen. Arkivfoto: Lars Skaug

Nedtur for Kolstad mot Aalborg

Etter tre magiske kvelder med Champions League-aftener hjemme i Trondheim Spektrum, ble det bom stopp da Aalborg og veteranene Henrik Møllgård og Niklas Landin gjestet Kolstad i kveld.  

Kolstad kom til kveldens prestisjeduell og «Slaget om Norden» med håndballkroppene stinne av selvtillit mot danskekongen Mikkel Hansen og hans Aalborg etter tre sterke og dels elleville hjemmeseire i Champions League i bagasjen. Spektrum var rigget for fest, forventninger var skyhøye og 27-25 tapet for Aalborg i Danmark i borteoppgjøret skulle revansjeres i kveld. Slik ble det ikke.

Landin
Danskene, anført av en særdeles opplagt Niklas Landin, tok kommandoen fra start og så seg aldri tilbake i den nordiske gigantduellen i Champions League i kveld. For det ble en mørk aften sett med røde Kolstad-hjerter i kveldens prestisjetunge duell. Stillingene 2-4 (10 min), 5-10 (20 min), 9-14 (pause), 12-21 (40 minutter), 15-26 (50 min) og til slutt 18-29 viste liten tvil om hvilket lag som traff best på matchplanen i Trondheim Spektrum i kveld. Aalborgs målvakt Niklas Landin endte med sterke 42 i redningsprosent.Sander Sagosen ble toppscorer for hjemmelaget med 4 mål på ti forsøk, mens Aalborgs høyreback Mats Hoxer endte med seks og ble dermed mestscorende for danskene.
Kolstad kan revansjere seg i Champions League borte mot THW Kiel neste onsdag. Kiel ble som kjent sendt hjem fra Trondheim med tap 34-30 i oktober.

For neste onsdag kan det kun gå en vei etter kveldens tap i Trondheim Spektrum.