RIVESJØ: – Dette må vi rette opp i – Norsk Topphåndball
Foto: Runar Sandefjord

RIVESJØ: – Dette må vi rette opp i

Onsdag kan Runar Sandefjord fosse videre i REMA 1000-ligaen når veteran Tobias M. Rivesjø og hvittrøyene går for lagets sjette strake seier når landsmann og Fjellhammer-trener Robert Hedin kommer på poengjakt i Runarhallen. For Runar har noe å rette opp etter helgens 33-29 tap mot østerrikske Bregenz i EHF European Cup.

– Forsvarsspillet vårt har ikke vært godt nok de to siste kampene. Dette må vi rette opp i mot Fjellhammer, fastslår klubbveteran og forsvarssjef Tobias M. Rivesjø.

Skader

Mot Fjellhammer er verken tidligere Fjellhammer-spiller Kasper S. Syversen og kometen Kasper Furu tilgjengelige grunnet skader. Det gjør at Rivesjø får en enda viktigere rolle defensivt. Det kan også være at hjemmepublikummet får se svensken i etablert angrep grunnet skadesituasjonen.

– Selv om vi ikke har vist oss fra vår beste side i de to siste kampene, må vi tåle favorittstempelet mot Fjellhammer. Tabellen lyver ikke, men vi må opp noen hakk for å ta dem. Vi har vunnet flere kamper denne sesongen på en dårlig dag, men nå skal vi ha en god dag og vinne. Forsvarsspillet vårt blir som sagt det viktigste å få orden på. Vi har ikke vært kompakte nok og tatt duellene. Vi lekker for mye om dagen, erkjenner han selvranskende på vegne av egen spillergruppe.

God form

34-åringen har fått en annen rolle i Runar Sandefjord de siste årene som nær rendyrket forsvarsspiller. Kroppen er skadefri, men slik hadde historien muligens ikke blitt om han ikke hadde fått en mer tilpasset rolle i Runarhallen.

– Det koster mindre å spille i forsvar og være med opp i ankomsten – enn det hadde vært å spille i 60 minutter begge veier, sier han.
For straffespesialist Rivesjø har imponert defensivt denne sesongen, selv om han ikke er fornøyd med egen og lagets innsats den siste uka, men faktum er at laget fra Sandefjord har levert den ene høytiden etter den andre utover høsten. Lagkamerat Robin G. Wulvik har vært tydelig i to intervjuer med topphandball.no denne høsten at tredjeplassen skal bli Runar Sandefjord når poengene telles opp til våren.

– Jeg tror det vil stå mellom oss og Drammen. Etter at Kjelling slapp Aho til Tyskland, er vår sjanse styrket. Vi skal ha den plassen. Vi har en bredere tropp og er gode nok, men det blir jevnt. Vi er helt avhengige av å vinne kampene mot lagene rundt oss på tabellen. Det hjelper ikke å vinne mot Kolstad om vi taper de andre kampene mot lagene rundt oss. I begynnelsen av sesongen slet vi med skader på flere spillere. Da de kom tilbake, startet poengfangsten.

Nå har vi akkurat fått to nye skader. Mye kan endre seg over en hel sesong. Dette vet vi godt, men tredjeplassen er målet vårt. Fjellhammer må slås om vi skal ha grep om den tredjeplassen. Vi må tåle et klart favorittstempe onsdag kveld, avslutter Runars forsvarssjef Tobias M. Rivesjø.

Runar ligger på 5.plass før onsdagens kamp, hakket bak ØIF Arendal som har samme poengsum (17). Fjellhammer ligger på 12.plass før kampen i Runarhallen.

Kampen mot Fjellhammer har avkast klokken 18:30.