JURISIC: – Livet smiler både på og utenfor håndballbanen – Norsk Topphåndball
Kristijan Jurisic har storspilt den siste perioden i ØIF-drakta. Onsdag venter eks-klubben Bergen (tidligere Fyllingen). Foto: Sportsfotografen/Helge N. Olsen

JURISIC: – Livet smiler både på og utenfor håndballbanen

Kristijan Jurisic og ØIF Arendal er i storform om dagen før hjemmemøtet med Bergen i kveld. 29-åringen innrømmer at han har færre følelser for gamlebyen og Bergen nå enn tidligere. I kveld brygger det opp til en ny storkamp – og enda mer flyt for bæringen. For livet smiler om dagen. Både på og utenfor banen.

– Det er nesten litt rart å tenke på at jeg har vært i andre klubber og byer enn her i ØIF Arendal og Arendal. Hadde du spurt meg for et par år siden om hvordan det hadde vært å møte Bergen – eller Fyllingen som det var i sin tid, ville følelsene vært sterkere. Det betyr fortsatt litt ekstra å møte bergenserne – og mer enn lag jeg ikke har noe særlig forhold til, som Sandnes og Fjellhammer. Jeg føler nesten at jeg har vært en ØIF-gutt hele livet, sier Kristijan Jurisic til topphandball.no før onsdagens hjemmekamp mot Bergen i Sparebanken Sør Amfi.

Når kontrakten hans med sørlendingene går ut i etter 2025/2026-sesongen har han vært ni sesonger i Sparebanken Sør Amfi.


-Overrasket

Selv om Jurisic er for sørlending og ekte ØIF-gutt å regne, følger han likevel ekstra med på Bergen og det som vokser frem av ny håndballinteresse i vest. Han sier til topphandball.no at Fredrik Tønnes menn har overrasket ham personlig denne sesongen, selv om Bergen av flere eksperter var spådd som en potensiell overraskelse før sesongen.

– Jeg hadde ikke tippet Bergen til å være plassert der de er nå etter nær halvspilt sesong. Det må jeg være ærlig på. De har overrasket meg i alle fall, selv om de hentet inn kvalitet og gode forsterkninger i sommer. Selv er vi inne i en god stim og har flyt i det meste. Mot Bækkelaget sist kom vi bakpå fra start, men malte dem i stykker utover i kampen. Vi skal male på videre uavhengig av hvilke klubb vi møter på, fastslår han.
Jurisic endte på 38 i redningsprosent mot Bækkelaget i sist serierunde. Jurisic’ prestasjoner denne høsten har vært på et høyere nivå enn forrige sesong. Da slet ØIF Arendal tungt og maktet ikke å komme seg til sluttspillet.

– Jevnt over har vi aldri trent bedre og aldri hatt en så lang oppkjøring som før inneværende sesong. Grunnlaget har rett og slett vært bra. Det var riktignok litt berg-og-dalbane i begynnelsen der, med litt sykdom og varierende prestasjoner. Etter det har jeg hatt en god rytme i en del kamper på rad. Det fine – eller rare – er at vi snart er i desember, men føles som vi er i oktober. Denne høsten har gått utrolig fort. Senest på trening i dag snakket vi om at vi har like mange poeng etter halvspilt sesong som vi tok i hele fjor. Det hjelper godt på at vi har prestert bedre og bedre sportslig. Da glir alt enklere for alle. En dårlig vits på trening blir tatt bedre i mot etter fire strake seire enn etter fire tap, sier han i munter tone.


Kommet nærmere

Jurisic sier spillerne har kommet enda tettere på klubbens mange støttespillere og supportere denne høsten.
– Jeg mener vi har flere gode ting på gang nå. Sportslig er én ting, men utenomsportslig har klubben lagt bedre til rette for at vi kan treffe og møte klubbens mange frivillige enda mer. Den kulturen står sterkere. Når stemningen er slik, blir det noe ekstra å spille for når man vet hvor mye det betyr for alle menneskene rundt oss. Livet smiler både på og utenfor håndballbanen. Det er hyggelig om dagen, fastslår målvakten – som i intervjuet flere ganger blir forstyrret av sin to år gamle sønn.

For det er mye familien Jurisic om dagen. Lillesøster Martina Jurisic har imponert i Nordstrand-målet denne høsten. For familien Jurisic har det med å stenge målet nok ganger til at laget får suksess.
– Vi får jobbe målrettet for at flyten skal fortsette, men vi vet at ting snur raskt i håndball om flyten forstyrres.


Ærlig

For det er liten tvil om at Jurisic har rett hva flyt angår. I kveld kan ØIF Arendal sikre deres femte, strake seier på stripe i REMA 1000-ligaen. Gjestene fra Bergen var favoritter hjemme mot Halden søndag, men tapte 29-32.

Det er ikke bare ØIF Arendal-målvakten som har en fortid i Bergen (tidligere Fyllingen). Det samme har playmaker Mario Matic og høyreback Birk H. Inselseth.

– Selv om vi kom til ØIF Arendal fra Bergen eller Fyllingen på ulike tidspunkt, er det alltid litt ekstra moro å slå bergensere. Såpass ærlige må vi være, avslutter en kampklar Kristijan Jurisic.

Kampstart i Sparebanken Sør Amfi er klokken 19:00 i kveld.

PS: ØIF Arendals danske playmaker Mathias R. Larson er suveren toppscorer i REMA 1000-ligaen denne sesongen med sine 97 mål. Han kan runde 100 i onsdagens kamp i Sparebanken Sør Amfi.