HAMRE: – Det er liten tvil om at vi kjenner ekstra på stoltheten – Norsk Topphåndball
Lars Sigve Hamre. Foto: Nærbø IL

HAMRE: – Det er liten tvil om at vi kjenner ekstra på stoltheten

Nærbø har ikke tatt poeng i REMA 1000-ligaen siden uavgjort-kampen hjemme mot Bergen 18. oktober. Klubben har også røket ut av europacupen og NM og nylig sa trener Fredrik Ruud opp. Onsdag kveld snur det, fastslår jærbuenes Lars Sigve Hamre overfor topphandball.no.

– Vi har hatt en tøff start på sesongen på banen og samtidig har det ulmet utenfor. Som gruppe er vi mer samlet enn noen gang, uten å si at vi er preget. Når det ulmer litt, tenker alle litt ekstra på egne roller. Det er på tide at trenden snur. Nærbø skal vi alltid være favoritter når vi spiller hjemme på Jæren. Ekstra gøy blir det til onsdag når Preben Nord-Varhaug gjester oss med sitt Kristiansand. Onsdag kveld snur det, beskriver og fastslår jærbuenes hardtskytende høyreback Lars Sigve Hamre.

Lars Sigve Hamre. Foto: Nærbø IL

Tung høst

For med fire kamper i REMA 1000-ligaen uten poeng siden 25-25 kampen hjemme mot Bergen 18. oktober, har jærbuene gått poengløse av banen mot ØIF Arendal, Haslum, Kolstad og sist Runar Sandefjord. Etter to eventyrligere sesonger med gull i EHF European Cup og finalespill sesongen etter, har det kladdet ekstra denne høsten. Hamre trekker frem at «gulrøttene» – NM og EHF European Cup begge er historie for Nærbøs del.

– Selv om gulrøttene er ute av bildet, betyr dette vi kun har REMA 1000-ligaen å tenke på. Det må brukes til vår fordel. Kampen til onsdag er en kamp vi skal bruke til å sparke fra oss litt ekstra. Vi skal spenne fra oss, beskriver han.

– Vi må bevise at vi står sammen i tøffe tider. Dette har vi vist tidligere og det skal vi vise på ny. Det er liten tvil om at gutta er klare for å bevise hva vi er laget av her på Jæren, sier en bestemt Hamre overfor topphandball.no.

I form

Kristiansand, som har fem poeng av åtte mulige i de siste seriekampene, viser klare tegn til en formkurve før onsdagens duell.
– For meg er det fire ting som må løses til onsdag. Vi må få orden på tenningsnivået, stoppe og løse deres 7 mot 6-spill, hjelpe Halvor-Elias (red.nam: Nærland, målvakt) og finne tilbake til rytmen i angrepsspillet vårt. Bakover skal vi stoppe dem, men det offensive har vært akilleshælen vår i litt for mange kamper i høst. Vi har mye å rette på, men i Nærbø gir vi aldri opp, sier Hamre tydelig.

For 10.plass på tabellen skal ikke være fasiten når seriespillet telles til våren.
– Nei, det er det ikke. Vår jobb blir å snu trenden mot Kristiansand til onsdag. I tidligere oppgjør har det nesten vært litt hatstemning. Vi kjenner på en stolthet når vi tar på oss drakta, ser logoen og nyter fargene. Det er liten tvil om at vi kjenner ekstra på stoltheten, legger han til.

– Publikum har vært gjennom mange kjekke stunder med oss og nå skal vi slå tilbake, ta poeng og snu trenden. Det skal det ikke være tvil om, avslutter Lars Sigve Hamre.

Lars Sigve Hamre har satt inn 36 mål denne sesongen, noe som gir et snitt på 3,3 scoringer i hver kamp i REMA 1000-ligaen. Sist sesong stoppet han på 84 mål og et snitt på 4,2 scoringer.
Nærbø ligger på nevnte 10.plass i REMA 1000-ligaen før morgendagens match. Kristiansand ligger på 13.plass, men kommer til Jæren med stadig bedre selvtillit – særlig etter uavgjort 29-29 fra sist seriekamp hjemme mot Drammen i minnet.

PS: Onsdagens kamp har avkast klokken 18:30 i Sparebanken Vest Arena.