Skarpnes Månedens lag Kvinner i november – Norsk Topphåndball

Skarpnes Månedens lag Kvinner i november

REMA 1000-ligaen Kvinner har gått i VM-pause, og vi kan derfor allerede nå presentere hvem som fikk plass på Skarpnes Månedens lag for november.

I går ble Skarpnes Månedens Spiller presentert og her er det komplette laget for november.

Laget er tatt ut basert på mottatt data fra kampene som er spilt i november.
November er en kortere måned når det gjelder ligakamper. Antall kamper klubbene spilte i november varierte fra 1 til 3 kamper, og da vi kårer for måneden og ikke enkeltkamper er det tatt snitt MEP* for alle kamper spilleren har deltatt i, samt at minimumsantall kamper er satt til 2.

Hva er MEP? (Mest effektive spiller) Les mer her

Flere «nye» spillere har markert seg

November var en morsom måned, med mange tette kamper. Siste spilledag før pausen var det tre kamper i REMA 10000-ligaen Kvinner. De endte: 26-26, 26-23 og 23-23. Når vi ser på dataene fra disse og alle de andre kampene kommer det frem flere «nye» spillere.

Målvakt: Mia StenslandGjerpen
Gjerpen har hatt en god start på sesongen, og Mia skal ha stor del av æren for det. For første gang på flere år er Gjerpen representert på månedens lag. Hun noterte seg for 42 redninger som er flest redninger av alle målvaktene, og en redningsprosent på 39,6%.
Snitt MEP pr. kamp: 4,1

Venstre kantspiller: Camilla HerremSola
Hva skal man si? Tre måneder- tre kåringer- en spiller. Med 4 assist, 13 mål, og en uttellingsprosent på 76,5% sikrer Camilla enda en plass ute på venstre kanten. Lykke til på onsdag når VM kastes i gang på «hjemmebane»
Snitt MEP pr kamp: 2,9

Venstre bakspiller: Lois Abbingh, Vipers
Vipers nederlandske landslagspiller overtar plassen. Med 18 mål, snitt på 6 pr kamp og uttellingen på hele 85,7%- og det var 7-meter som «dro litt ned». 13 mål på 15 skudd gir 86,75% uttelling på spillemål. 5 mål på 6 skudd fra 7-meteren gir 83,3%. Uansett er begge deler i verdensklasse. Legg på 19 assist og vi har en vinner.
Snitt MEP pr kamp: 5,1

Midtre bakspiller, Eira Aune, Oppsal
Eira hadde en bra oktober, men enda bedre i november. 25 rene spillemål og med uttelling på 83,3%. Det ga plass som midtre bakspiller, men også «Skarpnes Månedens Spiller» for november (Les mer her).
Snitt MEP pr kamp: 5,9

Høyre bakspiller: Maria Hjertner, Byåsen
Maria sikret seg plass på Skarpnes Månedens lag for november med 12 mål og 11 assist på lagets to kamper.
Snitt MEP pr kamp: 4,0

Høyre kantspiller: Tuva Ulsaker Høve, Vipers
Tuva benyttet spilletiden i november bra. 18 mål, også med snitt på 6 mål pr kamp og en uttelling på 75% ga plass på Skarpnes Månedens Lag for november
Snitt MEP pr kamp: 3,6

Linjespiller; Kaja Horst Haugseng, Sola
Kaja er den fjerde spilleren på november laget som snittet med 6 mål pr kamp. Hun brukte kun 21 skudd på å notere seg med 18 mål. Og sammen med en uttelling på 85,7% fikk hun plass på månedens lag.
Snitt MEP pr kamp: 4,2

Vi gratulerer alle sammen!