OL-KVALIK:  – Langt fra perfekt, men jeg er grisehappy. Helt magisk! – Norsk Topphåndball
Tobias Grøndahl under kampen mellom Norge og Portugal i OL-kvalifiseringsturneringen i håndball for menn. Foto: Nikola Krstic / NTB

OL-KVALIK:  – Langt fra perfekt, men jeg er grisehappy. Helt magisk!

Tobias Grøndahl dominerte før hvilen, Simen Lyse dominerte etter hvilen, mens Torbjørn Bergerud var tryggheten selv da Håndballgutta gjorde jobben mot Portugal i kveldens OL-kvalifisering, men kampen ble mer spennende enn den burde ha vært på slutten.

-Helt magisk. Virkelig et steg i riktig retning etter mesterskapet i januar. Den responsen gutta gir i alle ledd, er så mange hakk fra mesterskapet. Langt fra perfekt, men jeg er grisehappy. Vi er trygge på egne ferdigheter. Vi angriper situasjonen på en perekt måte, sa Elverum-spiller Tobias Grøndahl til TVNorge etter kampslutt.

– Vi spiller om en OL-plass og vi vil vise at vi kan vinne jevne kamper og avgjøre ting til slutt, selv om det er jevnt. Simen Lyse sitter nesten hele 2.omgang og bestemmer seg for at denne kampen vi skal vinne. Denne typen ferdigheter er viktig å vise når det gjelder. Generelt en veldig bra moral i laget, oppsummerte Jonas Wille tremålsseieren.

Var best

Norge hadde initiativet gjennom hele kampen som ble spilt i Ungarn. Håndballgutta gikk til pause med en trygg 18-13 ledelse, men i håndball er fem mål aldri trygt. Portugiserne, som slo Norge 37-32 i mellomrunde i EM i januar, spiste opp den norske ledelsen utover i omgangen. Norge pådro seg med mange utvisninger utover i kampen, noe Portugal utnyttet vel – uten at Norge mistet kontrollen.

Etter 52 minutter sto det 27-25 på tavla. Da stod Torbjørn Bergerud frem og sikret trygghet og ro for Håndballgutta med en rekke, sentrale redninger. Halvannen minutt før slutt feide Bergerud all tvil side med en solid redning på stillingen 31-28. Landslagskaptein Christian O’Sullivan avsluttet med å sette inn Norges 31. mål og tremålsseier som kan bli avgjørende når OL-kvalifiseringen oppsummeres søndag kveld.

– Vi gjør en godkjent kamp. Godt for selvtilliten for gutta. Vi kriger som bare rakkeren bakover, sa Torbjørn Bergerud blant annet etter kampslutt.
– Hele det norske laget, inkludert Jonas, skal være strålende fornøyd med kampen. Det er store deler en veldig fin håndballkamp der man spiller godt. En ekstrem viktig kamp og gledelig at mange står frem, som Bergerud og Lyse (red.anm) mot slutten der, sa TVNorge-ekspert og Odense-trener Ole Gustav Gjekstad.

Lyse og Sander Sagosen ble Norges mestscorende med seks mål hver. Luis Frade satt inn seks mål for Portugal.

Norge møter hjemmenasjonen Ungarn lørdag klokken 19:30, før OL-kvalifiseringen avsluttes mot Tunisia 18:30 søndag kveld. De to beste lagene i gruppa går videre til OL i Paris til sommeren. Kampene sendes på TVNorge/Discovery+.