THORSEN LIEN: – Vi vet godt hva som ligger i potten – Norsk Topphåndball
Kasper Thorsen Lien har hatt en formidabel februar. I helga skal han og Håndballgutta kjempe om OL-plass. Foto: Magnus Stenseth

THORSEN LIEN: – Vi vet godt hva som ligger i potten

Elverums høyrekant Kasper Thorsen Lien kan se tilbake på en strålende februar med storspill i Elverum, plass på Skarpnes Månedens lag i REMA 1000-ligaen og nytt landslagsuttak. Til sommeren håper han å krone sesongen med OL i Frankrike.

– Som kantspiller er det vanskelig å kontrollere hvor mange kontringer og utspill man får, men når laget gjør det bra er sjansen større for at kantspillere også gjør det bra. Det er selvsagt gøy å bli lagt merke til, tatt ut på månedens lag og ikke minst få sjansen på landslaget. Det har vært en fin måned. Nå handler alt om å bidra så godt enn kan i helgens OL-kvalifisering, sier Kasper Thorsen Lien til topphandball.no.

Tydelig rolle

Thorsen Lien og hans Elverum kan se tilbake på fire seire og en uavgjort i REMA 1000-ligaen februar. Høyrekanten satt inn 27 mål i de fem kampene i februar. I 38-31 seieren hjemme mot Drammen satt inn elleve mål.

– Jeg har egentlig ikke gjort så mye annerledes, men når laget leverer får også jeg flere muligheter til å bidra. At jeg igjen har fått sjansen til å bidra på landslaget gjorde måneden ekstra fin. Nå skal vi spille tre kamper på fire dager. Kristian (red.anm: Bjørnsen) er en av verdens beste høyrekanter. Jeg er et tydelig andrevalg denne helgen bak ham, men skal støtte ham og bidra om jeg får sjansen, sier han videre.

OL-drøm

OL-deltakelse i Paris til sommeren henger naturlig nok høyt for den tidligere Halden-spilleren. Veien dit går gjennom helgens OL-kvalifisering i Ungarn. Torsdag kveld venter Portugal, som slo Norge i EM i Tyskland i januar. Lørdag venter hans tidligere lagkompis Dominik Mathe og Ungarn, før Tunisia venter søndag.

– Beinhard motstand, svarer han tydelig.

– Vi har ambisjoner om å ta en OL-billett, men det blir knallhardt. Det er tre solide lag som venter, sier Thorsen Lien som ikke legger skjul på at stoltheten det er å spille med flagget på brystet er stor.
– Vi vet godt hva som ligger i potten, sier han på telefon fra Ungarn.
De to beste lagene går til OL i Paris.


Kompiser og fiender

Hjemme i Norge har ikke høyrekanten og Elverum gitt opp edelt metall. I REMA 1000-ligaen ligger de mange landslagskollegene i Kolstad fire poeng foran. Neste lørdag venter rivalene i Trondheim Spektrum. Seier der gir håp om å snyte trønderne for seriegullet. I Final8 tapte Elverum med fire i finalen mot trønderne. I sluttspillet kommer enda en sjanse til å hamle opp med den nye giganten i norsk herrehåndball.

– Når vi er på landslaget kjemper vi sammen og er gode kompiser, men når vi står på hver vår side i kampen om gull hjemme i Norge er situasjonen annerledes. Da kriges det og sesongen er langt fra over ennå, avslutter Kasper Thorsen Lien.

I helga skal Kolstad-spillerne, Elverum-spillerne og Thorsen Lien kjempe sammen.

PS: Kampen mot Portugal torsdag kveld (18:30), Ungarn lørdag (19:30) og Tunisia søndag (18:30) sendes på TVNorge/Discovery+.