KJELSÅS : – Herrelaget måtte rett og slett reddes – Norsk Topphåndball
Tidligere Haslum og Runar-spiller Mads Falck Rekstad, trener Zarko Pejovic og unggutten Daniel Padin er sentrale i Kjelsås' mål om opprykk. Foto: Kjelsås

KJELSÅS : – Herrelaget måtte rett og slett reddes

Tradisjonsrike Kjelsås er en av landets største håndballklubber. Denne våren håper klubbens herretrener Zarko Pejovic at Oslo-klubben igjen rykker opp til 1.divisjon. Et av hindrene ledes av en gammel REMA 1000-ligaprofil og en gammel toppklubb på Sørlandet.


– Alt er i våre hender nå. Spillerne er bevisst på at vi har en kjempefin mulighet til å rykke opp i 1.divisjon. Vi har prestert bedre og bedre utover i sesongen. Vi må kun tenke på oss selv, slik at Kragerø og HK Sande 72 ikke kommer opp på siden og snyter oss for et opprykk til 1.divisjon. Vi har god tro på at vi står som avdelingsvinnere når sesongen er over, sier Zarko Pejovic til topphandball.no.

Gamle helter

Både Kjelsås og Kragerø er historisk sett to tungvektere på nasjonalt nivå på herresiden. HK-72 Sande har ikke samme historie, men har så langt levert en meget solid sesong i 2.divisjon. Kragerø rykket opp til 2.divisjon foran inneværende sesong ved hjelp av talentfulle generasjoner ispedd eks-ØIF Arendal-spillerne Eirik Heia Pedersen og Lars Jakobsen i front. Kjelsås bygger også satsingen rundt bevisst rundt lovende unggutter ispedd en rekke veteraner.


Tidligere Haslum og Runar-spiller Mads Falck Rekstad, Lars Oskar S. Kaaterud, Markus Niva og Ola Romsaas er de mest kjente navnene. Sistnevnte har kun vært med i noen få kamper denne sesonger. For de uinnvidde er Kjelsås Kristian Kjellings moderklubb. Bydelsklubben rykket ned i 2.divisjon for 17 år siden. For halvannet år siden så det mørkt ut for hele herrelaget i klubben som var en selvsagt del av 1.divisjon i en årrekke.

– Seks spillere på trening var det jeg måtte forholde meg til da jeg takket ja til jobben som herretrener. Herrelaget måtte rett og slett reddes. Derfor måtte vi tenke nytt for å sikre at klubbens mange unggutter har lokale forbilder og noe se fremover mot. For å komme dit har vi fått inn flere erfarne gutter som bidrar til løfte kultur og treningsnivå for ungguttene våre.

Vi betaler ikke spillerne våre, men aksepterer at noen av spillerne – med erfaring fra høyere divisjoner – som vil trappe ned, får lov til det i den prosessen vi er i nå. Det blir tøft på slutten her, men vi har sterk tro på at opprykk er mulig, fastslår Pejovic som blant annet har trent Flint (REMA 1000-ligaen, kvinner) og Falk Horten (1.divisjon menn) etter han tok veien om Færøyene etter mange års spill i europeiske klubber.

Mangler

I REMA 1000-ligaen er Bækkelaget Oslo-håndballens flaggskip på herresiden. I Bærum produserer Haslum talenter på løpende bånd i Nadderud Arena. Oslostudentene ligger dårlig an i 1.divisjon med tanke på å holde plassen. Den muligheten vil Kjelsås gripe. Nordstrand kjemper også om opprykk til 1.divisjon (avdeling 1).

– Vi mener at Oslo mangler et 1.divisjonslag på herresiden som har rollen som en ren utviklingsklubb. Mellom REMA 1000-ligaen og 2.divisjon mangler det en arena for spillere som vil trene mye. Den posisjonen ønsker vi å ta. Kjelsås skal være en utviklingsklubb og treningsklubb for lokale gutter og eksempelvis studenter, beskriver Pejovic.

Kjelsås har i dag det som på håndballspråket ofte omtales som «full rekke» nedover i barne- og ungdomshåndballen på guttesiden.
– På guttesiden har vi også et godt samarbeid med Korsvoll. G18-miljøet består av gutter som både satser på håndballen og skolen. Vår jobb blir å gi de en arena for utvikling. Det håper vi blir  1.divisjon, slik at ungguttene som kommer opp må ikke behøver å forsvinne ut til andre klubber. Kjelsås er en breddeklubb, men det skal lov å bli å god i klubben vår, sier han videre.

Leder med to

Etter torsdagens seier borte mot Grenland 2 troner Kjelsås øverst i 2.divisjon (avd. 2) med ett poengs forsprang på HK-72 Sande og to poeng foran Kragerø. Fire kamper gjenstår. Kjelsås og Kragerø møtes ikke i serieinnspurten.
– Kampene skal spilles først?

– Ja, det skal de så absolutt. Vi vinner ikke serien med kun å vinne kampene mot opprykksrivalene, men å gjøre jobben mot lag vi skal være bedre enn. Fire cupkamper gjenstår. Selv om vi ligger foran med to, er det helt åpent. Ett feilskjær er alt som skal til for å ødelegge målet vårt. Jobben skal gjøres, men i Kjelsås har vi tro på dette skal være vår sesong, avslutter en optimistisk Zarko Pejovic til topphandball.

Nevnte Mats Falck Rekstad er Kjelsås’ toppscorer så langt denne sesongen med 123 mål.

Oslo-rival Nordstrand, Storhamar og Lillestrøm kjemper om opprykksplassen i 2.divisjon avdeling 1. Trioen ligger i skrivende stund på samme poengsum i toppen. I avdeling 3 troner Åsane (Bergen) suverent øverst. I avdeling 4 har Tiller nesten begge hendene rundt avdelingspokalen etter som byrival Strindheim har vegret seg for opprykk.

PS: Zarko Pejovic er foruten jobben som sportslig leder og herretrener i Kjelsås landslagstrener for 04-landslaget, sammen med Dag V. Jonassen.