Wille: – Vi må angripe situasjonen – Norsk Topphåndball
Landslagssjef Jonas Wille Foto: Stian Lysberg Solum/NHF

Wille: – Vi må angripe situasjonen

Håndballgutta gjør seg klare for OL-kvalifisering i Ungarn. Offensivitet er et viktig stikkord.

Det forteller landslagssjef Jonas Wille i forkant av kvalifiseringsturneringen i Tatabanya. Håndballgutta skal møte Portugal (torsdag), Ungarn (lørdag) og Tunisia (søndag). De to beste nasjonene etter at alle har møtt hverandre, får spille OL i Paris sommeren 2024.

Dette er første samling etter EM i januar, hvor Norge endte på niendeplass. Det første døgnet i Ungarn har inneholdt både fysisk trening og håndballterping i kamparenaen, pluss at trenerne har hatt gode møter og samtaler med spillerne.

– Først og fremst er vi opptatt av å få offensiviteten inn i gruppa. At vi angriper situasjonen, og ikke forsvarer noe. Så blir det en faglig tilnærming i forhold til hver eneste kamp, slik vi alltid gjør, svarer Wille på spørsmål om hva som blir viktig de neste dagene.

– Hva var hovedkonklusjonene på evalueringen av EM?

– Det er litt det vi har vært inne på – at vi kanskje ble litt passive i hodet og redde for å tape, i stedet for å angripe situasjonen og målsettingen. Det førte til en del dårligere prestasjoner enn det vi egentlig føler vi har inne. Vi opplever at vi vet hva vi skal gjøre og hvordan vi skal gjøre ting, men at hver enkelt kanskje ikke klarte å få det ut, sier Jonas Wille.

Under EM i januar ble de kommende motstanderne Ungarn og Portugal henholdsvis nummer 5 og 7.

– Å kvale til OL er en tøff oppgave, men det er samtidig fullt mulig å klare det. Både Ungarn og Portugal kom foran oss i mesterskapet sist, så det er ingen tvil om at vi må gjøre det bedre enn i EM for å ha noen sjanse. Men vi kommer hit med stor tro på at det er fullt mulig.

Norges landslagssjef beskriver de tre kommende motstanderne slik:

– Portugal er litt sånn som spanjolene. Litt offensive og utradisjonelle i forsvarsspillet, hvor de kan veksle mellom et vanlig 6:0 og et veldig offensivt 6:0. Det kan skape en del tekniske feil hos motstanderen, og det er typisk for dem. Ungarn har stor og tung fysikk, med en ekstremt bra linjespiller som de samarbeider godt med – for eksempel. Tunisia kjenner vi ikke så godt, men vi har en del video, og får to kamper til med dem å se gjennom før søndag. Da vil vi være litt bedre påkledde, sier Jonas Wille.

Slik er kampprogrammet:

14.03 kl. 18.30 Norge – Portugal
16.03 kl. 19.30 Norge – Ungarn
17.03 kl. 18.30 Tunisia – Norge

Kampene sendes på TVNorge og Discovery+.