Portugal er første motstander i OL-kvaliken – Norsk Topphåndball
Tobias Grøndahl fra kampen mot Nederland i EM 2024. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB /NHF

Portugal er første motstander i OL-kvaliken

Tobias, Kristian og Sebastian skal sette opp farta for å vinne kampen torsdag. Avkast kl. 18.30.

OL-kvalifiseringen sendes på TV Norge /Discovery+ som har rettighetene til OL i sommer.

Torsdag kl. 18.30 er det avkast i den første av tre kamper for å sikre plass i OL i Paris til sommeren. To lag fra gruppa går videre, så kampen mot Portugal blir den første nøkkelkampen. Portugiserne har løftet seg kraftig og ble nummer sju i EM i januar.

Tobias Grøndahl og gjengen er motiverte og glade for å være sammen igjen.

– Det gikk ikke helt som vi ønsket i januar, og mange kommer inn her med mye motivasjon og er sultne på å vise seg fram igjen, sier Grøndahl.

Han synes at Portugal er et veldig bra lag, med mange unge, gode talenter.

– De spiller kanskje en annerledes håndball enn den vi spiller. Det viktigste for oss blir å sette et bra forsvar og få de redningene vi ønsker. Hvis vi løper på dem, er jeg veldig sikker på at vi skal male dem litt i stykker. Det er vi kapable til å gjøre, så vi får håpe at det klaffer bra, sier han.

Kristian Bjørnsen og resten av gutta har sett på det som ikke var helt optimalt i mesterskapet.

– Vi har tatt med oss det som var positivt, så nå ser vi frem mot tre fine kamper. Portugal spiller ganske offensivt forsvar. Vi har sett litt på løsninger mot det, og i tillegg skal vi prøve å styre tempoet i kampen og få en del enkle mål på dem. Det sleit vi litt med sist vi møttes, sier Bjørnsen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

NOR-ESP
Kristian Bjørnsen fikk mye spilletid i EM i januar.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sebastian Barthold er vant til å løpe mye på venstrekanten i Aalborg. Torsdag er han klar for å bruke farten sin igjen.

– Vi ønsker å få løpt, og vi ønsker å få på plass varemerket vårt – at vi kjører tempo hver gang. Det handler som for de andre som er med i kamptroppen, pluss de utenfor, at vi trekker i riktig retning. Vi er jo enig om hvordan vi vil fremstå og spille. Det handler om å etterleve det, og være disiplinerte og lojale overfor det, og jeg ønsker å bidra med masse energi inn i gruppa, avslutter han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

20240115 Sebastian Barthold.jpg
Sebastian Barthold etter scoring mot Slovenia i EM.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Om Portugal:

Portugiserne ble nummer 13 i VM 2023, men spilte et meget godt EM i Tyskland i januar der de ble nummer sju. Spesielt brødrene Costa (21 og 19 år gamle) overbeviste på det portugisiske laget, og storebror Martim Costa ble toppscorer i mesterskapet sammen med Mathias Gidsel fra Danmark, og det til tross for at portugiseren spilte en kamp mindre.

Gjennom tidene har Norge møtt Portugal 31 ganger, herav 21 norske seire, en uavgjort og ni seire til Portugal. Det har imidlertid lite å si ettersom dagens portugisiske lag er av langt høyrere kvalitet enn tidligere.

De to øvrige lagene, Ungarn og Tunisia, møtes torsdag kl. 21.00.

Les mer om Håndballgutta i OL.