NERGAARD: – Om noen har hodet plassert i Trondheim blir jeg overrasket – Norsk Topphåndball
Morten Nergaard leverte mot Bergen. Arkivfoto: Magnus Stenseth

NERGAARD: – Om noen har hodet plassert i Trondheim blir jeg overrasket

Elverum-keeper Morten Nergaard erkjenner at lukten av sagmugg kommer stadig nærmere, men alt handler om å være i nuet. Onsdag kveld venter Runar i det TV2 Sport 2-sendte oppgjøret i REMA 1000-ligaen. Lørdag blir det prestisjeduell i Trondheim.

– Vi ligger jo litt for langt bak Kolstad i seriespillet, men det hjelper lite å snakke og tenke på Kolstad om vi ikke gjør jobben hjemme mot Runar i morgen. Det er er en liten mulighet for å ta igjen Kolstad, men vi må vinne alt samtidig som vi får hjelp fra noen andre. Det blir noen viktige uker. For oss handler det kun om én ting og det er oss selv, sier Nergaard som gjorde comeback for Elverum i fjor høst etter at klubbens målvaktduo Simon Mizera og Robin Paulsen Haug begge ble kneskadet.

Før onsdagens, torsdagens og helgens kamper, ligger Elverum på 2.plass med 37 poeng. Regjerende mester Kolstad leder med 41 poeng. Runar ligger på 4.plass med 29. Bak Elverum lurer et ØIF Arendal-mannskap i storform med 32 poeng.

Runar først

Elverum måtte slite for poengene borte mot Runar i oktober (seier 34-32). Da spilte Christoffer Rambo en sentral rolle for hvittrøyene fra Sandefjord. Den tidligere Elverum-spilleren og Nergaards tidligere lagkompis er som kjent også ute med kneskade.

– Alle vet at Rambo er viktig for Runar, men Anders Teige Bøe har prestert bra og de har en haug med klassespillere. Martin Lindell kan skyte målvakter i senk. Det blir like tøft som sist, tror Nergaard om Runar som kjemper med Drammen om 4.plassen i REMA 1000-ligaen.
For veteranen nekter egentlig å snakke for mye om lørdagens storkamp mot serieleder Kolstad i Trondheim Spektrum.

– Vi har fullt fokus på Runar og ingen av oss har Kolstad i hodet engang. Om noen har hodet plassert i Trondheim blir jeg overrasket. En kamp av gangen. Litt kjedelig å si, men sånn er det, fastslår han.

Positivt

Kolstad var representert med Sander Sagosen, Simen Lyse, Torbjørn Bergerud, Magnus Gullerud, Vetle Eck Aga og Gabriel Setterblom da Håndballgutta gjorde rent bord i OL-kvalifiseringen i langhelgen som var. Elverums Tobias Grøndahl storspilte gjennom hele helgen. Kasper Thorsen Lien var også på plass. Runar hadde ingen i landslagstroppen.

– Først og fremst er det positivt at vi har landslagsspillere. At de to var borte en ukes tid nå spiller ikke så mye rolle i denne delen av sesongen. Spillestilen og avtalen glemmes ikke på ei uke. Nå handler det om å spille på oss selvtillit inn mot sluttspillet slik at vi får klådd litt på Kolstad. Vi må opp to hakk for å ta en pokal denne sesongen. Jeg gleder meg, men først skal vi opp mot vårt beste for å ta Runar onsdag kveld.

Det blir forhåpentligvis en tight match som vi tar hjem på slutten, avslutter Morten Nergaard som startet sesongen som målvakt i 2.divisjonsklubben Alta.

Onsdagens TV2 Sport 2-sendte oppgjør mot Runar har avkast klokken 18:15. Lørdagens storkamp i Trondheim sendes på TV2s hovedkanal og har avkast 16:45.