Fyrverkerikamp i Ungarn – Norsk Topphåndball

Fyrverkerikamp i Ungarn

På forhånd forventet man en tøff kamp med høyt tempo og mange dueller borte mot Debrecen, og den første omgangen levde definitivt opp til de forventningene. Det var en heseblesende affære som inneholdt litt av alt.

Gjestene fra Kristiansand gikk ganske tidlig opp i en 1-3 ledelse etter to scoringer fra Lois Abbingh, og en fantastisk scoring fra Anna Vyakhireva etter at hun hadde fintet bort hele det ungarske forsvaret.

Men lagene fulgte hverandre som skygger, og det var aldri mer enn to mål som skilte DVSC Schaeffler og Vipers Kristiansand før pause. Etter halvspilt omgang ba hjemmelagets trener, Zoltan Szilagyi, om timeout. Da ledet de rosa 8-10 etter at Lois Abbingh hadde gitt Vipers en tomålsledelse igjen.

Kun fem minutter senere var det Tomas Hlavatys tur til å ta timeout, og da sto det 12-12 etter at Debrecens målvakt Gabrijela Bartulovic hadde gjort to gode redninger og gitt laget sitt muligheten til å hente inn det lille forspranget.

Herfra og til pause sto kampen og vippet. Vipers ledet med ett mål, før Debrecen ledet med ett mål like etterpå. I omgangens siste sekunder fikk hjemmelaget en siste mulighet, og Mirtill Petrus på venstrekanten hadde fintet seg gjennom. Det gav pauseresultatet 16-16, og lagene var like langt etter én av fire omganger i dobbeltoppgjøret.

Den andre omgangen skulle ikke bli noe mindre dramatisk enn den første. Det fortsatte på akkurat samme måte som før pausen, og lagene fulgte hverandre like for like de første seks minuttene. Da fikk Silje Waade se to fingre i været fra dommerne, noe hun og resten av Vipers-gjengen skjønte lite av, og hun måtte sette seg på benken.

I den perioden tok Debrecen helt over. I tillegg til to mål i åpent bur, da Vipers Kristiansand tok ut Katrine Lunde for å spille med seks spillere i angrep, scoret Debrecen et mål og reddet et syvmeterforsøk fra Lois Abbingh.

Etter undertallsperioden tok Tomas Hlavaty en timeout med 12:06 på klokka, og selv etter en prat med jentene fikk ikke Vipers helt kontroll verken offensivt eller defensivt. Faktisk var Hlavaty nødt til å ta enda en timeout seks minutter senere. Da ledet hjemmelaget med 26-22, og varsellampene blinket for alvor.

Men så skulle de rosa jentene vise hva som bor i dem. På under ti minutter hadde de ikke bare utliknet, men faktisk tatt ledelsen igjen. Anna Vyakhireva var den som fikk æren av å sette inn ledermålet.

Det var en gøy kamp å spille. Debercen spilte veldig bra, og jeg syns ikke vi var på vårt aller beste. Vi vant heldigvis med ett, og laget viser hva som bor i det dersom vi spiller med denne kraften og løpsviljen. Jeg håper vi kan gjøre det i enda høyere grad i Aquarama neste helg.

Lois Abbingh

I det neste Vipers-angrepet satte Sunniva Amalie Næs Andersen ballen i mål, og med 27-29 med kun sekunder igjen å spille så det lyst ut for de rosa. Debrecen reduserte en gang etter at Szimonetta Planeta, den høyreiste bakspilleren, plutselig var inne på linja og plukket ned en ball som hun sendte i nettet bak Katrine Lunde.

Det ble heldigvis den siste scoringen i kampen, og etter en helt fantastisk opphenting kunne Vipers Kristiansand innkassere en 28-29 seier, og tar dermed med seg et veldig godt utgangspunkt tilbake til returmatchen i Aquarama neste helg.