Håndballgutta klare for OL i Paris! – Norsk Topphåndball
Foto: NTB

Håndballgutta klare for OL i Paris!

Håndballgutta beseiret Ungarn 29-27 i andre kvalifiseringskamp, og tar følge med Håndballjentene til OL i Paris.

Håndballgutta åpnet OL-kvalifiseringen med seier mot Portugal på torsdag, og lørdag kveld ble OL-billetten sikret mot vertsnasjon Ungarn.

Norge kom godt i gang i kvalifiseringens andre kamp. Elverums Tobias Grøndahl var sentral i Norges angrepsspill, mens Torbjørn Bergerud leverte varene bakover. Håndballgutta spilte bra forsvarsspill, og holdt ungarerne nede på få mål. Etter halvspilt første omgang var stillingen 10-5.

Omgangen var preget av flere to minutters utvisninger på de rødkledde, noe som inviterte hjemmelaget inn i kampen. Ungarerne hentet inn noe av ledelsen, men Norge hadde fremdeles initiativet i kampen. Håndballgutta ledet 16-13 til pause, etter en god ungarsk avslutning på omgangen.

20240316 Tobias Grøndahl 1.pngTobias Grøndahl storspilte i kampen mot Ungarn. fOTO: NTB

Norge fikk en pangstart på andre omgang, og hadde opparbeidet seg en solid ledelse kort tid etter pause. 21-14 var et faktum da ungarerne så seg nødt til å ta time-out. Ungarn kom seg omsider mer inn i kampen, men måtte se Norge være i ledelsen 22-18 da det gjenstod ett kvarter.

Midtveis i omgangen så Sander Sagosen rødt, og måtte se resten av kampen fra tribunen. Alexander Blonz storspilte fra sin kantposisjon, og var sammen med Grøndahl kampens storscorer. Med ti minutter var Håndballgutta foran med fem mål.

Ungarn reduserte kort tid etter til 24-26, men Norge hadde klokken på sin side og lot seg ikke stresse. Til tross for gode redninger fra ungarns målvakt, klarte de rødkledde å beholde ledelsen resten av kampen.

Kampens store spiller Tobias Grøndahl sikret 29-25-seier for Håndballgutta, som dermed sikret seg en plass i OL i Paris!

KAMPFAKTA
OL-kvalifisering, herrer
Norge – Ungarn 29-25 (16-13)
Tatabánya Arena, Ungarn 
Toppscorer Norge: Tobias Schjølberg Grøndahl – 8 mål
Toppscorer Ungarn: Richárd Bodó, Bendegúz Bóka, Gergö Fazekas & Bence Imre – 3 mål hver
Utvisninger: Norge 5x2min. + 1 rødt kort, Ungarn 4×2 min

Se full kamprapport.