Ny seier for Håndballgutta! – Norsk Topphåndball
Sebastian Barthold var feilfri med elleve scoringer og ble kåret til banens beste Foto: © 2024 Anze Malovrh / kolektiff/NHF

Ny seier for Håndballgutta!

Norge levde opp til favorittstempelet da de beseiret Tunisia 41-24 i OL-kvalifiseringen søndag kveld.

Etter gårsdagens seier over Ungarn, var Håndballgutta kvalifisert til OL allerede før kveldens oppgjør mot Tunisia. Tunisia hadde tapt begge sine kvalifiseringskamper, og hadde dermed ingen mulighet til å slå følge med Norge til lekene i sommer.

Det var full fart og generøst med scoringer i åpningsminuttene. Begge lag stod med fem nettkjenninger før ti minutter var spilt. Ettersom OL-billetten allerede var sikret, lot Jonas Wille flere av de største stjernene få hvile. Likevel fløt det godt for de norske gutta som fikk sjansen fra start.

Etter ti jevne minutter takket de norske gutta for følge, og i løpet av fem minutter hadde de skaffet seg en femmålsledelse. Norge lyktes godt i å brette ut spillet sitt, og hele seks spillere hadde kommet seg på scoringslista i løpet av det første kvarteret. Det stod 7-12 i Ungarn halvveis ut i den første omgangen.

Tunisierne holdt bedre følge i siste del av omgangen, likevel økte den norske ledelsen sakte, men sikkert. Sebastian Hein Barthold var ustoppelig fra venstrekanten og satte sju mål på like mange forsøk. Kasper Thorsen Lien var like sikker fra motsatt kant, og satte alle sine tre sjanser. Før lagene gikk i garderoben hadde Norge opparbeidet en åttemålsledelse, og stillingen var 12-20.

Tunisia - Norge

Kasper Lien (venstre) og Thomas Solstad (høyre) spilte begge en strålende kamp og scoret henholdsvis åtte og seks mål.

Andreomgangen fortsatte der førsteomgangen slapp, og før fem minutter var gått sørget Kasper Lien for tosifret norsk ledelse. Kantspilleren ønsket for alvor å utfordre Bartholds posisjon som toppscorer, da han halvminuttet senere gjorde sin sjette nettkjenning. Thomas Solstad meldte seg på i toppscorerkampen da også han satte sin sjette ball i mål.

Norge stod med dobbelt så mange scoringer da Barthold stod for Norges 30. ball forbi den tunisiske målvakten. Det var dermed lite spenning knyttet til seieren da et drøyt kvarter gjenstod.

Håndballgutta fortsatte å øke ledelsen, og var både disiplinerte og treffsikre til siste slutt. Simen Lyse gjorde fem mål på fem forsøk, Kasper Lien gjorde åtte mål på ni forsøk. Norges toppscorer og banens beste Sebastian Barthold endte på hele elleve scoringer, uten en eneste skuddbom. De norske gutta stoppet ikke scoringsfesten før de hadde satt 41 mål mellom stengene. Det hele endte 24-41.

Hvem som slår følge med Norge til OL avgjøres når Ungarn og Portugal møtes senere i kveld.