I TÅRER: – Det er noen måneder med frustrasjon, angst og usikkerhet – Norsk Topphåndball
Foto:Kolstad Håndball

I TÅRER: – Det er noen måneder med frustrasjon, angst og usikkerhet


Kolstads forsvarssjef Vetle Eck Aga var rørt til tårer etter at måneder med stress, press og usikkerhet endte i sluttspillgull etter et nytt håndballdrama.

– Vært en jævlig lang sesong sportslig og personlig og alt mulig. Denne kostet dyrt. Har vært «pæsssjuk» for å si det på godt nordnorsk i to dager. Er litt shaky for å si det sånn. Det betyr mye. For hele klubben. Jeg er jævlig glad. Kostet dyrt at vi står med gullet i dag. En lettelse, sa en særdeles rørt Vetle Eck Aga – som var klassisk nordnorsk i uttalelsene da TV2 Sportens Anja Borg intervjuet ham like etter kampslutt.
Trønderne vant til slutt 34-30 etter to ekstraomganger i den tredje finalekampen mot Elverum.

Tårer

Aga ble hentet til Kolstad for to år siden. Han har nå vært sentral i det som er blitt seks titler så langt. Årets sluttspillgull er det som har kostet mest. Alle forventet at Kolstad skulle vinne over Elverum. Tre finaler – og seks ekstraomganger – senere, kunne Aga juble igjen. Bodøværingen la ikke skjul på at presset har vært enormt på alle i klubben. Det var mye føleser i sving etter kampen og Aga var synlig rørt i intervjuet etter kampen.


– Ja, det er noen måneder med frustrajson, angst og sikkerhet. Mye spørsmål om meg selv og alle andre, og hva vi består av og hva vi skal få til. Vært opp- og nedturer. Forbanna priviligert at vi får holde på med det vi gjør, så det er ikke at vi har det så jævlig tungt. Det er rene familien her, sa Aga blant annet videre før han sendte noen tanker til klubbledelsen.

Millioner


Selv om Elverum leverte en solid prestasjon over tre kamper, avgjorde Kolstad på slutten og vant 34-30. Aga var rett og slett rørt og glad på samme tid. For trønderne leverte da de skulle og det har vært mye snakk om millioner, lønnskutt – og det som av eksperter blant annet ble omtalt som en fiasko da trønderne røk ut av gruppespillet i Champions League i fjor høst. Trønderne serverte en rekke håndballfester, men maktet ikke å kjempe seg videre til utslagsspillet.

Nå venter et godt stykke arbeid på alle fronter før neste sesong. Kolstad-sjef Jostein Sivertsen trippet nervøst rundt i to omganger og to ekstraomganger – før han kunne juble sammen med Kolstad Arena da gullet ble sikret i sluttminuttene. Aga sendte ham og resten av klubbledelsen noen gode tanker.

– De som jobber i kulissene ser mange røde tall. Det er ikke en artig hverdag. Mange som fortjener mye kred for det her i dag. Det er kanskje det største jeg har vært med på, sa Aga til TV2 Sporten før han løp ut for å motta pokal og medaljer sammen med resten av Kolstad-mannskapet.

Dermed blir det Champions League i Trondheim kommende sesong. Elverum har fått plass i EHF European League. Til sommeren står OL i Paris på plakaten – høyst sannsynlig med en bråte Kolstad-spillere og Tobias Grøndahl i hovedrollene. Fortsettelse følger….