AALBERG: – Det tullet der gidder jeg ikke å høre på – Norsk Topphåndball
Adrian Aalberg under håndballkampen i sluttspillet mellom Elverum og Kolstad i Terningen Arena i Elverum. Foto: Frederik Ringnes / NTB

AALBERG: – Det tullet der gidder jeg ikke å høre på


Etter at Elverum slo Kolstad i Terningen arena lørdag kveld, var trønder og Elverum-veteran Endre Langaas klar i talen overfor TV2 Sporten etter kampslutt. Det vil ikke Kolstads solide venstrekant høre særlig mye på.

– At Elverum har supportere og Kolstad har tilskuere? Det tullet der gidder jeg ikke å høre på, sier en tydelig Adrian Aalberg til topphandball.no mandag kveld da han ble spurt om han gleder seg til stemningen som venter i intime Kolstad Arena onsdag kveld.

Forventer

Stemningen i Terningen lørdag var av det solide slaget og rammene rundt finalekampen ble et minne for evigheten for alle som var til stede. Elverum-veteran og trønder Endre Langaas – la ikke skjul på verken følelser eller meninger da han skulle beskrive stemningen lørdag kveld.
– Full fyr og alle på beina. Det er klart den beste hjemmebanen. 5000 i Trondheim er ikke nærheten av dette.
– Dette kommer fra en trønder? Spurte TV2 Sportens Anja Borg åpent.

– Her har vi supportere og i Trondheim er det tilskuere, sa Langaas på direkten.
Det er ikke bare på banen kampen om å være best utspiller seg. Diskusjonen hvorvidt det er i Trondheim eller i Terningen som kan skilte med best håndballstemning har gått varm i sosiale medier, ifølge Aalberg. Det er en diskusjon trønderen har klare meninger om.
– Jeg ser at det blir kokt frem på Facebook. Dette gidder jeg ikke å høre. Det er et narrativ som manes frem av Elverum-supporterne. Bare tull, sier Aalberg til topphandball.no mandag.

Folkefester

Kolstad og trondheimspublikummet har servert noen solide håndballfester denne sesongen. I Trondheim Spektrum er lag som Szeged og Kiel sendt hjem igjen tomhendte – løftet frem av et solid hjemmepublikum i Trondheim. I sosiale medier går det bokstavelig talt i rødt om dagen. Etter alle solemerker vil det bli en rød Kolstad-vegg i Kolstad Arena onsdag.

– Det er morsomt å spille i Terningen. Vi vet at et solid hjemmepublikum gir hjemmelaget en ekstra prosent eller to. Vi håper det kommer en del fra Elverum til onsdag også. Når det er sagt har vi hatt mange gode håndballfester og opplevelser de siste tolv årene her i Trondheim. Det blir veldig bra for vår del i Kolstad Arena til onsdag. Det blir fantastisk til onsdag, spår venstrekanten som satt inn åtte mål lørdag kveld.

Revansjelystne

Selv om Aalberg selvsagt hadde sett at rødtrøyene vant lørdag kveld, mener han håndball knapt kan være bedre enn det som er servert i de to første finalene.

– Det blir ikke mer moro enn dette. Foreløpig to ekstremt morsomme kamper og jeg tror det blir like artig til onsdag. Vi er nødt til å håndtere deres 7 mot 6-spill og dekke returløpene bedre. Det er når Elverum utnyttet dette at de kjempet seg inn i begge kampene igjen på. Vi må også rydde opp i angrepsspillet slik at de ikke får muligheten til å løpe like mye. I går hadde vi en spinningøkt og en restitusjonsøkt i dag. Vi nærmer oss klare, forklarer Aalberg som slet med kramper i leggen utover i ekstraomgangene lørdag.
– Kroppen er bra den, sier han.

Selv om kroppene er bra, kan det mentale bli helt avgjørende onsdag kveld.
– Før ekstraomgangene på lørdag ble det sagt at det verste som kan skje er om det blir en kamp til. Vi skal angripe med lyst og glede i stedet for å være bekymret. Nå skal vi spisse formen inn mot onsdag. Jeg gleder meg, avslutter Adrian Aalberg.

Foran Norges beste håndballpublikum?