BREDELI: – Selv denne kampens «bleke fetter» tar jeg i mot med åpne armer – Norsk Topphåndball
KLARE: Bent Svele og Harald Bredeli er klare for finale-kommentering.

BREDELI: – Selv denne kampens «bleke fetter» tar jeg i mot med åpne armer

TV2s folkekjære håndballkommentator Harald Bredeli har opplevd mye gjennom 30 år i gamet. Det han opplevde lørdag kveld finnes ikke maken til. Onsdag kveld tar han mer enn gjerne imot lørdagens «bleke fetter» i dramaturgi når Kolstad og Elverum skal opp i ringen igjen.

– Jeg er redd det går lang tid til vi får oppleve noe som er i nærheten av det som skjedde på lørdag i Terningen. Selv denne kampens bleke fetter tar jeg i mot med åpne armer onsdag kveld. En ordinær kamp, fire ekstraomganger og straffekonkurranse er vel det eneste som kan toppe det som skjedde lørdag kveld.

Vi kan drømme. Det er vel flere med meg som ennå ikke har landet etter lørdagen. Det er den mest voldsomme kampen i norsk klubbhåndballs historie. Det er en del av oss som har ransaket hjernen for å finne et makent drama på klubbnivå uten å ha funnet dette, sier Harald Bredeli overfor topphandball.no mandag kveld.

Enklere å selge

Konkurransen om medias oppmerksomhet er knalltøff både i TV2 og i resten av medielandskapet. Bredeli sier både forrige onsdags finale – og ikke minst lørdagens drama i seks akter, gjør det enklere for redaksjonen å velge saker på nett, i tv-ruta og og i sosiale medier knyttet til sluttspillfinalen.

– Det er flere fotballkamper til onsdag, men det er Kolstad og Elverum det snakkes om. Vi ble servert håndballpropaganda av en annen verden lørdag kveld. Det blir enda mer trøkk fra vår side inn mot onsdagen. Vi har fått et scenerio vi ikke hadde turt å drømme om engang, innrømmer Bredeli som får med seg kanalens produksjonsbuss til Trondheim for å krydre tv-produksjonen ytterligere.

Norsk Tipping ga mandag 1,35 igjen for hver krone man setter på Kolstad-seier og fire ganger innsatsen tilbake om Elverum vinner. Uavgjort var mandag 9,20 ganger innsatsen.

– Selv om Elverum sjarmerte alt og alle med lørdag kveld, er det likevel Kolstad som takle favorittstempelet, skal vi tro Bredeli.


Favorittstempelet

– Elverum kan spille med lave skuldre og alt som skjer er bonus. De har nådd sine mål denne sesongen, mens Kolstad må vinne for at det skal bli Champions League-billetter. Kolstad var klare favoritter før finalespillet, men er ikke så store favoritter inn mot den siste kampen her. De har den største pengesekken, de største stjernene, landslagsspillerne og de har statistikken og historikken på sin side. De burde ha avgjort dette på to kamper og enda mer når man vet at de ledet med 7-1 i den første kampen og 27-20 i den andre.

Tidligere har Bergerud tatt de avgjørende fra Grøndahl. I de siste kampene er rollene snudd om. Vi trodde de store stjernene i rødt skulle lande kampen på lørdag da det dro seg til, men onsdag må de stå frem. Det ble tidenes klubbkamp på lørdag i en arena der stemningen var både stappfull og helt magisk. Folk hang i lysekronene i Terningen, illustrerer han.

Onsdagens tredje finalekamp spilles i Kolstad Arena. Blir stemningen i nærheten av det som var tilfellet lørdag, drømmer han om en ny fest for historiebøkene.

Utsolgt på rekordtid

Billettene til onsdagens finale ble søndag revet bort på rekordtid.
– Denne kampen hadde fortjent Trondheim Spektrum, men det viktigste er at Kolstad Arena blir fylt opp, noe den allerede er. Som i Terningen kan en stappfull Kolstad Arena bli utrolig intim med topp stemning. Terningen så og hørtes vanvittig bra ut og man savnet ikke seks tusen tilskuere til, selv om det også hadde vært moro. Vi går og tripper alle mann og kvinner her. Onsdag kan ikke komme fort nok, mener han.

Forventer

Bredeli gjentar, tror og forventer at de største Kolstad-stjernene viser seg frem onsdag kveld. Det er nå erfaringen fra de store kampene internasjonalt skal komme til sin rett.

– Elverum har lyst og ambisjoner, men Børge Lund & co har vel gjort det de trodde de skulle med å sikre seg plass i EHF European League. For Kolstad handler det om så mye mer. Jeg mener de er helt avhengig av en Champions League-plass neste sesong. Om ikke de største stjernene sto frem på lørdag da det ble avgjort, må de kjenne sin besøkelsestid nå. Hvis de fullfører kampen slik de har åpnet begge finalene, har ikke Elverum en sjanse, mener han.

–  Berge og Gomo hadde tydelig jobbet og forberedt seg godt på Elverums kontringer og stod bra defensivt, men når de havner på defensiven og blir stressa så ble de nettopp dette. Ja, de er avhengig av at Sagosen trår til, at Bergerud redder de avgjørende og at Abelvik Rød og Lyse leverer når de skal. Kollektivet Kolstad må lykkes, men det er nå stjernene virkelig må stå frem. Elverums-laget har fått troa på seg selv og var nær sluttspill-døden to ganger, men kjempet seg tilbake. Jeg tror ikke det står på viljen, men målt mot Kolstad bør det til syvende og sist kanskje stå på evnene mot Kolstad-stjernene – som også skal dra lasset i OL senere i sommer.

Sikker er han imidlertid ikke.
– Det mentale spiller godt inn i begge leirer. Det er det eneste som er sikkert. Vi drømmer om drama til onsdag, avslutter TV2 Sportens frittalende håndballkommentator Harald Bredeli.

PS: TV2 Sport 1 /TV2 Play starter sendingen klokken 18 onsdag kveld. Avkast er 18:15. Kolstad Arena er utsolgt.