– Veldig klare for den siste kampen! – Norsk Topphåndball
Foto: Beate Oma Dahle/NTB/NHF

– Veldig klare for den siste kampen!

Sesongen 2023/24 startet Morten Nergaard for Alta i 2. divisjon. Nå kjemper han for Champions League.

Mye har vært skrevet om Morten Nergaards retur til Elverum og REMA 1000-ligaen, og det er jo heller ikke første gang han har gjort comeback. Men da både Simon Mizera og Robin Haug fikk avrevet korsbåndet i høst, var ikke den gamle målvaktskjempen vanskelig å be om å melde overgang tilbake til gamleklubben.

Den første sluttspillkampen i Trondheim Spektrum sto og vippet de siste minuttene, men Kolstad dro i land seieren 30-28. Elverumsingene hadde ladet godt opp til sin hjemmekamp lørdag og fylte hallen til randen. Men 16 minutter ut i den andre omgangen trodde nok mange at årets liga var ferdigspilt da trønderne ledet med sju mål. Så ville Tobias Grøndahl og lagkameratene det annerledes og sikret seg seieren 41-40 etter fire elleville ekstraomganger.

Les også Elverums sak fra november: – Jeg er klar for å bidra!


Hva tenkte du underveis i disse to kampene?

– Det var i grunnen det samme kampbildet i begge kampene – vi kom bakpå. Men vi hadde en plan og holdt oss til den. Gutta kvernet på og lot seg ikke stresse. Så fikk vi mer og mer trua på at vi kunne klare det utover i kampen på lørdag, forteller han.

Det ble ikke så mye søvn etter den elleville hjemmekampen.

– Det var en mektig kveld, jeg tror aldri jeg har opplevd makan. Det var full kok og minst 100 grader i hallen, og likevel klarte vi å dra i land en ettmålsseier. Men det er ikke lett å sovne etter en  sånn opplevelse og med alt det adrenalinet i kroppen.

Søndag ble derfor en rolig dag for elverumsingene, mens mandag og tirsdag er det håndballtrening og finpussing til den tredje og avgjørende finalen.

– Vi er veldig klare for ny kamp. Skulle gjerne gått ut på banen og spilt med en gang. Hos oss er alle er klare og ingen er skadet, fastslår 37-åringen.

Mange mener at Elverum har landets beste håndballpublikum, og onsdag fyller fansen fire busser som reiser til Trondheim for å støtte laget sitt og lage en hvit vegg på tribunen.

– Lørdag var helt magisk i Terningen Arena. Helt enestående. Alle sto på tribunen og folk var helt gærne. Det var en utrolig morsom opplevelse. Det er tent en ny gnist i byen og håndballinteressen har virkelig våknet hos de som ikke allerede var fans. For oss var det kampavgjørende å ha dem i ryggen når 80 min. var spilt og gutta var superslitne. Så all mulig kred. til dem som skal ta opp kampen på tribuden onsdag, skryter målvakten.

Onsdag kveld skal hvert sete i Kolstad Arena fylles når den avsluttende og siste kampen avgjøres. Om du ikke har sikret deg billett, ser du kampen på TV 2 Sport 1/Play kl. 18.15.

Vinneren av sluttspillet får plass i neste års Champions League.

Hva med veien din videre, Morten?

– Jeg vet ikke, men jeg spiller nok ikke i Elverum neste sesong, sier han lurt.

Men den karen har jo gjort comeback før…