LYSE: – Det er dette vi har snakka om hele tiden – Norsk Topphåndball
Simen Lyse er klar for finale onsdag kveld. Foto: Ida/TittMelhuus

LYSE: – Det er dette vi har snakka om hele tiden

Simen Lyse er kåret til «Årets venstreback» i REMA 1000-ligaen. Den tittelen skal den høyreiste håndballkometen etter planen vise seg verdig onsdag kveld når Elverum gjester heksegryta i Kolstad Arena til den tredje, avgjørende finalekampen i sluttspillet.

– Vi har ikke behov for å snakke så mye om det mentale i gruppa etter tapet på lørdag. Det er vi som skal være med i Champions League. Det er dette vi har snakka om hele tiden. Nå skal vi gjøre en litt bedre kamp enn på lørdag, ha full innsats og gjøre som vi skal. Gjør vi ikke det, fortjener vi ikke en plass i Champions League. At vi skal være best, vet vi godt selv, sier en tydelig og klar Simen Lyse til topphandball.no.

Småjusteringer

Lyse, som i løpet av sesongen også har fått en betydelig rolle på landslaget, mener det er noen småjusteringer som må på plass for å vinne onsdag og å hente hjem sesongens tredje gull og ikke minst rosinen i pølsa – Champions League-billettene.

– Vi skal ikke gjøre så veldig mye annerledes nå. Litt utur har vi hatt, men vi må bli flinkere på slutten av kampen. Det må noen småjusteringer til, fastslår Lyse som sier det blir vanskelig å spå hvordan kampbildet blir onsdag kveld i en utsolgt Kolstad Arena.

– Nå har de lykkes med 7 mot 6-spillet mot oss. Vi har gått opp i en fin ledelse i de to andre kampene, men det hjelper ikke om man kaster det bort på null komma niks. Vi er veldig revansjelystne, sier Lyse hamret inn åtte mål lørdag kveld.

Best på papiret

Lyse og Kolstad har allerede sikret seg NM-tittelen etter seier mot Elverum og seriegull. Frem til lørdagens finalekamp i Terningen hadde Kolstad slått Elverum i fire av fire mulige kamper denne sesongen. Forrige sesong ble det seks seire på syv kamper.

– Vi vil være best og på papiret er vi best, men håndballen er ikke så enkel. Elverum er et veldig godt håndballag og det er ingen spillere som er hentet til klubben om man ikke er god nok. De har utviklet et sterkt 7 mot 6-spill som de er gode til å utnytte. De har også et ekkelt 5:1-forsvar med Serradilla fremme. Det er et godt lag vi møter, noe vi fikk kjenne på lørdag. Det er ikke en fiasko om vi taper til onsdag, men vi skal være bedre. Det er målet vårt. Elverum har vist gode resultater forrige sesong og gjennom denne sesongen. Vi gleder oss til å løpe ut foran hjemmepublikummet til onsdag, fortsetter Lyse.

Årets venstreback

Kolstads Gøran Johannesen har slitt med skader i store deler av sesongen. Det har medført at Lyse har fått enda mer spilletid i Kolstad-trøya. Som nevnt har han fått en større rolle på landslaget dette året. Lyses navn er på leppene til mange når OL-troppens navn diskuteres. Innsatsen i REMA 1000-ligaen ble i helga belønnet med den nevnte prisen som årets venstreback.

– Det er artig at man blir stemt frem og noe jeg setter pris på. Prisen er en bekreftelse på at det man legger ned av arbeid er riktig, avslutter Kolstads storskytter Simen Lyse.

Lyse hamret inn hele 153 mål for trønderne i seriespillet samt at han sto bak 143 målgivende pasninger. 14 kandidater var foreslått til utmerkelsen. Lyse fikk 47,3% av stemmene. Vi gratulerer Simen Lyse med den velfortjente prisen som årets venstreback i REMA 1000-ligaen!