FOLKETS KAMP: – Ingen i hallen er mer motivert enn meg – Norsk Topphåndball
Sondre Gjerdalen, ØIF Arendal. Foto: Helge N. Olsen/ØIF Arendal

FOLKETS KAMP: – Ingen i hallen er mer motivert enn meg

Næringslivet i Arendal støtter kraftig opp under «Folkets kamp» med et kronebeløp pr. tilskuer, når ØIF Arendal er vertskap for Fjellhammer søndag kveld. For Sondre Gjerdalen blir kampen spesiell – foran det som ligger an til å bli en publikumsfest på Sørlandet.

– Denne kampen har vært huket av i kalenderen lenge. Fjellhammer er en klubb som betyr mye for meg. Det er rett og slett kult at «Folkets kamp» blir mot Fjellhammer. Jeg gleder meg naturligvis ekstra mye til denne kampen. Det blir rett og slett spesielt, sier Gjerdalen som har imponert i ØIF-trøya etter overgangen fra grønntrøyene i sommer.

Gutta-møte

Gjerdalen spilte tre sesonger i Fjellhammer. Søndag møter han igjen blant andre Eirik Hybertsen, Herman Schultz, Arian G. Olsen og Andreas Furuseth. Kvartetten var hans nærmeste lagkompiser i tre år. For Eirik Køpp blir søndagens kamp i Sparebanken Sør Amfi et møte med gamleklubben.

– Dette er gutter jeg kjenner veldig godt etter årene i Lørenskoghallen. Ingen i hallen er mer motivert enn meg til søndag. Så får vi se hvem som profitterer på at man kjenner hverandre godt når kampen blåses i gang.

Sondre Gjerdalen har tre sesonger bak seg i Fjellhammer-drakta. Søndag spiller mot han gamleklubben når ØIF Arendal inviterer til Folkets kamp. Arkivfoto: Annick Nielsen


For skal vi tro statistikken, kommer det til å smelle fra Gjerdalen mot gamle lagkompiser søndag kveld. Hardhausen har flest 2-minuttersutvisninger i REMA 1000-ligaen denne høsten. ØIF Arendal har vært stabilt gode den siste perioden og innehar 5.plassen før helgens serierunde. Fjellhammer ligger på 12.plass, men har to seire på de tre siste kampene.

– Har gamleklubben din underprestert?
– Ja, det har de. Før sesongen gikk de tøft ut med en kraftig satsing på nytt trenerteam. Jeg tror alle, både folk i klubben, og vi som er på utsiden, hadde tenkt at de skulle skaffet seg enda bedre poeng. Samtidig har de funnet en bedre flyt nå. Det virker som de er på gang, mener rekruttlandslagsspiller Sondre Gjerdalen.

– ØIF Arendal er klare favoritter?
– Jeg har veldig lyst til å si ja, men kampen skal spilles først, svarer han.


Mer trøkk

Lokalavisen Agderposten skriver onsdag kveld at 1900 billetter allerede er hentet i billettsystemet til ØIF Arendal. Gjerdalen tror hallen blir full søndag kveld, noe som vil si 2300 tilskuere.
– Begynner du å bli vant med at det er god kok i Sparebanken Sør Amfi?
– For en kar som har spilt tre sesonger i enkle kår i gamle Lørenskoghallen er det klart at stemningen i Sparebanken Sør Amfi er noe man kan bli vant med. Det blir bra trykk i hallen til søndag. Jeg liker det. For det er mye morsommere å spille i slike rammer, sier han videre.
For strekspilleren husker naturlig nok oppgjørene mot ØIF Arendal fra tiden som Fjellhammer-spiller ekstra godt. Et minne sitter særlig godt plantet hos ham.
– For to år siden spilte vi en sykt kul kvartfinale i NM mot ØIF Arendal i Lørenskoghallen. Hallen var fullstappet og billettsalget måtte stoppes. Det er kanskje kampen jeg husker best fra alle årene i Fjellhammer.
– Og søndag blir det motsatt?
– Mye tyder på det. En snart full hall, men i ny drakt for min del. Det blir spesielt, avslutter Sondre Gjerdalen overfor topphandball.no.

Søndagens kamp har avkast klokke 17:00 i Sparebanken Sør Amfi.