EM-PODCASTER/NØRDING: Er du forberedt på EM? – Norsk Topphåndball
Foto: Stian Lysberg Solum/NTB

EM-PODCASTER/NØRDING: Er du forberedt på EM?

Onsdag åpner EM i Tyskland for herrer med rekordkamper i Merkur Spiel Arena i Düsseldorf. Og hva tror Norsk Tipping om Sander Sagosen og Norges gullsjanser?

50.000 tilskuere er ventet i EM-åpningen mellom Tyskland og håndball-legenden Andy Schmid og hans Sveits samt kampen mellom Frankrike og Nord-Makedonia i Düsseldorf. Torsdag åpner Norge mot et polsk lag som er på vei opp og frem.

Som seg hør og bør har gutta i den stadig mer populære håndball-podcasten Feil Sperre invitert lytterne med på et fyldig EM-tips. Episoden ble publisert mandag morgen på Spority eller der du ellers hører podcasten. Petter Lysfjord i Feil Sperre opplyser til topphandball.no at podcastene som blir utgitt gjennom mesterskapsmåneden blir «EM-tunge».

– Vi oppfordrer folk til å følge med på vår X (tidligere Twitter) og Instagram-konto for kunne påvirke hva vi snakker om og å komme med egne meninger om det som skjer, sier Lysfjord i den populære håndball-podcasten til topphandball.no.

Dag A. Gamst og Petter Lysfjord i podcasten Feil Sperre har forberedt EM med en fersk episode. Foto: Feil Sperre/privatTV2 Sportens radarpar, Harald Bredeli og Bent Svele, har invitert en rekke landslagsspillere til en prat om EM i TV2 Sportens «Kommentatorbua». Episoden ble tilgjengelig sist uke og har fått tittelen: «Speed date med Håndballgutta før EM». Episoden er tilgjengelig på Spotify eller der du ellers hører «Kommentatorbua». Den er som vanlig vel verdt en times tid på øret!

EM-nørding
Den danske podcasten Mediano Håndbold er ute med to podcast-episoder før EM. Tidligere Elverum-spiller Rasmus Boysen – og allviter innen internasjonal håndball – går blant annet gjennom samtlige 24 lag i EM. Den episoden vil sette oss seere og lyttere i god håndballstand før mesterskapet. I den andre episoden er det Danmarks assistenttrener Henrik Kronborg som har en statusgjennomgang på de danske verdensmesterne før EM. Episoden er tilgjengelig på Spotify eller der du ellers hører podcast.


EM-odds
Og oddsen for norsk gull? Den har Norsk Tipping satt til 20 i odds. Danmark er ifølge oddssetterne i Norsk Tipping store favoritter med en odds på 2.0. Deretter følger Glenn Solbergs Sverige (5,90 i odds), Frankrike (6.0) og Spania (7,80). Videre blir EM-arrangør Tyskland tippet til å nyte godt av hjemmebanefordelen med 11 i odds før Kolstad-spiller Sigvaldi Gudjonsson og hans Island (13) blir rangert før Norges håp om EM-gull til 20 i odds.
Norsk Tipping har lite tro på at Norges gruppespillmotstander og EM-debutant Færøyene tar gull (750 i odds). Slovenia (60) og torsdagens motstander i Berlin, Polen, gir 250 ganger hver krone igjen om polakkene tar EM-gull.

Onsdag spilles fire kamper i EM, deriblant nevnte publikumsrekordkamper i Merkur Spiel Arena i Düsseldorf. Der ventes 50.000 (!) tilskuere når vertskapet Tyskland møter Sveits og Frankrike skal måle krefter mot Nord-Makedonia.

Norge-Polen blåses i gang torsdag klokken 20:30 i Mercedes-Benz Arena i Berlin.

Det er forøvrig TV3/Viaplay som har rettighetene til EM i Tyskland.