Overraskende telefon fra landslagssjefen – Norsk Topphåndball

Overraskende telefon fra landslagssjefen

For en drøy måned siden ble det klart at Gabriel Setterblom neste sesong får dansk klubbadresse – SønderjyskE. Litt før klokken 23:00 torsdag kveld fikk han telefon fra Danmark om å komme sørover så raskt som mulig. Det var ikke sønderjyskerne som var på tråden, men landslagstrener Jonas Wille.

Telefonsamtalen kom som følge av kneskaden Christoffer Rambo pådro seg i torsdagens turneringskamp mot danskene og som setter Runar-spilleren på sidelinjen.  Rambo var tiltenkt en rolle som hjemmeværende reserve under EM. Nå overtar Gabriel den rollen. 

Og Willes budskap, Gabriel, hva var det?

– At man trengte en venstrehendt back i samlingen i Danmark i helgen på grunn av Rambos skade.

Har tre juniorlandskamper

Gabriel har tidligere vært innkalt til rekruttlagssamlinger og spilt noen «treningskamper» for rekruttene. Men offisielle landskamper, det har han enn så lenge bare fra juniorlandslaget; tre kamper i 2016. 
Kanskje går det mot debut for Håndballgutta enten i morgen mot Nederland eller mot Egypt på søndag.  (Begge kampene har avkast 13:30 og sendes på TV2 sport 2/Play.)

– Det har jeg ikke fått noen antydninger om. Jeg forholder meg bare til at jeg skal være her i helgen å trene, og det er jeg glad for. Lenger tenker jeg ikke, sa Gabriel etter at han var ferdig med den første treningsøkten.

– Hvor fort og godt sovnet du etter en slik telefon?

– Jeg sovnet ganske greit ved ett-tiden, tenker jeg. Så var det flybuss ved syv-tiden i morges, fly til Danmark og rett på trening.

Å få denne innkallingen – enten det blir med treningene eller en A-landslagsdebut i løpet av helgen, hvordan føles det?

– Det er stort det – å få trene med så mange gode spillere. Jeg kom til Trondheim i går kveld etter et kort opphold i Oslo og hadde avtalt å spille litt med noen kamerater. Og så ringte altså Wille. Om det skulle bli debut i én av kampene i helgen? Vel, jeg er her om jeg får sjansen…

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball