Aker: Endelig egen hjemmearena og full pott i første kamp – Norsk Topphåndball
Foto: Solfrid Therese Nordbakk

Aker: Endelig egen hjemmearena og full pott i første kamp

I flere sesonger har Aker spilt sine hjemmekamper på bortebane siden deres egentlige hjemmearena ikke har vært godkjent for spill i REMA 1000-ligaen.  Men etter utbedringer i Ullern Flerbrukshall kunne endelig Aker Topphåndball invitere til håndballfest i sin egentlige hjemmearena.  Og spillerne responderte på direkten og spilte en av klubbens beste kamper i historien.

– Det smakte ubeskrivelig godt å slå Molde i vår første ordentlige hjemmekamp, sprudler strateg og playmaker Mari Myrland (21).  – Vi trengte virkelig den oppturen nå, jeg skal ikke lyve om det.  Det har vært en tøff start på sesongen, men likevel har vi følt at resultatene har løyet litt om hvordan vi har følt det innad. 

– Vi fikk en god start mot Larvik hvor vi absolutt følte at skulle tatt med oss poeng.  Både Byåsen og Vipers er to litt andre kamper hvor vi ikke hadde forventet å få med oss poeng.  Men i Byåsenkampen fikk vi egentlig en god gjennomkjøring.  Og så var det Gjerpen da, som selvfølgelig var en utrolig stor skuffelse. 

Hvor stor betydning var det å spille på hjemmebane i Ullern Flerbrukshall?

– Det er klart at det var med på å påvirke resultatet, absolutt.  Alle fasilitetene hadde noe å si, hallen, publikum, hjemmefølelse og litt sånne ting som vi aldri tidligere har fått kjent på denne måten.  Jeg tror absolutt det var en faktor som var med å påvirke kampen i riktig favør, sier hun fornøyd.

Foto: Aker Topphåndball


Mari Myrland er lokalt produkt som har gått gradene i Ullern, som er partnerklubben til Aker.  Som 21-åring spiller hun sin fjerde sesong på A-laget og etter at klubbens store strateg Marielle Nordvang forsvant til Romerike Ravens foran denne sesongen, har mye ansvar falt på Mari.  Og det ansvaret trives hun med.

Sesongstarten har vært trå poengmessig for Osloklubben, som stod med fire strake tap foran onsdagens møte med Molde.  Både mot Larvik og Gjerpen hadde Aker gode muligheter til å ta begge poengene, men mislyktes. 

Molde hadde før møtet med Aker, vunnet tre av fire seriekamper.  Mot Fana ble det firemålstap, mens mot Oppsal, Fredrikstad og Follo ble det henholdsvis to 1-målsseire og 2-målsseier.


– Etter kampen sist mot Gjerpen var vi langt nede og derfor var det en veldig stor opptur på onsdag mot Molde.  Det var en veldig god prestasjon å klare å omstille og heve oss såpass som vi gjorde, sier Myrland begeistret. 

Hvordan klarte dere å reise dere så raskt etter skuffelsen mot Gjerpen?

– Det var kun knappe tre dager fra oppgjøret mot Gjerpen til vi skulle møte Molde. Vi pratet ut ferdig om Gjerpenkampen, så video og så ting som var bra og fikk mye lærdom fra den kampen.  Vi var flinke til å omstille raskt og klarte å nullstille og glemme kampen i Skienshallen inn mot møtet med Molde, forklarer hun.

Det er lett å si at man skal nullstille, men vanskeligere å klare og gjøre det?

– Mot Gjerpen var vi på bunnivået vårt, mens mot Molde hadde vi sannsynligvis et av høydepunktene for laget.  Det er rart å tenke på at på noen få dager så kan du spille både din dårligste og din beste kamp.  Det sitter mye i hodet og i forberedelsene, jeg vet ikke helt hva det lå i.  Men vi klarte det, smiler 21-åringen.

Foto: Aker Topphåndball


Om Aker har slitt med å sanke poeng tidligere i sesongen, var det aldri noen tvil om at de ønsket å fremstå fra sin beste side i sin hjemmebanedebut.  Allerede tidlig i oppgjøret mot seiersvante romsdalinger tok Aker grepet om kampen og hadde en 10-målsledeles til pause etter en praktfull gjennomført førsteomgang.

– Vi var opptatt av at vi skulle være på fra start og vi var flinke til å gire hverandre opp på oppvarming hvor alle hadde en felles forståelse om at vi skulle være skikkelig påskrudde fra start. 

– Vi hadde stort fokus på forsvarsspillet vårt.  Vi har vist før at om vi klarer å sette et godt forsvar så er det en god oppskrift på å gjøre det bra fremover også.  Det synes jeg virkelig at vi viser.  Vi får satt et bra og offensivt forsvar som gjør at vi får kjørt mye etter, som jeg tror er hovedgrunnen til hvorfor vi gjorde det så bra mot Molde. 

– Vi hadde selvfølgelig også pratet om Moldelaget og vi klarte å løse oppgavene med de individuelle kvalitetene til spillerne godt.  Jeg synes generelt at vi spilte de dårlige, oppsummerer playmakeren.


Alt gikk tilsynelatende på skinner for dere på onsdag.  Hvordan opplevde dere kampen?

– Det var utrolig gøy!  Det var en fantastisk stemning i laget og da vi ledet 19-9 til pause blir man forhåpningsfull om at det skal mye til at ikke kampen går i vår favør. 

– I pausen snakket vi om at, okei – vi har hatt en utrolig god start, men det er en hel omgang igjen og vi er nødt til å nullstille nå.  Og starte fra 0-0 og ikke la noen slippe seg ned det minste.  Det synes jeg virkelig at vi klarte. 

– Det er noe vi har slitt med før, det å holde på en ledelse.  Som mot Larvik i serieåpningen.  Da vi fikk en solid ledelse, så slet vi med å klare å holde på den ledelsen.  Mot Molde kommer vi ut i andre omgang med akkurat samme trøkk som vi hadde i første omgang og det tror jeg var mye av årsaken på hvorfor vi ikke slapp de noe mer innpå. 

Foto: Fotolars-Lars Rune Skaug


Aker Topphåndball har i første omgang fått dispensasjon til å bruke Ullern Flerbrukshall i seriekamper frem til 2030.  I år har laget hatt alle håndballøktene i Ullern flerbrukshall, bortsett fra på fredager hvor de trener på Idrettshøgskolen.  Mari Myrland forteller at det er en stor fordel at de trener de fleste øktene i Ullernhallen så de blir trygge og virkelig får følelsen av hjemmebane. 

Frem til nå har Aker spilt sine hjemmekamper i Oppsal Arena og Nadderud Arena. 

– Det blir fint å slippe å reise både til Bærum og Oppsal for å spille våre hjemmekamper.  For en får ikke helt samme hjemmefølelsen av å spille der. 

– Men samtidig tror jeg likevel at det har hatt sine fordeler, understreker hun.  – Vi er blitt styrket av at det ikke er noe stress å spille på bortebane, vi blir ikke så påvirket av å spille på bortebane.  Og det er en fin ting å ta med seg. 

Foto: Solfrid Therese Nordbakk


Det ble full klaff for Aker i første kamp i hjemmearenaen mot et lag som har topp 4 som målsetting.

Hva gjør denne opplevelsen med spillergruppa?

– Dette gir oss ny motivasjon og en bekreftelse på at vi absolutt er gode nok når vi får ut potensialet vårt.  Jeg tror det er litt den følelsen vi har manglet i kampene tidligere denne sesongen.  Vi har mange nye spillere og konstellasjoner og det har vært usikkerhet og folk har lurt på hvordan vi ligger an i forhold til de andre lagene, forklarer Mari.

– Det var fint å få den bekreftelsen på onsdag at det absolutt er mulig å ta mange poeng denne sesongen og jeg tror det blir en viktig faktor inn mot de neste kampene.  Klart, vi møter et godt Sola-lag på onsdag, men likevel så vil denne kampen her være med på å styrke oss i resten av sesongen.  Nå har alle skikkelig trua og alle vet vårt potensial og hva vi virkelig står for.  Vi vet vi kan! sier Mari Myrland avslutningsvis.