Caroline Aar og Nykøbing har høye ambisjoner:  -Vi ønsker å ta medalje i alle turneringer – Norsk Topphåndball
Foto: Nykøbing Falster Håndbold

Caroline Aar og Nykøbing har høye ambisjoner:  -Vi ønsker å ta medalje i alle turneringer

Etter fem sesonger i Byåsen bryner nå Caroline Aar seg i den tøffe danske Kvindeligaen.  Klubben hennes Nykøbing Falster Håndboldklub har i år en målsetting om å hevde seg både i Danmark og ute i Europa.

– Det er helt fantastisk her, smiler Caroline Aar (28).  – Urbant, jeg bor i København som er en litt større by enn Trondheim.  Jeg trives veldig godt.

 -Jeg føler folk har bedre tid her.  Det er ikke så mye jag fra A til B som en kanskje kjenner på i Norge.  De er glade i det gode kafé-livet og liker å ha det komfortabelt.  Det er noe med pulsen som er litt roligere på befolkningen, tror jeg.

Foto: Nykøbing Falster Håndbold


Mia Svele forlot Nykøbing Falster i sommer, mens Caroline ankom klubben sammen med tre andre norske spillere; Moa Högdahl, Mona Obaidli og Catharina Fiskerstrand Broch.  Moa har flere sesonger bak seg i Viborg mens Mona og Catharina kommer fra Molde og spill i REMA 1000-ligaen.

– Det er mye nytt å sette seg inn i og i håndballsettingen er det alltid noe nytt å ta for seg med annerledes språk og en litt annen håndballkultur.  Så det å ha noen med de samme referansene som hjemmefra føles veldig trygt, sier Caroline, og fortsetter:

– Moa og jeg vokste opp i samme barndomsklubb.  Vi har spilt i sammen i alle år, egentlig.  Vi spilte sammen i Strindheim da vi vokste opp, så nå er sirkelen på en måte sluttet, for nå er vi tilbake i gult og blått igjen, bare et annet sted.  Det er veldig gøy, og nesten komisk, ler hun.

– Jeg kjente ikke Mona eller Catharina utenfor håndballbanen fra før.  Men det er et lite miljø vi har i Norge når det gjelder håndball, så alle føler på et vis at man er kjent fra dag en når man møter på hverandre. 


Hva vet du om din nye klubb?

– Det er en klubb som er underdog blant storlagene.  De har vært i krigen om medaljer sammen med de tre Champions League-lagene og vært med å hevde seg i Europaligaen.  De mener absolutt alvor og klubben har en enorm oppbacking fra fans som heier oss frem på alle kamper.  Nykøbing Falster er et veldig tøft lag å få være med å bistå i, sier hun takknemlig. 


Hvordan har du opplevd din første oppkjøring i Nykøbing?

– Det har ikke vært så store forskjeller fra oppkjøringene jeg er vant med fra Norge.  Egentlig er forskjellene mer på det praktiske.  Det er litt enklere å få møtt god matching i Danmark.  Her kan vi alltid sette oss i en buss sammenlignet med i Norge der vi må ta fly om vi skal ut og reise. 

– Jeg har måttet sette meg inn i en ny liga og det er mange nye spillere man må bli klok på. 

Foto: Nykøbing Falster Håndbold


Etter fire serierunder i Kvindeligaen står Caroline Aars klubb med to seire og to tap.  Seirene kom mot Skanderborg og Ajax, mens det ble tap mot Esbjerg og Odense.  Caroline har scoret 11 ganger fra sin linjeposisjon.

– Vi har vunnet de kampene vi skal vinne og så er det alltid tøft mot lag som Esbjerg og Odense. Vi er 11 nye spillere i troppen så det er mye samkjøring som skal på plass.  For min del har jeg vært uheldig, jeg har vært sjuk en måned.  Det har vært litt famlete nå i sesonginnledningen med at jeg har stått over treninger, men spilt kamper, med blandet hell.  Jeg skulle ønske at jeg var litt mer preppet i kroppen og vært foruten sjukdom.  Men alt i alt har vi levert som forventet og jeg synes vi ser gode tendenser. 

– Topp 3-lagene er definitivt gode lag hvor alt er større, sterkere, raskere og mer teknisk.  Det er kvalitet til fingerspissene, så man skal være våken på alt som skjer, ellers blir man straffet.  Det er kjempeartig og være en del av Kvindeligaen, sier 28-åringen begeistret. 


I kampene så langt har Caroline fått brynet seg på forskjellige roller i forsvar, noe hun synes har vært artig.

– Jeg er en tempospiller, en linjespiller som er glad i fart.  Ellers har jeg spilt i toppidretten noen år nå og ønsker å kunne bidra med rutine og ro når det trengs også her i Nykøbing. 

Si litt om styrkene i laget.

– Vi har en stor bredde og mange ulike spillertyper, vi har mange strenger å spille på, forklarer hun.  – Forsvaret vårt har vært ganske solid, sammen med målvaktsduoen bakerst.  Det er ofte noe man bruker tid på å sette i et såpass nytt lag, men det synes jeg har sett sterkt ut.  Jo mer vi får spilt i sammen jo mer får vi satt opp de spesialistene vi har i det de er gode på.  Jeg tror vi blir mer farlig jo mer samspill vi får, smiler linjespilleren. 


Nykøbing Falster Håndboldklub er direkte kvalifisert til gruppespillet i European League som begynner i januar 2024.  Caroline gleder seg stort til å bli med der.  Når det gjelder Kvindeligaen, Final 4 (cupen) og sluttspillet ønsker de å være med å kjempe om en pallplass og kunne yppe seg mot Odense, Esbjerg og Ikast i de forskjellige turneringene. 

– Hvis vi gjør det som en kan forvente av oss, så skal vi jakte på de poengene som gjør at vi kan holde oss i nærheten av de definerte topp 3-lagene, altså de lagene som spiller Champions League.  Vi vil også kanskje kunne spise noen poeng hvis det er noen av de CL-lagene som er slitne.  De har et tøffere kampprogram enn oss, vi skal ikke være redd for å være såpass ambisiøse, sier Caroline Aar avslutningsvis.