Anette Sundal:  – Dette er en sesong hvor vi skal hevde oss høyt på tabellen – Norsk Topphåndball

Anette Sundal:  – Dette er en sesong hvor vi skal hevde oss høyt på tabellen

Haslum HK Håndball startet sesongen med to minuspoeng på grunn av negativ egenkapital ved årsskiftet, men laget har likevel høye ambisjoner og har målsetting om en topp 2-plassering i 1. divisjon denne sesongen. 

I fjor endte Bærumsklubben på femteplass, et poeng bak Flint. 


– Vi har ønske om å være topp to, for å sette et høyt mål til oss selv, forteller Anette Sundal (25).  -Hele gruppa var enige om målsettingen, så det er det vi går for. 

Hva skal til for at dere skal kunne hevde dere helt i toppen

– Vi er en sulten gjeng og alle er klare for å bidra med sitt, enten det er på lagstrening, egentrening eller hva det er, forklarer høyrekanten.

– Vi skal spille tøft i forsvar og komme med masse fart og tempo.  Generelt ha fart med ballen både i ankomsten og i det etablerte spillet, det er det vi har lyst til.


Med de høye ambisjonene årets mannskap av Haslum HK Damer har, var det en strek i regningen å bli trukket to poeng av Håndballforbundet. 

– Selvfølgelig er det veldig kjedelig å starte sesongen med to minuspoeng.  Nå er dette en sesong hvor vi kan hevde oss høyt på tabellen, da kan de to poengene være ganske avgjørende.  Men det er ikke så mye vi får gjort noe med, så det er ikke noe vi bruker tid og energi på.


Anette Sundal er 25 år og er inne i sin femte sesong på høyrekanten til Haslum. 

– Vi er en fin gjeng med folk, både på rekrutt og senior.  Foran denne sesongen mistet vi spillere som hadde mye rutine, så vi har et litt yngre lag i år.  Det er mange sultne unge spillere som har spilt flere sesonger i 1. divisjon allerede.  Vi har et spennende mannskap med innsatsvilje som er ivrige og har lyst til å vinne hver eneste kamp.

Din rolle i år?

– Nå har jeg blitt en av de eldre på laget som må gå foran og ta mer ansvar enn det jeg har gjort tidligere.  Det er spennende å prøve det og, sier hun. 

Anette er en av tre i kapteinsteamet og hun jobber mest med det sosiale i gjengen.

– Det trives jeg veldig med, det er veldig gøy og hyggelig og ha den rollen, smiler hun.


Er dere kantspillere mye involvert i spillet?

– I oppkjøringskampene har vi kantspillere blitt brukt helt ok.  Og jeg håper og tror vi kommer til å bli mye involvert fremover.  Vi skal være et lag med fart, så får vi satt det opp bakover blir det mange kontringer.  I tillegg er det gøy å bidra på flere måter enn bare skudd, med overganger og initiativ fra vår side.


Haslum har startet sesongen bra og er sammen med Volda, Levanger og Flint de lagene som er uten poengtap etter to kamper. 

Mot Fyllingen ble det seier 28-25 i serieåpningen hjemme i Nadderud Arena.  Sist søndag ble Storhamar Håndball slått 29-23 i Boligpartner Arena. 

– I kampen mot Fyllingen så har vi egentlig kontroll fra start. Det var mange av oss som var spente foran sesongåpningen, men samtidig ivrige på å få bort de to minuspoengene.  Vi leder gjennom hele kampen og klarer å ta en litt større seier.  Det at vi klarer å holde ledelsen og unngår at det blir jevnt, det har vi ikke vært så gode på i tidligere sesonger. 

– I fjor slet vi mot Storhamar, det var to jevne kamper.  Nå klarte vi å holde ledelsen, vi hadde en fire målsledelse underveis og så vant vi med seks til slutt.  Igjen klarer vi å holde hodet kaldt når vi leder og ikke lar oss stresse av det.  Det håper jeg fortsetter utover i sesongen, sier høyrekanten fornøyd. 

I NM-kampene ble det seier 33-16 over Hokksund i andre runde.  I tredjerundekampen mot Oppsal holdt Haslum godt følge og viste gode takter.  Kampen endte med tap 24-26.

– NM-kampen mot Oppsal var veldig gøy.  Der hadde vi forberedt oss på at det ville bli en kamp med høyere tempo enn hva vi er vant til fra 1. divisjon.  Nå spilte vi mot Oppsal i fjor, men de har fått inn ganske mye nytt med god kvalitet.

– Vi visste vi hadde en mulighet, men at det ville bli tøft. Det var moro å se at vi ikke var langt unna og tapte kun to mål, det var ikke overkjøring.  Vi ser at vi har et bra toppnivå.  Så gjelder det å heve bunnivået så tror jeg at vi skal klare oss bra denne sesongen, sier Anette Sundal avslutningsvis.