Evas elleville bomskudd er sett av millioner – Norsk Topphåndball
Tertnes Instagram

Evas elleville bomskudd er sett av millioner

Vi leser ofte om at ting går viralt. Enkelt forklart betyr det at digitalt innhold sprer seg raskt og ukontrollert på internett. Ukontrollert var skuddet til Tertnesjenta, Eva Erdal Moen også, og selv om det ikke var spesielt raskt har det likevel spredd seg som ild i tørt gress. I skrivende stund er instagraminnlegget til Tertneshandball sett av tomillionertrehundreognittitusen mennesker, og tallet øker fra time til time.

Alle norske toppklubber er på instagram, og de fleste klubbene er ganske flinke til å legge ut smått og stort av hva som skjer. Det gir oss, som er interessert, et fint, og noen ganger artig, innblikk i hva som foregår i en håndballklubb. Men innholdet som deles blir som oftest kun sett av de av oss som har tatt et bevisst valg om å se oppdateringer fra den enkelte klubb. Tertnesjentenes lille film derimot, den er sett og likt av hundretusener av mennesker uten spesiell interesse for norsk håndball. Hva skjedde egentlig?

Skuddtrening

Tertnes innlegg går viralt


-Det skjedde på en av treningene vi hadde i sommer, smiler hovedpersonen selv Eva Erdal Moen, før hun med latter i stemmen utdyper det hele

-Vi hadde litt skuddtrening på Kadija (Mårdalen) da jeg var litt uheldig.

Uheldig er en fin beskrivelse av hendelsen. I filmen ser vi Eva stå på 7-meterstreken, og mellom henne og nettmaskene var det kun målvakt Kadija som befant seg. Ingen forsvarsspillere, ingen markører, kjegler eller andre hindringer. Alt lå egentlig til rette for at Eva skulle klare å avfyre et skudd i retning målet. Men av og til kan det enkleste være det vanskligste.

-Jeg tror jeg ombestemte meg litt i det jeg skulle skyte, og med litt for mye klister på ballen ble den hengende litt igjen i hånda, gliser Eva.

Så lenge ble den ikke hengende igjen, for ballen gikk i gulvet en meter foran storskytteren og forsvant ut til venstre, Den forlot banen der hvor seksmeterslinja møter dødlinja og forsvant mot hjørnet av hallen, i retning en åpen dør. Måtte Eva fysisk forlate hallen for å hente ballen sin?

-Ha, ha, ha. Det husker jeg ikke helt, men det kan se sånn ut faktisk.

I filmen kan vi se at Eva og målvakt Kadija sammen med lagvenninnene, Henriette Espetvedt Eggen og Avril Mikkelsen Frei, rulle rundt på gulvet i latter av det nokså spesielle trickskuddet. Men en person forholder seg rolig, og om det hadde vært et nærbilde ville vi kanskje sett en bekymringsrynke i ansiktet hans.

-Det var Tore (Johannessen, trener) det, og jeg tror kanskje ikke han syntes det var så morsomt, ler Eva.

Flaks at det ble filma, eller kanskje var det litt uflaks

Alle treningene til Tertnes blir filmet, og det vet naturligvis alle jentene. I sommer var det sånn at jentene, på omgang fra uke til uke, hadde ansvar for å lage innhold til klubbens Instagramkonto.

-Det var Eggen som hadde ansvaret den uka, og etter det skuddet der skjønte vi vel at det var noe som kunne brukes på den filmen. Det var flaks det bli filma, eller kanskje det egentlig var uflaks, smiler Eva, før hun legger til

-Neida det var ikke uflaks at det ble filma. Det er bare moro og ganske sykt at så mange har sett filmen.

Vi er glade for at Tertnesjentene «bjuder på». På den lille timen det har tatt å skrive denne lille saken, en fredag formiddag, har antall avspillinger økt med nesten 3000. Vi elsker små tabber, spesielt når den som tabber seg ut reagerer med smil og latter. Vi vil ha mer av sånt, selv om Eva akkurat nå kanskje ønsker seg oppmerksomhet for noe helt annet?

-Ja nå kan vi godt få litt ekstra oppmerksomhet for bra ting vi gjør ute på håndballen også, avslutter Eva, nok en gang med et stort smil.