håndballNØRD – spådommer REMA 1000-ligaen menn 24/25 – Norsk Topphåndball
Foto: Svein André Svendsen

håndballNØRD – spådommer REMA 1000-ligaen menn 24/25

Velkommen til håndballNØRD! håndballNØRD er laget for deg som er ekstra glad i håndball, og som liker å lese mer enn kamprapporter og forhåndsreportasjer. Kanskje er du også en håndballnerd, og kunne tenke deg å bidra? Se nederst i denne artikkelen for å finne ut hvordan

Dagens håndballNØRD er skrevet av: Håndballpodkasten Feil Sperre

Håndballpodkasten Feir Sperre kommer her med sine spådommer for REMA 1000-ligaen menn sesongen 2024/2025. Her kan du blant annet lese hvem de tror havner på sesongens lag, hvilken spiller som vil få sitt store gjennombrudd, og hvem som vil stikke av med tittelen som årets trener.

Målvakt – Torbjørn Bergerud (Kolstad)  
Den norske a-landslagskeeperen går inn i sin tredje og siste sesong for fjorårets trippelmester. I fjor sto han med vanvittige 35% redninger gjennom hele grunnspillet og det er ingen grunn til at han skal redde noe mindre i år.

Venstre Kant – Alexander Westby (Drammen)
Nok en profil vender hjem til Rema 1000 ligaen. Etter flere år i utlandet har vi store forventninger til venstrekanten. Han kommer inn i et ungt og spillesugent DHK og med sin store fart vil han være et godt tilskudd til et allerede giftig kontringsspill. Han kommer fra svenske Sävehof hvor han har vært i tre sesonger.

Venstre Bakspiller – Simen Lyse (Kolstad)
Han kom som et skudd i den første mestersesongen til trønderne, og fortsatte bare forrige sesong. Med 153 mål og 143 assist var han veldig ofte drivkraften til Kolstad offensivt. I tilleg krydret han sesongen med godt spill i både CL, EM og OL. En selvfølge når vi spår årets lag for 2024/2025.

Midtre Bakspiller – Mathias Larson (Elverum)
Og selvfølgelighetene fortsetter. Totalt 328 målpoeng på 26 kamper gir et snitt for 2023/2024 på 12,6 gjennom grunnspillet i Rema 1000 ligaen. I år skal han spille for et Elverum som ønsker å dytte Kolstad ned fra tronen. Han skal fylle store sko etter Tobias Grøndahl, men her må vel Elverum ha funnet rett erstatter.

Høyre Bakspiller – Patrick Helland Anderson (Elverum)
Det sert ut som om det er første sesong der høyrebacken skal være førstevalg for Elverum. Har hatt en fin sommer med allstarlag for yngres landslag. Vi tror dette blir en ordentlig gjennombruddssesong for Helland Anderson.

Høyre Kantspiller – Sigvaldi Gudjonsson (Kolstad)
Også for Gudsjonsson er det den tredje sesongen i trønderklubben etter oppholdet i polske Kielce, i motsetning til Bergerud så har han signert en ekstremt lang kontrakt for trippelmesteren. På sitt beste er han en av verdens beste høyrekanter. Kommer til å fortsette med sin dominans og tilstedeværelse, kapteinen til Kolstad.

Linjespiller – Sondre Gjerdalen (ØIF)  
Ligaens beste linjespiller. Dette blir sesongen vi ser Gjerdalen i flere av troppene til Wille. Nesten 80% uttelling fra linjeposisjon i fjor og en forsvarsbauta for bronselaget til Heine Jensen. Får en enda viktigere rolle i år, når ØIF Arendal mister flere rutinerte spillere.

Forsvarsspiller – Vetle Eck Aga (Kolstad)
Forsvarssjefen til den trønderske trippelmesteren. En helt vesentlig brikke for sitt Kolstad, spesielt når det ser ut som om de er svekket defensivt. Duellstyrke og et bindeledd i ligaens beste forsvar.

Gjennombrudd – Henrik Hestbek-Nilsen (Bergen)
Unggutten fra Trondheim og Charlottenlund hadde stor konkurranse i denne kategorien. Han hadde i fjor en veldig god sesong for sitt CSK og er nå hentet til et fremadstormende Bergen, med en trener som kjenner han veldig godt. Forhåpentligvis får han stor tillt av Professoren (Fredrik Tønne), og får muligheten til å ta store steg sammen med laget sitt. Nybakt norgesmester for junior og hadde 127 spillemål i 1. divisjon i fjorårssesongen. Han har hospitert også til 9 kamper i Rema 1000 ligaen for Kolstad.

Nykommer – Benedikt Oskarsson (Kolstad)
En europamester er ankommet Kolstad og Trondheim. Han blir sammenlignet med sin landsmann, Janus Smarason, som var en attraksjon første sesongen i monstersatsingen til Kolstad. En motor som nok i perioder var veldig savnet sesongen 2023/2024 for trønderne. Kommer til å sette stor fart i dette Kolstadlaget. Rema 1000 ligaen er en attraksjon rikere.

Assistkonge – Sander Sagosen (Kolstad)
Nest flest assist i en sesong mange forventet mer av en som har vært kåret til verdens beste håndballspiller. I våre øyne er han fortsatt en eksepsjonell playmaker og kommer til å fortsette å plage forsvar i Rema 1000 ligaen denne sessongen.

Årets Trener – Bjarte Myrhol (Runar)
En av våre største profiler vender tilbake til parketten i ny drakt. Denne gang som trener for Runar Sandefjord. Vi tror han kommer til å tilføre Runar vanvittig mye gjennom sitt lederskap, rutine og håndballforståelse. Vi gleder oss til å se en engasjert Myrhol i årets utgave av laget fra Sandefjord.

Toppskårer – Mathias Larson (Elverum)
Klipp og lim? Ligaens soleklare toppskårer med 42 mål flere enn nummer to på listen i sesongen 2023/2024. Og i år skal han spille for det som må anses som et enda bedre lag. Ikke mange selvfølgeligheter i denne listen, men Larson står for to av de.

håndballNØRD er artikkelserien der du kan dele dine tanker. Har du en god historie, eller er det noe du mener det bør rettes mer søkelys mot? Du kan både sende inn ønsker om hva det skal skrives om – og du kan sende inn artikler du selv har skrevet. Det gjøres via den blå knappen under.