ENDELIG: Vil gnisten fra Færøyene vise seg på ny onsdag og torsdag? – Norsk Topphåndball
Færøyenes målvakt Nicholas Satchwell etter gruppespillkampen i håndball-EM mellom Færøyene og Norge i Mercedes-Benz Arena i januar. Onsdag vokter han buret for Viking TIF hjemme mot Sandnes når REMA 1000-ligaen kastes i gang igjen. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB

ENDELIG: Vil gnisten fra Færøyene vise seg på ny onsdag og torsdag?

Energiske landslagsspillere fra Færøyene, sluttspillplasser i potten, TV2 Sport 2-sendt toppoppgjør, og «halve» norske landslaget på plass i Trondheim. Det står ikke på høydepunkter når REMA 1000-ligaen endelig er tilbake etter EM-pausen.

Etter et heller varierende mesterskap for Håndballgutta i EM, og i særdeleshet en spenstig finalehelg i Køln, braker REMA 1000-ligaen løs igjen onsdag og torsdag med en rekke godbiter på programmet.

Onsdag kveld tar bunnlaget Nicholas Satchwell og Viking TIF fra Bergen imot Sandnes. Målvakten spilte sin livs kamp mot Norge i 27-27 kampen i gruppespillet i EM mellom Færøyene og Norge for to uker siden. Det er rett og rimelig å anta at målvakten har tatt med seg energien havets helter fikk av å være askeladd i EM med hjem til Bergen før vårsesongen kastes i gang i REMA 1000-ligaen.

Den samme gnisten vet vi er tatt med tilbake til Aquarama og Kristiansand av trioen Helgi H. Høydal, Trondur Mikkelsen og Bjarni I. Selvindi fra Færøyene. Trioen fra Færøyene og sørlendingene er vertskap for det som må kunne kalles et derby i sørvest, når Nærbø gjester Kristiansand torsdag kveld.

ØIF Arendal spiller hjemme mot Bækkelaget og Kjartan Johansen i Final8-arenaen i Arendal onsdag kveld. Arendalittene bør vinne mot Bækkelaget om de skal ha heng i medaljekampen i REMA 1000-ligaen.

Kampen det er knyttet mest spenning til er torsdagens TV2 Sport 2-sendte oppgjør mellom en Tobias Grøndahl i storform og hans Elverum mot Drammen. Den kampen har avkast 18:15 torsdag kveld.


Her er den resterende menyen når REMA 1000-ligaen endelig er tilbake igjen:

Onsdag 31. januar:

Viking TIF – Sandnes kl. 18:00 i Åsane Arena
Runar – Haslum kl.18:00 i Runarhallen
Halden – Bergen kl. 18:00 i Tistedalshallen
ØIF Arendal – Bækkelaget kl. 18:30 i Sør Amfi

Torsdag 1. februar:
Kolstad – Fjellhammer kl. 18:00 i Kolstad Arena
Elverum – Drammen kl. 18:15 i Terningen Arena
Kristiansand – Nærbø kl. 18:30 i Aquarama