Benedicte Løyland: – Det smaker rett og slett godt hver eneste gang  – Norsk Topphåndball
Foto: Vipers Kristiansand

Benedicte Løyland: – Det smaker rett og slett godt hver eneste gang 

På utsiden av banen kjemper Vipers for eksistensen. På banen leveres det forrykende resultater – og i februar skal Vipers-supporterne og KRS-supporterne fargelegge Arendal med enda blødere konsonanter. For håndballhovedstaden er Kristiansand, sier Vipers’ daglige leder Benedicte Løyland til topphandball.no.

Vi håper så mange kristiansandere, Vipers-fans, KRS-fans og alle som ikke nødvendigvis ikke er superinteressert i håndball finner veien til Final8 og Sparebanken Sør Amfi og Arendal om en måned. Her vil man oppleve en sinnsyk håndballfest og å heie frem to lag fra Kristiansand. Det er en prestasjon i seg selv at det er to lag fra vår by som skal kjempe om kongepokal, sier Løyland til topphandball.no 32 dager før Final8-festen braker løs i nabobyen på Sørlandet.


Rammer

Vipers møter som kjent møter Larvik i den ene semifinalen i NM for kvinner lørdag 25. februar, mens KRS møter Tobias Grøndahl og Elverum i den ene av herrenes to semifinaler samme dag. Finaler og bronsefinaler spilles søndagen.

Dette blir rett og slett en kjempefest. Vi vet at det er mange som følger ekstra godt med på både oss i Vipers og våre samarbeidspartnere i KRS. Så vi jobber godt med å vise frem Kristiansand i Arendal den helgen. Slik forrige sesongs Final8 ble, vet vi at det blir kjempegod stemning og mange flotte mennesker. En festhelg, fastslår Løyland overfor topphandball.no.

Hver tittel sin glede

For man kan saktens undre seg over hva som motiverer en klubb med så mange pokaler til å kjempe alt hva remmer og tøy kan holde for å hente hjem en ny enn i februar. Svaret er kanskje enkelt – idrettens drivkraft i seg selv:

– Den tittelen betyr like mye hver gang. Jeg gleder meg stort til semifinalen på lørdagen. For oss er hver kamp like viktig og hver medalje like gjev. Det smaker rett og slett godt hver eneste gang. Vi tok gullet som ble delt ut i Final8 i fjor og kjenner jeg jentene rett er de ikke mette. For oss er NM viktig og det blir ikke mindre viktig og gjevt når Final8 spilles i Arendal og Sørlandet, sier Løyland som sier hele klubben fikk en herlig boost etter helgens imponerende bragd i Champions League mot Nora Mørk og Esbjerg i Danmark. Onsdag kveld er det ny kamp, denne gangen borte mot Byåsen i Trondheim. For det går slag i slag før Final8 24.-26. februar.

Den regjerende NM-mesteren er som kjent i en krevende økonomisk situasjon. Derfor ble helgens storspill ekstra viktig for hele klubben og troen på det som de siste sesongene har vært verdens beste håndballklubb på kvinnesiden.

Boost!

– Det er nettopp dette som er bra med Vipers-kulturen. Jeg våger å påstå at vi er verdens beste klubb på å skille mellom det som skjer på banen og det som skjer utenfor banen. Dette samholdet og den profesjonaliteten som vises på banen, samtidig som det stormer utenfor.. Jentene leverer til de grader på parketten. Jeg er stolt av det produktet og de menneskene vi har i klubben.

Alle blør for drakta. Den følelsen tar Vipers og KRS med seg til Arendal også, skal vi tro Løyland.

Kristiansand burde smykke seg med tittelen som Norges håndballhovedstad. Vi har alle grunn til å være stolt av at to lag fra lille Kristiansand – for det er det vi er – har to lag som skal kjempe helt inn om NM-medaljer, sier hun videre.

For i Arendal står kristiansanderne ekstra godt sammen.
– Vi jobber nå med å lage et felles opplegg for våre supportere og vi håper flest mulig kristiansandere tar den korte turen østover for å se festhåndball i Arendal den helgen.

For Vipers kommer med alt de har. Som alltid er på titteljakt.